Kür boyunca her gün taze olarak yapılması gerekir. Elde ettiğiniz kürü, sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez ve aç karnına içebilirsiniz. Keçiboynuzu kürü bir hafta boyunca uygulanır ve sonra bir hafta ara verilir. Bu şekilde 3 ay boyunca kür, uygulanmaya devam edilir.
KEÇİBOYNUZU: Bir litre suya 4-5 adet keçiboynuzunu katıp, su yarım litreye düşene kadar kaynatın. Sonra süzerek günde 3 öğün birer çay fincanına birer çay kaşığı süzme bal ilavesiyle için.
Özellikle solunum yollarında etkili olan keçiboynuzu meyvesi halk arasında genellikle balgam söktürücü ve öksürük giderici olarak yaygın kullanılmaktadır. Aynı zamanda bu kullanımı destekler ölçüde alanında uzmanlar tarafından da bu hastalıklara karşı doğal besin takviyesi olarak önerilmektedir.
Keçiboynuzu içerisinde yer alan potasyum, kalsiyum, demir, magnezyum, sayesinde oldukça zengin bir besin olarak bilinir. Tüketildiğinde metabolizmayı hızlandırarak bağışıklık sisteminin güçlü kalmasında etkili olur. Keçiboynuzunun faydaları şu şekilde açıklanabilir: Astım ve bronşite iyi gelir.
Öksürüğe ve özellikle bronşite iyi gelen bir şifa kaynağıdır. Çocuklar için genellikle sabah-akşam bir tatlı kaşığı tüketilmesi önerilirken, yetişkinler için ise sabah-akşam bir yemek kaşığı tüketilmesi önerilmektedir.
İlgili 37 soru bulundu
Solunum yollarını nemlendirmek için nemlendirici, sıcak duş ya da buhar soluma, tuzlu su ile gargara, bal, sıcak çay ya da çorba, mentollü veya ballı boğaz pastilleri ve başı yüksekte tutarak uyumak gece ortaya çıkan öksürüğü durdurmaya yardım eder.
%100 Keçiboynuzu ve sudan üretilmiştir Prof Saracoglu Keçiboynuzu pekmezi katkı maddesi içermez. Günde bir kez kahvaltı, öğle veya akşam yemeğinden önce 1 yemek kaşığı Keçiboynuzu pekmezi (tam) tüketin.
Kış aylarında artan astım atakları ve bronşit hastalıklarına iyi gelen keçiboynuzu şiddetli öksürüklere karşı dahi çok etkilidir. Balgam söktürücüdür, bu sayede öksürüğü azaltır.
Keçiboynuzu Nasıl Tüketilir? Keçiboynuzu taze ve kurutulmuş haliyle bütün olarak tüketilebilir. Sert yapısı nedeniyle bu şekilde tüketilmesi bazı kişiler için zor olabileceğinden ülkemizde yaygın şekilde pekmezi yapılarak da tüketilir. Keçiboynuzu pekmezi keçiboynuzunu uzun süre saklamak için de iyi bir yöntemdir.
Kür boyunca her gün taze olarak yapılması gerekir. Elde ettiğiniz kürü, sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez ve aç karnına içebilirsiniz. Keçiboynuzu kürü bir hafta boyunca uygulanır ve sonra bir hafta ara verilir. Bu şekilde 3 ay boyunca kür, uygulanmaya devam edilir.
Keçiboynuzu özü nasıl kullanılır, keçiboynuzu özü aç karnına mı içilir sorularının cevabı olarak, en ideal olan kullanım şekli yetişkinler için her sabah aç karnına 2-3 yemek kaşığı, çocuklar için ise yine aç karnına 1-2 yemek kaşığı keçiboynuzu özü içilmesidir.
3) Zencefil, Karabiber, Limon, Bal ve Tarçın. Öksürüğe iyi gelen bitkiler İbrahim Saraçoğlu tarafından, sıkça tavsiye edilmektedir. Tavsiye edilen bu bitkiler arasında zencefil, karabiber, limon, bal ve tarçın oldukça ilgi görüyor.
Keçiboynuzu kürü erkeklerin iktidarsızlığına karşı bir gecelik çözümler yerine, tedavi edici ve de kalıcı çözüm getirmektedir. Keçiboynuzu kürü uygulanmaya başladıktan 4-5 gün sonra etkisini göstermeye ve cinsel hayatı dengelemeye başlar.
Keçiboynuzu nefes darlığı ve alerjik problemlerde kaynatılarak kullanılır. Bunun için 6 keçiboynuzu iyice yıkadıktan sonra yarım litre su ile kaynatın ve kaynattıktan sonra 8 dakika ocakta bekletin.
Ürünü seçerken kullanım amacınıza yönelik bir tercih yapabilirsiniz. Vücut direncini yükseltmesi ve beslenmeyi desteklemesi için keçiboynuzu özü daha iyi bir alternatif iken tariflerinizi tatlandırmada veya kahvaltılarınızda tahin ile birlikte tüketmek için pekmez daha iyi bir tercih olacaktır.
ZENCEFİL, KARABİBER, BAL, LİMON, TARÇIN
1 yemek kaşığı bal, 1 çay kaşığı toz zencefil, 1 çay kaşığı toz karabiber, 1 çay kaşığı toz tarçın ve yarım limonu karıştırarak gün içerisinde öğün aralarında mide boşken günde 2-3 tatlı kaşığı tüketerek öksürüğün tahriş edici etkisini azaltabilirsiniz.
Nane, kekik, zerdeçal, meyan kökü, hatmi kökü ve zencefil gibi bitki çaylarını tüketmek kuru öksürüğe iyi gelir. Bunların yanında hava nemlendirici kullanarak havayı nemli tutmak, bol sıvı tüketmek, buhar solumak boğazın nemli kalmasına yardımcı olarak kuru öksürüğe iyi gelecektir.
Keçiboynuzu pekmezi gün içerisinde enerji sağlaması için sabah kahvaltılarında tüketilebildiği gibi gece rahat bir uyku uyumak için yatmadan önce de tüketilebilir. Sabah aç karnına bir kaşık keçiboynuzu pekmezi tüketerek bu mucizevi pekmezin balgam söktürücü özelliğinden de faydalanabilirsiniz.
Keçiboynuzu aç ya da tok karnına içilebilmektedir. Genellikle sabah kahvaltılarında güne zinde başlamak için tüketebilirsiniz. Akşam yatarken tüketirseniz özellikle solunum yolu rahatsızlıklarında rahat bir uyku uyumanıza yardımcı olabilecektir.
Özellikle ev yapımı keçiboynuzu pekmezi, günde 1 kaşık tüketildiğinde sağlık açısından oldukça faydalıdır.
Sağlıklı besinleri lezzetli tatlara dönüştüren BEE'O, potasyum, kalsiyum, sodyum, magnezyum ve demir mineralleri bakımından zengin olan keçiboynuzunu balla bir araya getirdi. Kış aylarına yaklaşırken; propolis ve keçiboynuzu yüksek antioksidan içeriğiyle bağışıklık sisteminin desteklenmesine yardımcı oluyor.
Çok soğuk veya çok sıcak yiyecekler ile içecekler, boğazdaki tahrişi artırarak gıcıklı öksürük sorununu artırabilir. Ayrıca gün içerisinde bol miktarda su tüketilerek boğazın kuruması önlenmelidir. Bazı kişiler için tuzlu su ile ağız ve boğaz gargarası yapmak rahatlatıcı olabilir.
Pekmez ve tereyağı karışımının faydaları şöyledir: Şiddetli öksürüğü anında keser. Boğaz ağrısına iyi gelir. Hastalıklara karşı vücut direncini arttırır.
Daha rahat nefes alış-verişine yardımcı olur. Şiddetli öksürüğü dindirerek boğazları rahatlatmaktadır. Antioksidan özelliği sayesinde vücudu toksinlerden koruyarak iç organların daha sağlıklı kalmasını sağlar. Grip ve nezle gibi solunum yolları hastalıklarına karşı vücut direncini arttırır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri