Beslenme faktörü de kedilerin tüy dökümü nedenleri arasında sıkça görülür. Kediler de tıpkı insanlar gibi dengeli beslenmelidir. Kedilerin beslenmesinde aşırı proteinli gıdalar, vitamin ve mineral eksikliği içeren kedi mamaları ile beslenmeleri ya da dengesiz yağ asitleri kedilerde tüy dökümüne yol açar.
B vitamini takviyesi yaparak kolaylıkla kedilerin tüy dökme sorununa çözüm bulunabilir. Örneğin bir ilaç veya vitamin takviyesi yapmak yerine kediye yumurta verilebilir. Yumurta çok iyi bir B vitamini kaynağıdır. 10 günde bir haşlanmış yumurta ile kedileri beslemek, tüy dökme sorununu ortadan kaldırmaya yetebilir.
Kedilerde tüy kaybının birçok nedeni bulunabilmektedir. Yetersiz beslenme, bağışıklık sistemini etkileyen hastalıklar, mantar enfeksiyonu, alerjiler ve parazitler bunlardan bazılarıdır. Kedilerde tüy kaybı bölgesel olarak gerçekleşebileceği gibi vücudun tamamında da meydana gelebilir.
Hayır dökmüyor. Sadece dediğiniz gibi bazı kedilerin alerjisi var ve tavuk kedi mamalarında en sık kullanılan etlerin başında geldiği için daha çok kedinin tavuklu mamaya iritasyon gösterdiğini duyabilirsiniz.
İlgili 31 soru bulundu
Kedilerin tüy dökmesinin engellenmesi adına kullanılabilecek bir diğer yöntem, kedilerin düzenli olarak taranmasıdır. Bulunulan ortama daha az tüy dökülmesi noktasında kedilerinizi düzenli bir şekilde tarayabilir ve bu sayede kedinizin çok daha konforlu bir şekilde yaşantısını sürdürmesini olanaklı hale ...
İç parazitler bağırsaklarda kedilerinizin besinlerine ortak olarak, kedilerinizde hastalığa ve tüy dökülmesine neden olur. Dış parazitler ise deride, kıl köklerinde ve kıllarda tahribat yaparak tüy dökülmesine neden olur. Bu tür bir tüy dökülmesine engel olmak için etkili ve düzenli paraziter mücadele yapılmalıdır.
Kedilerde mevsimsel tüy dökülmeleri ortalama 2-4 ay arası sürer. Ancak bu süre uzuyorsa mutlaka bir veteriner hekim kontrolü olması şarttır. Kedinizin farklı sağlık sorunları olabilir.
Bir kedide parazit olup olmadığı dışkısında kan görülmesi, hırıltılı nefes alıp verme gibi semptomlar ile anlaşılır. Bunun yanı sıra anüs bölgesini ve çevresini sık temizlemesi de parazit varlığının sinyallerini verir. Kedinizde iç parazit olduğundan şüphelendiğiniz an bir veteriner hekime danışmayı ihmal etmeyiniz.
Kediler için beslenme oldukça önemlidir. Kedilerin çok hassas bir sindirim sistemleri vardır ve bu yüzden kedilere kaliteli kuru mama dışında oldukça arada sırada yaş mama verilmesi ve ayrıca zaman zaman pişmiş yumurta, et, kılçıksız balık verilmesi uygundur.
Biofeline plus+B multivitamin kedilerin biotin ve çinko ihtiyacını karşılar. Kedinizin sağlıklı deri ve tüy yapısına sahip olması için gerekli vitamin ve mineralleri içerir. Kuru ve mat tüylere canlılık verir. Dermatolojik problemlerin giderilmesinde destek olur.
Kedilerin sahiplerini özleyip özlemediği de oldukça merak konusudur. Bu merakı gidermek için yapılan araştırmalardan ise net bir sonuç çıkarmak mümkün değildir. Kediler genel olarak sahiplerini ya da sahiplerinin onlara sağladığı konforu özleyebilirler. Kedilerin özlediğini gösterme yöntemleri çok farklı olabilir.
veteriner iyi marka kuru mama kullanırsak kesinlikle mevsimsel dökülmeler hariç tüy dökümü yaşanmayacağını, kuru mama haricinde de kesinlikle başka bir yiyecek vermemek gerektiğini aksi halde yoğun bir tüy dökülmesi sorunu yaşanacağını söyledi. bu ne derece doğrudur.
Kedi tüyü yuttuğunuz takdirde mide bulantısı, karın ağrısı, kusma ya da sindirim problemleri gibi semptomlar yaşamanız mümkündür. Eğer tüy yutma sık olmazsa çoğunlukla sorun teşkil etmez, fakat düzenli olarak tüy yutma alışkanlığı geliştirildiyse veteriner desteği alınması önerilir.
Evde yer alan kediler ya da köpeklerden kıl kurdunun bulaşıp bulaşmadığını merak eden insanlara, gönül rahatlığı ile kurtların hayvanlardan buluşmadığını söylemeliyiz. Yani çocuğunuza ya da size, evde bulunan evcil hayvanlardan bir kıl kurdunun bulaşması neredeyse imkansızdır.
sorusunun yanıtı evet olarak verilebilir. Kancalı kurtlar, bazı tenya türleri, toksoplazma gibi parazitler kedilerden insanlara geçebilir.
Yaşamı paylaştığınız sevimli dostlarınızın doğru beslenme için ihtiyaç duyduğu birçok besin takviyesi bulunur. Bunlar arasındaki suda çözünenler; C ve B vitamini ile folik asit şeklindedir. Dostlarınızın sağlıklı olması için ihtiyaç duyduğu yağda çözünenler ise A, D, E ve K vitaminleridir.
Tüyleri ve derisindeki doğal yağ dengesine zarar verebileceğinden, kedinizi düzenli aralıklarla yıkamamanız gerektiğini unutmayın - ancak bazen, örneğin kediniz kirli bir yerde yuvarlanmışsa ve kendi kendini temizleyemiyorsa, banyo yaptırmanız iyi olacaktır.
Kedinizin tüylerinin düzenli olarak fırçalar ve malt kullanırsanız le tüy yumağı oluşumunu engeller.
Kedilerin tüylerinin %95'i proteinlerden oluşur ve her gün yedikleri proteinin %25-30'u tüylerin yenilenmesi için kullanılır. Kedinizin hassas bir cildi varsa, fazla tüy dökülmesini önlemek için tahılsız mama seçmeniz önemlidir. Tahılsız mamanın sadece tüy dökülmesini önleme faydası bulunmaz.
balıklı mamalar tüy yapısını destekleyen omega yağ asitlerini daha çok içerdiği için tüy dökümüne daha iyi geliyor. Tavuklu mamaya geçince daha çok tüy dökümü olabilir ama bu tavuk alerjisi demek değildir. Tavuklu mamalar daha çok alerjinim kedinizin hassasiyetine göre değişir durum.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri