Kediler sahiplerini seçer sözü bir nevi doğrudur, tek yanlış ise sahip olarak görmedikleri. Arkadaş olarak gördükleri insanları ise onlara verdikleri sevgi ve bakım açısından değerlendirir. Bulundukları ortama kolay adapte olan kediler, düzenli olarak besleniyor ve ihtiyaçları karşılanıyorsa ortam değiştirmek istemez.
Bağımsız bir karakter yapısına sahip olan kediler de sahiplerini kendileri seçiyor. Bu doğrultuda sahiplendiğiniz kedinin sizi sevmeme ihtimalinin olduğunu da düşünmeniz gerek. Onun karakterine uygun değilseniz kedinizle iyi anlaşmanız pek mümkün değildir.
Diğer bir deyişle "kediler sahiplerini özler mi?" sorusunun yanıtının evet olduğu düşünülebilir, sadece kurdukları bağ ve sahipleri döndükleri gösterdikleri özlem belirtileri onlara özgüdür! Dahası, kediler de tıpkı köpekler gibi ayrılık kaygısı yaşayabilen canlılardır.
ABD'deki Oregon Eyalet Üniversitesi'nden araştırmacılar kedilerin gerçekten insanlarını sevdiği sonucuna vardı. En azından insanlarını ebeveyn ya da bakıcı olarak gördükleri kanıtlandı.
Kediler genel anlamda insanların enerjileri de hissederler. Tıpkı bebekler ve çocuklar gibi kimlerin kendilerini sevip sevmediklerini anlarlar. Kendilerini sevdiklerini hissettikleri insanlara karşı daha sıcak kanlı ve yakın olurlar. Özellikle de şefkatli bakışlar kedilerin son derecede hoşuna giderler.
İlgili 40 soru bulundu
Kediler sahibini özler mi? Kediler sahiplerini özler. Sevgi gören ve en çok da sahibi tarafından özlem gören kediler sahiplerini özler. Özlendiğinizin farkındaysanız, sorunun yanıtını kalbiniz size fısıldamış, demektir.
Kediniz size sürtünerek mırıldanıyorsa bilin ki sizi sevdiğinizi söylüyordur. Bununla birlikte sevimli sevimli mırıldanırken ön patileriyle adeta hamur yoğurur gibi hareketlerde bulunuyorsa sizi “çok çok” sevdiğini anlatmaya çalışıyordur.
Kedilerin istediği tek şey sevgi ve güvendir. Bulundukları ortamda güven ve rahatlık var ise mutlu olurlar. Siz ne kadar tersini düşünseniz de kediler sahiplerini bir arkadaş olarak görürler. Kendilerini yanında rahat ve güvende hissetmiyorsa, evden kaçmaya ve mutlu olabileceği bir yer aramaya başlarlar.
Uzmanlar, aşırıya kaçıp kedilere sürekli göz teması kurmanın saldırganlık olarak algılanabileceği konusunda uyarıyorlar. Aynı zamanda, kedinizin size karşı bu davranışı sergilememesi onun sizi sevmediği anlamına gelmez; kediler sevgilerini farklı yollarla gösterebilirler.
Kediler daha önce zaman geçirdikleri diğer evcilleri, onlara ilgi gösteren insanları ve onları rahatsız eden insanları hatırlayabilirler. Yapılan araştırmalar bir kedinin uzun süreli hafızası bir köpeğinkinin yaklaşık 200 katı olduğunu göstermiştir. Ancak kediler hatırlama konusunda köpeklerden daha seçici olabilirler.
Kediler diğer canlılar gibi sevildiklerini, önemsendiklerini anlarlar. Hatta yavru kediler insan sahiplerini ebeveynleri olarak görebilirler, annelerine sergiledikleri davranışları insan ebeveynlerine de gösterebilirler. Evcil kedilerin konuşkanlığı aileleri söz konusu olduğu zaman ortaya çıkar.
Kediler sahibinin kokusunu, koku hafızasına kaydeder ve nasıl biz bir kişiyi veya yiyeceği düşündüğümüzde otomatik olarak aklımıza o kişi veya yiyeceğin kokusu geliyorsa, kedilerde aynı şekilde sahibinin kokusunu hatırlar.
Kediler sahiplerini 2 hafta içerisinde unuturken yavrularını ise 1 aylık bir süreçte tamamen unutabilir. Diğer kedileri ise 1 hafta ila 10 gün içerisinde unutur.
Kediler insan dilini yorumlayabilecek bilişsel yetilere sahip değillerdir. Ne söylendiğini tam bir gerçeklikle anlayamazlar ancak kendileri ile konuşulduğunu ayırt edebilirler. Nitekim kedilerin kendi isimlerine reaksiyon gösterdikleri de yine farklı bir bilimsel çalışmada ortaya konmuştur.
Sizin onu öpmenizle, onun size göz kırpması aynı aşk. Siz onu öpücüklere boğarken, o size bakıp gözünü kırpabilir. Sakince kırptığı gözleri, size öpücük gönderdiğinin işaretidir. Kedileri dudaklarından öpmeyin!
Kediniz Size Sevgisini Gösteriyor
Kediler yalama davranışlarını sadece kendini temizlemek için kullanmazlar. Minik dostunuz sizi sevdiğini göstermek için, annesinden olan bir alışkanlık olan yalama özelliğini kullanır. Sizinle kendini güvende ve mutlu hissettiği için.
Mutlu Olduklarında Patileriyle Gösterirler
Bu hareketin bir diğer nedeni de patilerindeki kokuyu sizi üzerinize bırakarak sizi işaretlemesi. Eğer kediniz sizi yoğurmaya başladıysa şanslısınız demektir.
Kediniz nesnenin ne olduğunu, canlı olup olmadığını ve bir tehdit oluşturup oluşturmadığını öğrenene kadar nesneyi tokatlamaya devam edecektir. Öte yandan kediler oyuncak olsun ya da olmasın, oynamayı sevdikleri nesnelere genellikle tokat atarlar ve bu alışkanlık atalarından ve avlanma davranışlarından gelmektedir.
Kediniz size güveniyorsa mutlaka yanınıza gelecektir. Bu da kedi yanımıza nasıl gelir sorusunun en net cevabıdır. Size güveniyorsa kediniz mutlaka yanınıza gelir. Kediler sahipleri ile yakın olmak, onlarla birlikte uyumak isterlerse bu güven duygusunun varlığını gösterir.
Yapılan araştırmalar sonucunda kedilerin sahiplerinin hislerine karşı duyarlı olduğu söyleniyor. Bu hislerin büyük çoğunluğunda da üzüntü gibi duygular yer alıyor. Bunu anlamak için kedinizin yanında ağlamış gibi yapabilirsiniz.
Baş, Omuzlar, Yanaklar ve Burun. Peki kediler vücutlarının hangi bölgelerini okşanmasından hoşlanır? Baş, çene ve boyun genelde en sevdikleri yerlerdir. Bazı kediler kuyruklarına dokunulmasından hoşlansa da bazıları kuyruklarına dokunulduğunda ürker ve hatta canı yanabilir.
Bazı kediler mutluyken de sessiz olmalarına rağmen bazı kediler konuşmayı tercih eder. Eğer kediniz sesli iletişim kurmayı seviyorsa size seslenerek mutlu olduğunu gösterir. Mutlu kediler tiz sesle miyavlamayı tercih ederler. Diyaframdan gelen mırıldanmalar da mutlu kedilerin sıkça çıkardığı sesler arasında yer alır.
Kediler Kalabalık Ortamdan ve Yüksek Seslerden Nefret Eder
Kediler kargaşayı, kavgayı, gürültüyü ve kalabalık ortamları sevmez ve hoşlanmazlar. Eve misafir geldiğinde, ortam kalabalıklaştığında tedirgin olurlar.
İnsanların kokularını alır ve içgüdüleri ile yaklaşırlar. Kokuların onlara verdiği güven duygusu ile insanlara yaklaşırlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri