Bu bağlamda senkronize etmek herhangi farklı durum ya da olayları eş zamanlı hale getirmek olarak nitelenebilir. Zıttı şeklinde ise senkronize olamamak bir nesne ya da kişilerin uyumlu şekilde eş zamanlı hale gelmemesi olarak dile getirilmektedir.
Senkronize etmek, genellikle teknolojik aletler arasındaki eşleşme durumunu tarif etmek için kullanılmaktadır. Buna göre akıllı telefonlardaki bilgileri başka bir telefona atmaya ve bu aktarım işine senkronize etmek denilebilmektedir.
Senkronizasyon, eşzamanlama veya eşleme, eşgüdümlü çalışan parçalı sistemlerin zamanlamalarının eşleştirilmiş olduğunu ifade eder. Birimleri, bu şekilde çalışan sistemler senkronize veya eşzamanlı olarak anılır. Bazı sistemler neredeyse eşzamanlı olduklarından plesiochronous olarak anılırlar.
Dizel motorun sabit bir hızda dönmesini sağlayan ana elemandır. Mekanik ve elektronik tipleri mevcut olup, senkron sistemlerde, uzaktan kumanda edilebilen elektronik tipleri kullanılır.
Sözlükte “eşzamanlı”, “eşgüdümlü” ve “eşleme” anlamında kullanılıyor.
İlgili 41 soru bulundu
Cihazınızın Ayarlar uygulamasını açın. Hesap senkronizasyonu'na dokunun. Telefonunuzda birden fazla hesap varsa senkronize etmek istediğiniz hesaba dokunun.
“İstemci ve sunucu uyumlu/senkronize değil!” mesajını görürseniz bu, cihazınızın sunucumuzla eşitlenemediği anlamına gelir. Bu durum genelde İnternet bağlantınız iyi olmadığında yaşanır. Düzeltmek için yapabilecekleriniz: İnternet bağlantınızı kontrol edin.
iki seyin eszamanli bir sekilde olmasi eylemi.
Senkronizasyonu açtığınızda yer işaretleri, geçmiş ve şifreler gibi tüm profil bilgileriniz Google Hesabınıza kaydedilir. Chrome bilgilerinizi tüm cihazlarınızda bulabilirsiniz. Her şeyi senkronize etmek istemiyorsanız hangi bilgilerin kaydedileceğini değiştirebilirsiniz.
Herhangi bir konuda araştırma yaparken senkronoloji dediğimiz eşzamanlılık yöntemine başvurmak, Roma İmparatorluğundan beri kurumları araştırmak Halil Hocanın getirdiği yöntemlerdir.
Senkronizasyon sorununun çözümü
Eğer bir senkronizasyon sorunu yaşıyorsan, hesabından çıkış yapıp yeniden giriş yapmak, önbelleği temizlemek veya uygulamayı yeniden yüklemek bu sorunu genellikle çözecektir. Ancak sorunu bu şekilde çözmek, henüz senkronize olmamış verileri kaybetmene sebep olabilir.
Türkçe anlamı ise 'eş zamanlı olma, aynı anda olma' gibi ifadeler ile tabir edilmektedir.
Senkron TDK sözlük anlamı şu şekildedir: sıfat Eş zaman, asenkron karşıtı
Senkronizasyon aslında uygulamaların kendi içinde haberleşmesi ve bilgi paylaşımı yapması demek.
Yedeklemeyi etkinleştirdiğinizde fotoğraflarınız photos.google.com'da depolanır.
İngilizce "synchronization" (senkronizasyon) kelimesinin en sık kullanılan kısaltması "sync", veri ve organizasyonların eş zamanlaması anlamına gelir. Birçok teknolojik üründe karşılaşacağınız sync'i, İnternet sitelerinin panelleri ile Android ve iOS gibi mobil cihazlarda ve yazılımlarda da kullanırsınız.
Android'de Google Rehber senkronizasyonu:
Adım #1: Cihazınızın “Ayarlar” menüsünü açın. Adım #2: “Google”a dokunarak hesap ayarlarını açın. Adım #3: “Hesap Hizmetleri” bölümünü açın. Adım #4: “Kişi Senkronizasyonu” bölümünü açın.
Senkronize etmek en genel manası ile iki olay arasında zaman birlikteliği veyahut eşzamanlılık anlamına gelir TDK'ya göre.
Bir kişi kaydında yaptığınız değişiklik, tüm cihazlarda o kişiyle ilgili kayıtlara yansıtılır. Oturum açtığınızda Google kişileriniz Android cihazınızla senkronize edilir. Kişilerinizdeki değişiklikler otomatik olarak senkronize edilir. Böylece, bu kişiler son bilgilerle birlikte yedeklenmiş olarak kalır.
Senkronizenin sözlük anlamı "aynı zamanda olmak" ya da "aynı zamanda olmayan" olarak yorumlanabilmektedir. Senkronize olmak yukarıda yazanlardan "aynı zamanda olmak" durumunu ifade ederken senkronize olmamak ya da olamamak "aynı zamanda olmayan" anlamını temsil etmektedir.
"Uygulamaları cihazlara senkronize edin" özelliği, bir cihazda kurulu olan uygulamaların, aynı Google hesabına bağlı diğer cihazlara otomatik olarak yüklenmesini sağlıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri