Ancak gerekli ve meşrû sebeplerle; toplum menfaati gereği evde beslenen hayvanların gebe kalmalarını engelleyici ilaç ve benzeri şeylerin kullanılmasında ve ekolojik dengeyi bozmamak şartıyla kedi, köpek vb. başıboş hayvanların kısırlaştırılarak çoğalmalarının kontrol altına alınmasında dinen bir sakınca yoktur (el- ...
İnsanlar gibi tüm hayvanların da üreme ve çoğalma hakları vardır. Hayvanların yeme içme ihtiyaçlarının teminini engellemek uygun olmadığı gibi üreme özelliklerini ortadan kaldırmak da uygun değildir. Gerekli ve meşru bir sebep bulunmadıkça hayvanların kısırlaştırılması da caiz değildir.
Diyanet Kurulu, kedi kısırlaştırmanın bölgesel popülasyonu ciddi oranda düzelteceği, kediyi hastalıklardan koruyacağı gibi önemli sebeplerle caiz olarak görmektedir. Fakat sebepsiz yere kedinin üreme faaliyetlerini engellemenin caiz olmadığını da fetvalarına eklemişlerdir.
Allah (c.c) hayvanları bizlerin kullanması için yaratmıştır. Keyfi bir nedene bağlı olmadan gerçekleşmesi şartıyla hayvanların kısırlaştırılması, ulema tarafından caiz görülmüştür.
Kedinizin evin içinde kalması ve çiftleşeceği uygun bir partnerle birlikte yaşamaması durumunda dahi, kedinizin kısırlaştırılması yine de iyi bir fikirdir. Dişi bir kediniz varsa, kısırlaştırma yumurtalık kanserini imkansız hale getirmekte ve rahim kanseri riskini de çarpıcı bir biçimde azaltmaktadır.
İlgili 19 soru bulundu
Ancak gerekli ve meşrû sebeplerle; toplum menfaati gereği evde beslenen hayvanların gebe kalmalarını engelleyici ilaç ve benzeri şeylerin kullanılmasında ve ekolojik dengeyi bozmamak şartıyla kedi, köpek vb. başıboş hayvanların kısırlaştırılarak çoğalmalarının kontrol altına alınmasında dinen bir sakınca yoktur (el- ...
Kısırlaştırılan evcil hayvan depresyona girmez. Hayvanlarda fiziksel bir durumdur ve bu durum ortadan kalktığında farkında olmayacaktır. Kısırlaştırmak için ergenliğe girmesi, çiftleşmesi hatta bir kere doğum yapması gerekmez. 5-6 aylıkken henüz kızgınlık başlamadan kısırlaştırılması idealdir.
Cat Hospital Kedi Hastanesi olarak yukarıda anlattığımız tüm bu komplikasyonların önüne geçmek ve aşağıda sıraladığımız hepsi bilimsel olarak kanıtlanmış sağlık avantajları için baba olması düşünülmeyen her erkek kedinin 6 aylık yaştan itibaren mutlaka ve mutlaka kısırlaştırılmasını öneriyoruz.
Evde kedi beslemek sevaptır, çocuğun merhamet duygusunu geliştirdiği ve eve bereket getirdiği için Peygamber Efendimiz (S.A.V) özellikle tavsiye etmiştir. Nice evliya zatların, çoğunun etrafında kedilerin olduğu düşünülürse bu bir rastlantı olmasa gerek… Kedi beslemek sünnettir.
Yumurtalıkların ve rahmin alınabilmesi için tam bir operasyon gereklidir. Önce karın bölgesi tıraş edilir ve sonra karnında bir kesi alınır ve yumurtalıklar ve rahim alınır. Ameliyat yaklaşık 3 saat sürer.
Evet. Randevu alınarak, Geçici Hayvan Bakımevlerimize getirdiğiniz sokak hayvanları için kısırlaştırma hizmeti verilmektedir. İlçe Belediyenizde Geçici Hayvan Bakımevi var ise aynı hizmeti ücretsiz olarak oradan da alabilirsiniz.
Yavru kedimi neden kısırlaştırmalıyım? Kedinizi kısırlaştırmanın asıl yararı, yönetilmesi zor olabilecek sayıda istenmeyen yavruya sahip olma olasılığını ortadan kaldırmasıdır. Ayrıca, çiftleşme isteği azaldığı için kedinizin bir cinsel yolla bulaşan etkenler ile temas etme veya bunu yayma olasılığını da azaltır.
Genel olarak kısırlaştırma sonrasında kedilerin davranışlarının çok daha sakin ve uysal bir yapıya büründüğü gözlemlenmektedir çünkü kediler, kısırlaştırma işlemi sonrasında onların daha baskın ve aktif olmasına neden olan hormonlarından da bir nevi kurtulurlar.
Kısırlaştırma operasyonu öncesi şartlarımız: Kesinlikle son 1 yıl içerisinde karma aşısı, En az son 6 ay içerisinde iç ve dış parazit uygulaması yapılmış olacak ve bunlar bir aşı karnesi ile ibraz edilecek. Erkek kedi ve köpekler için yumurtalık organları olması gereken yere düşmüş olmalıdır.
Dişi ve erkek kedi kısırlaştırma zararlı bir operasyon değildir. Hatta bu operasyonun bilinen önemli faydaları da bulunmaktadır.
Ne zaman kısırlaştırılmalı
Veterineriniz kedinizi kısırlaştırmanız için size en uygun zamanı önerecektir, ancak genellikle cinsel olgunluğa ulaşılmadan önce yaklaşık altı aylıkken yapılır. Bununla birlikte, bulunduğunuz ülkeye ve veterinerinizin tavsiyesine bağlı olarak, sekiz haftalık bir sürede yapılabilir.
Aişe (r.a.) tarafından yapılan rivayete göre Hz. Muhammed şöyle demiştir: Resûlüllah (a.s.) Efendimiz: "Şüphesiz ki kedi necis (pis) değildir, o da ev halkından bazısı gibidir" buyurdu. İmam Şafii'ye göre, kedi su içtikten sonra arta kalanı temizdir. İmam Mâlik'e göre, kedinin artığı temizdir.
ABD'deki Oregon Eyalet Üniversitesi'nden araştırmacılar kedilerin gerçekten insanlarını sevdiği sonucuna vardı. En azından insanlarını ebeveyn ya da bakıcı olarak gördükleri kanıtlandı.
Efendimiz (SAV) evinde kedi beslemiştir.
Kediler kardeşleriyle çiftleşir mi? Kediler bu ayrımları yapamadıkları için cinsel olgunluğa eriştiklerinde birbirleri ile çiftleşmek isteyebilirler. Ancak kan bağı olan kedilerin (erkek kardeş, kız kardeş, baba ve kız, anne ve oğlu) çiftleşmesi oldukça risklidir ve bu durum genetik kusurların gelişmesine yol açar.
Erkek kediler de belirli bir kızgınlık dönemi yoktur. Erkek kediler yetişkinliğe adım attıktan sonra her an çiftleşmeye hazırdırlar ve tüm davranışları da buna göre değişiklik gösterir.
Kedi kısırlaştırma operasyonu sonrası kedilerin davranışlarında ilk sürelerde durgunluk gözlenebilir. Yeni hormanel düzeylerine alışana kadar hasta sahibine karşı hassas davranabilir, içine kapanabilir. Hormonel düzeyler stabilleştiğinde durum hızlıca düzelir. Yani geçici bir durumdur.
Hastanemizde, büyük çoğunluğunu aynı günün akşamında taburcu ettiğimiz dişi kedi kısırlaştırma operasyonları, yaklaşık 1 cm uzunluğunda kesi ile yapılır ve “TEK DİKİŞ” atılarak kapatılır.
Erkek kedi koku bırakma problemi kısırlaştırılınca geçer mi? İlk yaşını doldurmadan yapılan kısırlaştırma operasyonları ile koku bırakma davranışı ile hiç karşılaşmadan ortadan kaldırabilirsiniz. Koku bırakmaya başlamışsa dahi vakit kaybetmeden kısırlaştırıldığında koku bırakma anında duracaktır.
Erkek Kedi Kısırlaştırma: 1250 TL. Erkek Köpek Kısırlaştırma: 1100-1500 TL. Dişi Kedi Kısırlaştırma: 1800 TL. Dişi Köpek Kısırlaştırma: 2450-3900 TL.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri