Kedi kumu temizleme işlemini en fazla 2 günde 1 düzenli olarak yapmanız, mümkünse her gün yapmanız herkes için en konforlu çözümdür.
Kedinizin kumunu günde en az iki kere temizlemeniz gerekmektedir.
Kedi tuvaletleri en az günde iki defa temizlemek koku oluşumunu büyük ölçüde yok eder. Günlük olarak temizlediğimiz kedi kumuna yeni kum eklemek kötü koku oluşumunu azaltır. 10 ya da 15 günde bir kedi tuvaletindeki tüm kumu değiştirip tuvaleti yıkayıp tuvalete yeni kum eklersek gerekli hijyeni sağlamış oluruz.
Kumun değişim zamanı için topaklanmayan kumlarda haftada 1 ve topaklanan kumlarda 30 günde 1 önerisini verilir. Eğer tuvalette ağır bir koku varsa ya da tuvaletin tabanından idrar birikimi gerçekleşiyorsa kumun tamamen boşaltılması, tuvaletin temizlenmesi ve yen, kum eklenmesi gerekir.
Ayrıca 15-20 günde bir kum kabındaki tüm kum boşaltılmalı tuvalet kabı çamaşır suyuyla yıkanıp iyice kuruduktan sonra temiz kumla tekrar doldurulmalıdır. Kedi sağlığı ve evinizin temiz kalması bakımından kedi tuvaletinin sık sık temizlenmesi sizin ve evcil dostunuzun daha sağlıklı ve mutlu olmanızı sağlayacaktır.
İlgili 44 soru bulundu
Beş litre aldığınız kedi kumunu haftalık olarak değiştirirseniz 15 günde aldığınız kum biter.
Misafir yatak odaları veya kullanmadığınız odalar da kum kabı için uygun bir seçim noktasıdır; ancak bir stüdyo dairede veya küçük bir evde fazladan oda diye bir şey olmayabilir! Fakat bazı evlerde, bir kum kabının sığabileceği, mahremiyet sunan giriş yolu veya koridor dolapları vardır.
Kedi tuvaletinin temizlenmemesi sadece kedi için değil evde yaşayanlar için de tehlikelidir. Temizlenmemiş tuvaletin yol açabileceği problemlerden bir tanesi de aşırı miktarda amonyağa maruz kalmaktır. Tuvalete biriken idrar ve dışkıdan yayılan amonyak eve dağılır.
Ever Clean'i tuvalete dökülebilen bir kedi kumu değildir; bu nedenle asla dökmeyin. Ever Clean, topaklanma yapan bir kedi kumu olup boruların tıkanmasına neden olabilir, hatta kanalizasyon sistemlerin zarar verebilir.
Genelde kumlar 3 hafta kadar gider, 10 kiloluk alıp 2 aya kadar uzatabilirsiniz bu süreyi.
Dilerseniz çay yaprağını kumların arasına koyarak, kedinizin tuvaletini yapması durumunda kokunun büyük ölçüde azalmasını sağlayabilirsiniz. Kokulu Kumlar; Hem kumun daha uzun süre kullanılması hem de kediniz tuvaletini yaptıktan sonra kötü kokunun oluşmasının önlenmesi, kokulu kedi kumu ile mümkün olacak.
1 - Kedinizin tuvalet kabını 7 cm yüksekliğe ulaşana kadar kedi kumu ile doldurunuz.
Bunun için organik bulaşık deterjanı ve karbonat kullanmalısınız. Kedi kumu deniz kumundan olur mu? Deniz kumundan kedi kumu olabilir.
Kedi kumlarının dağılma derdine son ! Mia Cat Elekli paspas sayesinde kedinizin tuvalet sonrası ayağına yapışan kumlar paspasta kalacak. Yıkanabilir özelliktedir. Üst katman sert ve dayanıklı malzemden üretilmiştir.
Kullanacağınız kedi kumu parfümü ile temizliği destekleyebilirsiniz. Kısa süre içerisinde etkili sonuç veren kedi kumu koku giderici modelleri, kumların üzerine uygulanır.
Gece ışık açık bırakılmalı mı yoksa kapatılmalı mı? Unutmayın, kediler karanlıkta sizin veya benim görebildiğimden çok daha iyi görebilirler. Dolayısıyla yavru kediniz minimum ışıkta bile ihtiyaç duyduğu şeyi (mama, su veya kum kabı gibi) bulmakta sorun yaşamayacaktır.
Kediniz tuvaletini yaptığında ince taneli kedi kumu hemen topaklanabilir ve yapılan dışkı yayılmadan ince kedi kumu tarafından toplanır. Bu sayede kediniz de tuvaletine yaparken rahat eder, siz de kedinizin kedi kumunu temizlerken zorluk çekmezsiniz.
Kedi tuvaleti asla banyoya konmaz. Çünkü kedilerin tuvalet veya banyo gibi yerlere girmesi sakıncalıdır. Tuvalete erişimi olduğu taktirde tuvalet suyunu içme ihtimali vardır ve bunu yaptığı zaman hasta olma ihtimali çok yüksektir.
Kedi kumunun uygun şekilde temizlenmesi, hem koku oluşmamasına, hem kedinizde hastalık meydana gelmemesine yardımcı olur. tuvaletini bu sebeple uzun süre tutan kedilerde böbrek rahatsızlıkları ve idrar yapmada kronik güçlük oluşabilmektedir. Bu nedenle kedinizin kumunu daima temiz tutmanız gerekir.
Bir kimyasal olan silika kumu da keza risklidir. Silikoz, akciğerlerin iltihaplanmasına neden olan ve solunum zorluğuna neden olan bir akciğer hastalığıdır. Bu, silika tozunun evcil hayvanlar tarafından solunmasından sonra meydana gelir. Sodyum bentonit de sorunları tetikleyebilir.
Kumun pis olması, koku yayması ya da tuvalete erişimlerinin bir nedenle engellenmesi kedilerin lavabo ve küvet dâhil olmak üzere farklı yerlere kaka yapmasına neden olabilir. Bir diğer ihtimal sağlık sorunlarıdır. İnsanların yanında tuvaletini yapan kedilerin vermek istedikleri mesajlar olabilmektedir.
Yatağın koyulduğu yerin cereyan almayan ve korunaklı bir bölge olması gerekmektedir. Sobalı evlerde yatağın sobaya en yakın yerde, dışarıda kalacak olan kedi için ise güneş alan ve etrafı açık olmayan bir alan olması gerekir. Bu şekilde kediler rüzgardan etkilenmemiş olurlar.
Mama kapları evin sakin olan yerlerine koyulmalı, evdeki kedi sayısından fazla olmalı ve su kapları ve mama kapları yan yana olmamalı, tabii kum kabından da uzak olmalı.
1. limon portakal veya mandalina kabuğunu rondoda parçalayın. kum tanesi kıvamına getirin ve düzenli olarak temizlediğiniz kuma serpip karıştırın. etkisi yüzde 40. 2. karbonat dökün.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri