Bu nedenle toprağın içine bir miktar kedi kumu karıştırman bitkilerin köklerinin nem oranını sağlamaları için faydalı olur.
Kedinizin kum yerine başka bir alternatif sunabilirsiniz. Evinizde bulunan bir leğenin içine bir avuç saksı toprağı koyabilir üzerine de gazete parçaları serpebilirsiniz. Kediniz tuvalet ihtiyacını toprak kokusu aldığı için gazete parçaları üzerine yapacaktır.
İyi toprakta kil ve kum (mil) oranı denge içinde olması gerekir. Yapılcak iş, mevcut bahçe toprağınız killi ise kum veya mil, kumlu ise killi toprak ilave ederek karıştırmak. Bu şekilde toprak ıslah edildiği gibi besin bakımından da zenginleşir.
Çünkü diğer kedi kumlarını tuvalete döktüğünüz takdirde tuvaletinizi tıkama ihtimali olabilir. Bu tür kumlar kirlendiğinde poşete toplayıp çöp kutusuna atmak en doğru olanıdır.
Bitkileri yeniden dikerken, saksının dibine güvenli bir şekilde dolgu eklenebilir. Kök sisteminin iyi gelişmesine katkıda bulunacak ve çiçeğin taşmasını önleyecektir. Kedi kumu toprak gevşetici ve drenaj olarak kullanılabilir.
İlgili 21 soru bulundu
Evcil hayvanınız içgüdüleri ile hareket ederek, kendi bölgesini işaretlemek için bitkilerinize idrarını yapıyor olabilir. Özellikle de kısırlaştırılmamış erkek kedilerde bu davranış çok sık görülebilir. Bu nedenle kedilerde kısırlaştırma kedilerin bitkilere idrar yapmasının önüne geçmek için çok önemlidir.
Bu nedenle toprağın içine bir miktar kedi kumu karıştırman bitkilerin köklerinin nem oranını sağlamaları için faydalı olur.
Kum kabını koymak için en ideal yer
Kum kabını koymak için en iyi yer, gözden uzak, yol üstünde ya da ayakaltında olmayan; buna karşın hem kediniz hem de sizin için erişimi kolay olan bir yerdir. Kediniz, tuvalet zamanı geldiğinde kum kabına rahatça ulaşabilmeli ve siz de kum kabını kolayca temizleyebilmelisiniz.
Kumun değişim zamanı için topaklanmayan kumlarda haftada 1 ve topaklanan kumlarda 30 günde 1 önerisini verilir. Eğer tuvalette ağır bir koku varsa ya da tuvaletin tabanından idrar birikimi gerçekleşiyorsa kumun tamamen boşaltılması, tuvaletin temizlenmesi ve yen, kum eklenmesi gerekir.
Alerjik insanların kedileri ile aynı odada uymaları pek de tavsiye edilmez. Örneğin astımınız varsa kedinizin tüyleri nedeniyle gece nefes almanız zorlaşır. Bu da uykunuzun bölünmesine, öksürük krizlerine ve nefes darlığına sebep olabilir.
Toprağı malçlamak ve toprağa kompost ve hayvan gübresi eklemek toprağı besin ve organik madde açısından zenginleştirir; toprak solucanları ile diğer toprak yaşamını destekler. Kireç atmak ise asit seviyesini düşürür.
Kayaçların ufalanmasıyla oluşan kum yıllar içinde toprağa dönüşür.
Kumlu, milli, killi ve humuslu toprak gibi ortamlarda su tutma kapasitesinde artış sağlamaktadır.
Kedi kumu yerine ne konulabilir? Evde kedi kumu yoksa yerine konulabilecek en uygun malzeme gazetelerdir. Gazeteleri şeritler hâlinde kesmeli, mürekkeplerini akıtmalı ve kurutmalısınız. Bunun için organik bulaşık deterjanı ve karbonat kullanmalısınız.
Kediler en çok ince kumları sevmektedir. · Kolay topaklanan kumları tercih etmeniz sizin açınızdan daha iyi olacaktır. Zira kolay topaklanma, kolay bir temizlik demektir. · Silikon içeren kumlar bazı kedilerde alerjiye sebep olabilir.
Bentonit kili topraktan elde edilen doğal bir malzeme olup kedilerin atıklarını kazdıkları yere saklaması nedeniyle onlarda daha doğal bir his yaratmaktadır.
5 LT kedi kumu ne kadar gider? Haftalık kedi kumu değişimi yapıyorsanız, 5 LT kedi kumu 15 günde biter. Ancak etkili şekilde kullanırsanız 20 günden fazla süre kullanabilirsiniz. Bunun için kedi tuvaletini her yaptığında kaptaki dışkıyı temizlemek gerekir.
Koku yapmayan en iyi kedi kumu markaları olarak genellikle Bentonit, Refleks, Eve Clean, Proline gibi markalar tercih edilmektedir. Bu markaların fazlasıyla tavsiye edilmesi ve genellikle tercih edilmelerinin sebebe koku yapmaması ile birlikte oldukça iyi emicilere sahiptirler.
Sirke mikroplardan arınma sağlayacağı gibi, kötü kokulara karşıda bariyer olacaktır. Kabın içine ılık su koyun ve 1 yemek kaşığı karbonat ekleyin. 10 dk bekledikten sonra durulama işlemine geçin.
Kedi kumu temizleme işlemini en fazla 2 günde 1 düzenli olarak yapmanız, mümkünse her gün yapmanız herkes için en konforlu çözümdür.
Kedi kumunu sürekli üstüne doldurmak yerine iki haftada bir, kum kabının yıkanması önerilmektedir. Kedi kum kabını yıkarken sıcak su ve yumuşak sabunla yıkamaya dikkat edilmelidir. Asla kimyasal deterjan kullanmamaya özen gösterilmelidir.
Kedi tuvaletleri en az günde iki defa temizlemek koku oluşumunu büyük ölçüde yok eder. Günlük olarak temizlediğimiz kedi kumuna yeni kum eklemek kötü koku oluşumunu azaltır. 10 ya da 15 günde bir kedi tuvaletindeki tüm kumu değiştirip tuvaleti yıkayıp tuvalete yeni kum eklersek gerekli hijyeni sağlamış oluruz.
Kedi kumu zeolitin türevlerinden olduğundan bu mineralin aynı zamanda gübre katkısı sağlama özelliğinin bulunmasıyla kedinin dışkılarındaki ürenin tutulmasını sağlıyarak oksidasyon ile bu dışkıların ev içinde koku oluşumuna mani olmasının bu özelliği ile bonsai bitkisinin gübre katkıları sırasında bir regületör görevi ...
6. Evcil hayvanınızın dışkısından gübre yapın. Evcil hayvan dışkısı, su kaynakları için ciddi bir tehlike oluşturuyor. Oysa hayvanınızın dışkısını atmak yerine gübre yapabilirsiniz.
Alice Kedi Kumları PARABEN, SLS, KLOR, FOSFAT, BEYAZLATICI içermez. Sepiyolit madeni içeren Alice Süper Emici kedi kumu başka nerelerde kullanılır? Buzdolabında, ayakkabılıkta, çöp tenekelerinde kötü kokuları ve rutubeti emer.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri