Koku yayan alanı karbonatla kapladıktan sonra 30 dakika bekleyip karbonatı temizleyebilirsiniz. Beyaz sirke ya da elma sirkesi ile hazırlayacağınız bir solüsyon, kedi idrarını ve ardında bıraktığı kokuyu temizlemede size yardımcı olabilir.
Bu sorunun cevabına ise, bir sodyum bikarbonat yani evlerde kolayca bulunabilen karbonat, sirke ve enzimatik temizleyicilerle bu işlemi gerçekleştirebileceğinizi söyleyebiliriz. Bu ürünleri kullanarak idrar kokusundan etkili bir şekilde kurtulabilirsiniz.
Sidik kokusunu nötralize edebileceğimiz sirke, sodyum bikarbonat (evlerimizdeki beyaz toz karbonat) ve enzimatik temizleyici ürünler bulunmakta. Sirkenin keskin kokusuyla idrar kokusunu bastırdığı sanılır ancak sirke, idrar lekelerinde oluşan alkali tuzları nötralize eden bir asittir.
Koltuklarda Çiş Kokusu Nasıl Çıkar Sorusunun Geçici Cenapları Karbonat Ve Peroksit Solüsyonu Kullan. 450 Ml Hidrojen Peroksidi, 2 Yemek Kaşığı Sıvı Bulaşık Deterjanı Ve 2 Yemek Kaşığı Karbonatla Karıştır. İdrar Lekesi Islanana Kadar Sür. Tamamen Kuruyana Kadar Bekle.
Hem Antiseptik Hem Temizleyici: Sirke
Dilediğiniz sirke türünü tercih edebilirsiniz ancak beyaz sirke en ideali olacaktır. Antiseptik özellik içeren sirke, kıyafetlerinizin taşıdığı bakterileri de öldürür. Çamaşırlarınızı makineye doldurduktan sonra deterjan haznesine yarım bardak sirke ekleyin.
İlgili 32 soru bulundu
Kıyafetlerinizi yıkarken kokuyu gidermek için bir miktar sirke veya karbonat ekleyebilirsiniz. Ayrıca, özel koku giderici spreyler veya deterjanlar da kullanabilirsiniz. Eğer bu yöntemler işe yaramazsa kuru temizleme gibi profesyonel temizlik hizmetlerine başvurabilirsiniz.
Koku yayan alanı karbonatla kapladıktan sonra 30 dakika bekleyip karbonatı temizleyebilirsiniz. Beyaz sirke ya da elma sirkesi ile hazırlayacağınız bir solüsyon, kedi idrarını ve ardında bıraktığı kokuyu temizlemede size yardımcı olabilir.
Doğal bir koku giderici olan karbonatın köpek idrarının olduğu alana serpilip nemli bezle silinerek kokunun giderilmesinde kullanılabilir. Tüm temizlik tüyoları için en önemli bileşenlerden olan sirke ve su bire bir oranında karıştırılıp zemine sürülür.
Genel olarak bu durum mesane enfeksiyonları, sistit ile ilişkilendirlebileceği gibi bu durum tümörler ve hormonal bozukluklarda da görülebilir. Eğer kedinizin tuvalet kabından şiddetli bir kötü koku geliyorsa, mutlaka veteriner hekiminizi ziyaret etmelisiniz.
Kedilerin idrarında güçlü bir amonyak kokusu bulunmaktadır. İdrar yollarında meydana gelen bir sağlık problemi idrarın normalden daha ağır kokmasına yol açar. Özellikle idrar yolları enfeksiyonları idrarın ağır kokulu olmasının nedenlerinden birisidir.
İdrar yolu hastalıkları, böbrek hastalıkları, idiyopatik sistit gibi üriner sistem sorunları kedilerin tuvaletleri dışında bir yere çiş yapmalarına neden olabilir. Erkek kedi işeme problemi yaşadığında ürolitler yani idrar yolu taşlarından şüphelenilebilir.
Bir diğer taktik de, kedinizin en çok sevdiği alternatif çiş yapma noktasına limon suyu sıkarak daha az cezbedici hale getirmektir. Ya da oraya yiyecek kabı koyarsanız, yemek yediği yere pislemeyeceğini görürsünüz.
Deterjan Ve Sıcak Su İle İdrar Lekesi Olan Bölge Rahatlıkla Temizlenebilir. Bir Bez Yardımı İle Deterjanlı Suyu O Bölgeye Silme Hareketleri İle Uygularsak Lekenin Çıkması Sağlanabilir. Ayrıca Deterjan İdrarın Yarattığı Ağır Kokuyu Da Ortadan Kaldıracaktır.
Kediler zaman zaman yatağa işeyebilirler. Bunun sebepleri arasında sağlık sorunları, güven duygusunun kaybolması, kedi kumunda veya kutusundaki sorunlar ya da anksiyete olabilir. Kedilerin yatağa işemesini engelleyebilmek için ilk etapta sorunun kaynağının bulunması önemlidir.
Kedilerin tuvaleti olup olmadığını anlamak için yapılması gereken şey onların gözlemlenmesidir. Eğer kediler daha önce bir yere tuvaletini yapmış ise buranın kokusunu alırlar. Yine tuvaleti geldiği zaman buranın kokusunu aldığı için aynı yere yapmayı ister.
Evde uygun olmayan yerlere idrarını yapmaya başlayan bir kedi, kontrol için veteriner hekime götürülmelidir. Sistit, kedinin zorlanmasına ve sık sık az miktarda idrar yapmasına neden olabilir.
İdrar yolları enfeksiyonu yaşıyor olabilir. Çişini yaparken yaşadığı yanma sebebi ile kum kabı dışına yapmak zorunda kalıyor olabilir. Karın ağrısı gibi sebeplerle kum kabında rahat edemiyor olabilir. İdrar yollarında taş, kum birikimi gibi metabolik hastalıklar etrafa çiş yapmasına sebep olabilir.
Kedilerin Sevmediği Kokulara Özellikle Dikkat Edilmeli
Narenciye, lavanta ve kahve bunun için en güzel örneklerdir ancak kedilerin kaçındığı diğer kokulara da dikkatli yaklaşmak gerekir.
Kabın içine ılık su koyun ve 1 yemek kaşığı karbonat ekleyin. 10 dk bekledikten sonra durulama işlemine geçin. Karbonatın kötü kokuları uzaklaştırdığı bilinen bir ip ucudur.
Deterjan ve sıcak su ile idrar lekesi olan bölge rahatlıkla temizlenebilir. Bir bez yardımı ile deterjanlı suyu o bölgeye silme hareketleri ile uygularsak lekenin çıkması sağlanabilir. Ayrıca deterjan idrarın yarattığı ağır kokuyu da ortadan kaldıracaktır.
Ozon, Evde Evcil Hayvan Kokusuna Kesin Çözüm Sağlar
Ozon gazı, en güçlü koku giderici olarak evinizdeki istenmeyen kokulara çözüm sağlayacaktır. Evlerde kullanıma uygun olarak geliştirilen ev tipi ozon jeneratörleri ile evcil hayvan kokusu hızlı ve pratik bir şekilde giderilebiliyor.
Koku yapmayan en iyi kedi kumu markaları olarak genellikle Bentonit, Refleks, Eve Clean, Proline gibi markalar tercih edilmektedir. Bu markaların fazlasıyla tavsiye edilmesi ve genellikle tercih edilmelerinin sebebe koku yapmaması ile birlikte oldukça iyi emicilere sahiptirler.
Kedi kumu yerine ne konulabilir? Evde kedi kumu yoksa yerine konulabilecek en uygun malzeme gazetelerdir. Gazeteleri şeritler hâlinde kesmeli, mürekkeplerini akıtmalı ve kurutmalısınız. Bunun için organik bulaşık deterjanı ve karbonat kullanmalısınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri