Vitamin ve mineraller açısından zengin bir besin olan keçiboynuzu, astım, bronşit ve alerjik astıma karşı kullanılır. Nefes darlığı, soğuk algınlığı, öksürük gibi göğüs hastalıklarına iyi geldiğini bilinir. Fitokimyasallar içerisinde yer alan teofilin, teobromin ve kafein astımı tetikleyen maddelerdir.
Keçiboynuzu meyvesinin severek tüketilmesinin yanında kalp damar sağlığı, kemik gelişimi, kolon sağlığı, vitamin ve mineral desteği, antioksidan içeriği gibi farklı pek çok faydaları vardır.
Keçiboynuzu Nasıl Tüketilir? Keçiboynuzu taze ve kurutulmuş haliyle bütün olarak tüketilebilir. Sert yapısı nedeniyle bu şekilde tüketilmesi bazı kişiler için zor olabileceğinden ülkemizde yaygın şekilde pekmezi yapılarak da tüketilir. Keçiboynuzu pekmezi keçiboynuzunu uzun süre saklamak için de iyi bir yöntemdir.
Keçiboynuzu kürü kadınlar için özellikle kansızlık problemlerinde uygulanan bir kürdür. Bunun yanı sıra kemik erimesine karşı da etkilidir. Kadınlar, düzenli olarak keçiboynuzu tüketirlerse kemik sağlıklarını koruyabilirler. Keçiboynuzunun içinde bulunan kalsiyum, diş sağlığı için de çok faydalıdır.
Kaynadıktan sonra ılıtılır ve gün içerisinde tüketilebilir. Bal, karabiber ve limon karışımıyla oluşturabileceğiniz karışım, öksürüğe iyi gelerek solunum yollarında oluşabilecek tahrişe karşı kullanılabilir. Keçiboynuzu, suyla kaynatılıp tüketildiğinde balgamı söktürmede etkili olur.
İlgili 37 soru bulundu
Solunum yollarını nemlendirmek için nemlendirici, sıcak duş ya da buhar soluma, tuzlu su ile gargara, bal, sıcak çay ya da çorba, mentollü veya ballı boğaz pastilleri ve başı yüksekte tutarak uyumak gece ortaya çıkan öksürüğü durdurmaya yardım eder.
Nane, kekik, zerdeçal, meyan kökü, hatmi kökü ve zencefil gibi bitki çaylarını tüketmek kuru öksürüğe iyi gelir. Bunların yanında hava nemlendirici kullanarak havayı nemli tutmak, bol sıvı tüketmek, buhar solumak boğazın nemli kalmasına yardımcı olarak kuru öksürüğe iyi gelecektir.
Vitamin ve mineraller açısından zengin bir besin olan keçiboynuzu, astım, bronşit ve alerjik astıma karşı kullanılır. Nefes darlığı, soğuk algınlığı, öksürük gibi göğüs hastalıklarına iyi geldiğini bilinir. Fitokimyasallar içerisinde yer alan teofilin, teobromin ve kafein astımı tetikleyen maddelerdir.
Keçiboynuzu aç ya da tok karnına içilebilmektedir. Genellikle sabah kahvaltılarında güne zinde başlamak için tüketebilirsiniz. Akşam yatarken tüketirseniz özellikle solunum yolu rahatsızlıklarında rahat bir uyku uyumanıza yardımcı olabilecektir.
Antioksidan olarak zengin olan bu iki besin bir araya geldiği zaman solunum yolları rahatsızlıklarına, mide problemlerine, ağız içi yaralarına hatta kansere karşı bile etkili bir ilaç niteliği taşımaktadır. Özellikle de kış hastalıklarından korunmak için antioksidanca zengin olan besinleri tüketmek önemlidir.
Keçiboynuzunun bilinen yaygın bir yan etkisi olmamasına rağmen uzmanlar, bu bitkinin günlük sınırlı miktarda tüketilmesini öneriyor. Çünkü meyvenin içerdiği yüksek etkili bileşenler, gerekenden fazla tüketildiğinde pek çok doğal besin gibi istenmeyen etkilere yol açabiliyor.
Keçiboynuzu kürü erkeklerin iktidarsızlığına karşı bir gecelik çözümler yerine, tedavi edici ve de kalıcı çözüm getirmektedir. Keçiboynuzu kürü uygulanmaya başladıktan 4-5 gün sonra etkisini göstermeye ve cinsel hayatı dengelemeye başlar.
Keçiboynuzu özünün yetişkinlerde sabah akşam aç karnına 2-3 yemek kaşığı, çocuklarda kahvaltıda 1-2 yemek kaşığı, bebeklerde kahvaltıda 2 çay kaşığı verilmesi önerilir. Ayrıca su ile karıştırılıp meyve suyu gibi içilebileceği gibi tahin veya yoğurt ile karıştırılarak tüketilebilir.
Öğün aralarının yanında aç karnına yenen doğal keçiboynuzu uzun süre tok kalmaya yardımcı olur. Böylece diyet yaparken daha kolay bir şekilde kilo vermenize imkan verir. Bilindiğinin aksine keçiboynuzunu tek başına yiyerek zayıflamak mümkün değildir.
Hünnap Keçiboynuzu Özü Nasıl Elde Edilir? Hünnap Keçiboynuzu Özü, Keçiboynuzu ağacının meyvesi olan Hünnap'ın özünden elde edilen doğal bir üründür.
Keçiboynuzu Pekmezinin Sağlığa Faydaları
Demir Eksikliğini Giderme: Özellikle demir eksikliği olan bireyler için pekmez, demir kaynağı olarak kullanılabilir. Yüksek demir içeriği, bu mineralin eksikliğini gidermeye yardımcı olur.
Keçiboynuzu meyvesi A, B, E, C, K vitaminlerini ve kalsiyum, potasyum, sodyum, magnezyum, fosfor, demir minerallerini içermektedir. Bu içeriğin en çok korunduğu ve besleyici değeri en yüksek olan tüketim formu soğuk sıkım keçiboynuzu özüdür.
İşte keçiboynuzunun cinsel sağlık açısından faydaları: Sertleşme sorunu: Keçiboynuzu içerdiği arginin amino asidi sayesinde nitrik oksit üretimini artırır ve bu da damarların genişlemesine yardımcı olur. Daha geniş damarlar, daha iyi bir kan akışı sağlayarak, sertleşme sorununu gidermeye yardımcı olabilir.
Bol miktarda çinko içeren keçiboynuzu, antioksidan özelliği sayesinde kansere karşı koruyucu etki sağlarken aynı zamanda sperm üretiminin sağlıklı bir şekilde devam etmesini ve sperm sayısının yeteri miktarda olmasını sağlar.
Keçiboynuzu kürünü kimler kullanmamalı sorusunun yanıtına gelecek olursak, son zamanlarda sıkça baş dönmesi şikayeti olanlar ve sivilce problemi yaşayanlar bu kürü doktora danışmadan kullanmamalıdırlar.
Hamur işlerinde rahatlıkla kullanılabilen bu toz sağlıklı olması bakımından çeşitli hastalıkların tedavisinde de kuru olarak yutularak veya suyla alınabilir.
Çok soğuk veya çok sıcak yiyecekler ile içecekler, boğazdaki tahrişi artırarak gıcıklı öksürük sorununu artırabilir. Ayrıca gün içerisinde bol miktarda su tüketilerek boğazın kuruması önlenmelidir. Bazı kişiler için tuzlu su ile ağız ve boğaz gargarası yapmak rahatlatıcı olabilir.
Ihlamur, kuşburnu, adaçayı, zencefil, nane limon gibi çaylar veya içecekler öksürüğün hafiflemesine katkıda bulunur. Ayrıca çaya bal katarak içmek de öksürüğe iyi gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri