Tıpkı insanlar gibi, kediler de bireylerdir ve sizinle rahat olduklarını veya size bağlı olduklarını kendi yöntemleriyle göstermekten hoşlanırlar. Kısacası yoğurma, kedinizin size bağlı hissetmesinin önemli bir parçası olabilecek normal bir davranıştır.
Kedilerin içgüdüsel olarak yaptıkları yoğurma hareketi özellikle onların yavruluk döneminde annelerini emerken süt üretimini artırmak için yaptıkları hareketlerden biridir. Bu nedenle kedilerde yoğurma hareketi, onların rahat ve huzurlu bir şekilde mayışmasıyla son bulur. Ardından güzel bir uyku çekebilirler.
Kedi masajı, kedilerin mutlu ve huzurlu olduklarında gerçekleştirdiği davranışlardandır. Gözlemler genelde kedilerin gösterilen bir ilgiden sonra yoğurma hareketi yaptığı yönündedir. Yani kedinizin bu hareketi sizi sevmede kullandığı eylemlerdendir. Yani bu teoride kedi masajı bir karşılık niteliğindedir.
Kediler alanlarına önem verir ve güvenli bölgelerini korumanın bir yolu da kokuyla işaretleme yapmaktır. Patisiyle yoğurma hareketi yaparken pati yastıklarındaki koku bezlerini aktive eder ve sizi ya da yoğurduğu şeyi kokusuyla işaretlemiş olur.
Sevgilerini göstermek istedikleri için
Kediler sevgilerini beden dili ile belli ederler. Bu nedenle bizlere sürtünür ya da kucağımızda uyurlar. Uyandıklarında ise patileri ile hamur yoğurur gibi vücudumuzda sevimli hareketler yaparlar. Bu onların sevgi gösterilerinden biridir.
İlgili 25 soru bulundu
Kediniz size sürtünerek mırıldanıyorsa bilin ki sizi sevdiğinizi söylüyordur. Bununla birlikte sevimli sevimli mırıldanırken ön patileriyle adeta hamur yoğurur gibi hareketlerde bulunuyorsa sizi “çok çok” sevdiğini anlatmaya çalışıyordur.
Kediniz Size Sevgisini Gösteriyor
Kediler yalama davranışlarını sadece kendini temizlemek için kullanmazlar. Minik dostunuz sizi sevdiğini göstermek için, annesinden olan bir alışkanlık olan yalama özelliğini kullanır. Sizinle kendini güvende ve mutlu hissettiği için.
Kediniz arka ayakları üzerine oturup ön patilerini havaya kaldırıyorsa bu durum kedinizin sizinle iletişim kurmaya çalıştığı anlamına gelir. Kedim ön patisini kaldırıyor diyorsanız sizinle oyun oynamak istiyor korkmayın.
Mutlu Olduklarında Patileriyle Gösterirler
Bu hareketin bir diğer nedeni de patilerindeki kokuyu sizi üzerinize bırakarak sizi işaretlemesi.
Bu nedenle tetikte olurlar. Kedinin ayakucunuzda yatmak istemesi bir tehdit anında ya da tehlikeyi hissettiğinde alarma geçip sizi korumak içindir. - Aynı zamanda yatağın ucundan kaçmak ve odanın her yönüne hareket etmek daha kolaydır ki bu da içgüdülerinin bir parçasıdır.
Çünkü vücutlarıyla yaptıkları sürtünme hareketinin kediler için pozitif anlamı olduğu bilinmektedir. Kedilerin kafalarını sürtmeleri ise yavruyken annelerinden öğrendikleri bir harekettir. Kediler kafa sürtme hareketini sadece sevdiği insanlara yapmazlar aynı zamanda ilk defa karşılaştıkları kişilere de yaparlar.
Kediler İçin Sürtünme Sevgi Gösterisidir
Kediniz evde sizinle karşılaştığında küçük bir temasla sizi selamlamış ve size ilgisini göstermiştir. Zira sürtünme konusunda ısrarlıysa ve uzun süre bu hareketi tekrarlıyorsa yoğun şekilde sevgisini gösteriyor ve sizden de sevgi bekliyordur.
Bu durum, kedilerin rahatlaması ve uyuması için en ideal bir pozisyon olarak bilinmektedir. Rahat Bir Uyku Pozisyonuna Geçme: Bazı kedi ırkları, sırt üstü uyumayı tercih ederler çünkü bu pozisyon onlar için rahat bir uyku konforudur. Kediler sırt üstü uyuduğunda tüm kasları gevşer ve dinlenmiş olur.
Evcil hayvanlar baş masajından çok hoşlanır. Özellikle göz çevresine odaklanabilirsiniz. Göz çevresine yapılan masaj; mesane, safra kesesi ve midede rahatlama sağlar. Daha sonra sırt bölgesine doğru inebilirsiniz.
Kediler kuytu yerlerde uyurlar ve öncesinde kedi masajıyla o bölgeyi daha rahat hale getirmeye çalışırlar. Kediler masaj hareketini bölgelerini işaretlemek için de kullanıyor olabilir. Özellikler bir evde birden fazla kedi varsa bunu gözlemleyebilirsiniz.
Kediniz size güveniyorsa mutlaka yanınıza gelecektir. Bu da kedi yanımıza nasıl gelir sorusunun en net cevabıdır. Size güveniyorsa kediniz mutlaka yanınıza gelir. Kediler sahipleri ile yakın olmak, onlarla birlikte uyumak isterlerse bu güven duygusunun varlığını gösterir.
Uzun zaman sahibi ile birlikte yaşayan bir kedi sahibinin neye kızdığını ya da neye sevindiğini çok az da olsa anlayabilir. Ancak bunu anladığını bize fark ettirmezler. Onlar bağımsız bir ruha sahiptir ve köpekler gibi eğitilmeye uygun değildirler.
Bazen cevabın ne olduğunu hissetse de ya da çok iyi bilse de kesin olarak emin olmak, ister. Bu nedenle tüylü dostlarını çok seven kedi sahipleri için bugün bu soruyu yanıtlıyoruz. Kediler sevildiğini anlar. Ancak bunu pek umursamazlar.
kediler bu durumda beğendikleri mamayı daha sonra yemek için saklamaya çalışıyorlar. bu durumda bu mamayı beğendikleri anlamına geliyor.
Kediler, kendilerini güvende hissetmekten hoşlandıkları için mobilyaların altı ve karton kutular gibi kapalı alanlarda olmaktan hoşlanırlar. Saklanmak, bir kedinin sahip olması gereken normal bir davranıştır.
Tıpkı insanlar gibi, kediler de bireylerdir ve sizinle rahat olduklarını veya size bağlı olduklarını kendi yöntemleriyle göstermekten hoşlanırlar. Kısacası yoğurma, kedinizin size bağlı hissetmesinin önemli bir parçası olabilecek normal bir davranıştır.
Özellikle uyurken kediler güvende hissetmek ve kendilerini sıcak tutmak isterler. Bu nedenle çoğu sahiplerinin yanlarında, kucaklarında ve üstlerinde uyurlar. Kediler için güvende olmak en önemli şeylerden biridir. Bu nedenle uyurken sahiplerine yakın yerlerde olmayı tercih ederler.
Kısaca özetlemek gerekirse kediler hangi insanlara gider ve hangi insanlara yaklaşırlar; kendisine düzgün davranan, iletişimi düzgün kuran, kaliteli zaman geçirerek oyunlar kuran, aç bırakmayan ve temizlik konusunda da bakımlarını yapan kişilere daha çok giderler.
Kediniz tarafından yalanmak genellikle bir alarm nedeni değildir. Aksine, genellikle sağlıklı bir bağın ve sevginin işaretidir. Ancak kediniz sizi normalden çok daha fazla yalıyorsa veya başka olağandışı davranışlar gösteriyorsa, yalamanın kaygı veya stres gibi başka bir nedeni olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri