Karbonat ile Koku Sorununa Çözüm Eğer kedi kumunun kokuyu istediğiniz kadar absorbe etmediğini düşünüyorsanız kedi tuvaletinin yakınlarında ağzı açık bir kapta karbonat bulundurabilir ya da kedi kumuna düzenli olarak karbonat serpebilirsiniz.
Kedi kumlarına ekleyeceğiniz bir miktar karbonat, kumdaki kötü kokuyu yok edecektir. Ayrıca karbonatı çöplerinize de atabilirsiniz.
Kurutulmuş Çay Yaprağı; Kedi kumunun kokusunun giderilmesi açısından en sık tercih edilen yöntem, kumun içine kurutulmuş çay yapraklarının karıştırılmasıdır. Büyük ölçüde kokunun azaltılması sağlanacaktır.
Kum kabını koymak için en iyi yer, gözden uzak, yol üstünde ya da ayakaltında olmayan; buna karşın hem kediniz hem de sizin için erişimi kolay olan bir yerdir. Kediniz, tuvalet zamanı geldiğinde kum kabına rahatça ulaşabilmeli ve siz de kum kabını kolayca temizleyebilmelisiniz.
İlgili 29 soru bulundu
Kedi kumu yerine ne konulabilir? Evde kedi kumu yoksa yerine konulabilecek en uygun malzeme gazetelerdir. Gazeteleri şeritler hâlinde kesmeli, mürekkeplerini akıtmalı ve kurutmalısınız. Bunun için organik bulaşık deterjanı ve karbonat kullanmalısınız.
Kedi kumunu sürekli üstüne doldurmak yerine iki haftada bir, kum kabının yıkanması önerilmektedir. Kedi kum kabını yıkarken sıcak su ve yumuşak sabunla yıkamaya dikkat edilmelidir. Asla kimyasal deterjan kullanmamaya özen gösterilmelidir.
Kedi kokusundan kurtulmanın yöntemlerinden bir tanesi kedinin idrar yaptığı yerlere karbonat dökülmesidir. Karbonat kokuyu kısa süreli olarak ortadan kaldırmaktadır. Ayrıca eğer kumu dışında idrarını veya dışkısını yapmışsa bu alanların mutlaka deterjanla iyice temizlenmesi gerekir.
Kedileriniz evinizin duvarlarına ve zeminlerine idrarını yapmış olabilir. Bu bölgelerden, idrar kokusunu gidermek için su ve sirkeyi karıştırarak, duvarlarda ve zeminlerde kullanabilirsiniz.
Çamaşır Suyu
Siz temizlik yaparken kedinizin merakla gelip çamaşır suyunu kokladığını görmüşsünüzdür. Nedeni tam olarak bilinmese de kediler çamaşır suyu kokusuna ilgi duyarlar. Belki de çamaşır suyu içindeki klor kedilere çekici geliyordur. Burada dikkat edilmesi gereken nokta ise çamaşır suyunun zehirli olduğudur.
Kabın içine ılık su koyun ve 1 yemek kaşığı karbonat ekleyin. 10 dk bekledikten sonra durulama işlemine geçin. Karbonatın kötü kokuları uzaklaştırdığı bilinen bir ip ucudur. Kabın içini arap sabunu ile yıkayın.
Koku yapmayan en iyi kedi kumu markaları olarak genellikle Bentonit, Refleks, Eve Clean, Proline gibi markalar tercih edilmektedir. Bu markaların fazlasıyla tavsiye edilmesi ve genellikle tercih edilmelerinin sebebe koku yapmaması ile birlikte oldukça iyi emicilere sahiptirler.
Kumun değişim zamanı için topaklanmayan kumlarda haftada 1 ve topaklanan kumlarda 30 günde 1 önerisini verilir. Eğer tuvalette ağır bir koku varsa ya da tuvaletin tabanından idrar birikimi gerçekleşiyorsa kumun tamamen boşaltılması, tuvaletin temizlenmesi ve yen, kum eklenmesi gerekir.
Yalnız dikkatinizi çekelim belirli bir miktarın üzerinde karbonat kediniz için zehirleyicidir, çünkü kedinizin bünyesindeki elektrolit dengesinin bozulmasına neden olabilir.
- Karbonat doğru şekilde kullanıldığında bağışıklık sistemini de güçlendirmektedir. - Karbonat kemik ve kas sisteminde oluşan ödemi önlemeye yardımcı olur. - Karbonatlı su hücrelerin deforme olmasını önleyerek kanser oluşumunu azaltmaktadır. - Karbonat ile diş fırçalandığında diş yüzeyindeki tartarlar da yok olur.
Özel işlemlerden geçirilerek en aza indirilmiş tozlanma sayesinde yüksek kaliteli hızlı topaklanan bentonit, kedinizin patilerine yapışmaz ve böylece kum kutusuna yayılmaz. Alternatif olarak, herhangi bir kedi kumuna eklenmek üzere ayrıca aktif karbon içeren bir koku giderici ürün de satın alabilirsiniz.
Bu sorun çözülene kadar yapabileceğiniz tek şey, başka bir yere fazladan bir kum kabı yerleştirmek ve kedinizi de onu kullanmaya teşvik etmektir. Ekstra kum kabı diğer kum kabından daha uzak bir yerde olabilir. Böylece kedinizin beklenmedik yerlere idrarını yapmasının da önemli ölçüde önüne geçebilirsiniz.
Genel olarak bu durum mesane enfeksiyonları, sistit ile ilişkilendirlebileceği gibi bu durum tümörler ve hormonal bozukluklarda da görülebilir. Eğer kedinizin tuvalet kabından şiddetli bir kötü koku geliyorsa, mutlaka veteriner hekiminizi ziyaret etmelisiniz.
Bunun için; Tüm odayı dip bucak temizlemek gerekir.. Başta perdeleri @Rinso Limon ve karbonat deterjanı ile temizlemelisiniz. @Rinso Limon ve karbonat perdelerinizdeki tüm sinen kokuları saklamaz, yok eder.. Daha sonra yerler, zemin, pencere, lambalar, mobilyalarınız ve duvarları silmelisiniz.
Kediler nane kokusuna bayılırken limon, portakal, mandalina, turunç ve greyfurt gibi narenciye kokularından deyim yerindeyse nefret ederler.
Kedi parfümleri, kedilerin taze, canlı ve temiz kokmasını sağlayan doğal esanslar kullanılarak üretilir. Yavru kedilerde, yetişkin kedilerde ya da yaşlı kedilerde kullanılabilen parfüm, direkt olarak kedinin üzerine sıkılabildiği gibi kedi tuvaleti ya da kedi kafesi alanlarına da püskürtülebilir.
Ever Clean'i tuvalete dökülebilen bir kedi kumu değildir; bu nedenle asla dökmeyin. Ever Clean, topaklanma yapan bir kedi kumu olup boruların tıkanmasına neden olabilir, hatta kanalizasyon sistemlerin zarar verebilir.
Tuvalet kabını en az ayda bir defa tamamen döküp, kabı da çamaşır suyuyla yıkamalıyız. İyice duruladıktan sonra tamamen kurumasını beklemeliyiz. Yıkama sıklığını azaltmak için tuvaletlerde özel, ipli poşetlerden de kullanabiliriz.
Kedi kumu temizleme işlemini en fazla 2 günde 1 düzenli olarak yapmanız, mümkünse her gün yapmanız herkes için en konforlu çözümdür.
Kedi kum kabının temizliği günde bir kez yapılmalı, kum küreği veya eldivenle her gün kedi tuvaletindeki atıklar toplanıp çöpe atılmalı ve eksilen kumun üzerine takviye yapılmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri