Kedinin kürek kemikleri arasındaki deriyi nazikçe çekip bıraktıktan sonra deri eski haline hemen dönmüyorsa bu, susuzluk yaşadığı anlamına gelebilir5.
Yeterince su içmezlerse kediler dehidrasyondan muzdarip olabilir ve böbrek sorunlarına neden olabilir. Toksinleri böbreklerden atmak için yeterli su alımı gereklidir. Kediler ayrıca çok fazla su içtiklerinde sağlık sorunları yaşayabilir ve polidipsi adı verilen bir durum geliştirebilirler.
Aşırı miyavlama, mama kabının çevresinde dolanıp miyavlama, ağzını her zamankinden sık yalama ve agresifleşme de kedi kısa sürede acıkıyorsa gözlemlenebilecek davranışlar arasında sıralanabilir. Kediler çok acıktıklarında her zamankinden hızlı bir şekilde mama yiyebilir.
Geride tutulan kulaklar, sıkışmış kuyruk, diken diken olan tüyler ve bunlar gibi diğer vücut işaretleri, kedinizin üzgün olabileceğini gösteren sessiz iletişim biçimleridir.
Bu soruya basit bir cevap, kedilerin suya erişimleri olduğu sürece yiyeceksiz 1-2 hafta hayatta kalabilecekleri yönündedir. Kediler su içmeden yaklaşık 3 gün hayatta kalabilirler. Ancak, bu her zaman böyle olmayabilir ve kediler bu kadar uzun süre yiyecek ve su olmadan hayatta kalmayabilir.
İlgili 23 soru bulundu
Normal şartlarda kedi, günde en az 1 kere kaka yapmalıdır. Ancak bu süre, kumdan memnun olmayan ya da tuvaletini yapmak için uygun bir yere sahip olmayan kediler için 3 güne kadar çıkabilir. İdrar atımı konusunda ise bir kedi, uygun şartların olmadığı durumlarda tuvaletini 24 saate kadar tutabilir.
Uzmanların görüşlerine göre, yetişkin kediler günde 8 saat sorunsuz bir şekilde tek başlarına yalnız kalabilirler.
Bir kedi mutlu bir yerdeyken, kulakları öne bakar ve hafifçe geriye eğilmiş şekilde durur. Kediler depresyondayken daha fazla uyuyabilirken, uyudukları yerler mutluluklarının bir göstergesi olabilir. Kediniz diğer kedilerle uyursa veya sizi yatak arkadaşı olarak seçerse, bu mutlu ilişkileri gösterir.
Kediler sahiplerinin seslerini tanıyorlar fakat bazen umursamamayı tercih ediyorlar. "Animal Cognition" dergisinde yayımlanan, Tokyo Üniversitesinden bilim insanlarının kedilerle yaptığı araştırma, bu hayvanların sahiplerine "bilinçli olarak kulak asmadığını" ortaya koydu.
Kedilerin sahiplerini özleyip özlemediği de oldukça merak konusudur. Bu merakı gidermek için yapılan araştırmalardan ise net bir sonuç çıkarmak mümkün değildir. Kediler genel olarak sahiplerini ya da sahiplerinin onlara sağladığı konforu özleyebilirler. Kedilerin özlediğini gösterme yöntemleri çok farklı olabilir.
Kediniz Size Sevgisini Gösteriyor
Kediler yalama davranışlarını sadece kendini temizlemek için kullanmazlar. Minik dostunuz sizi sevdiğini göstermek için, annesinden olan bir alışkanlık olan yalama özelliğini kullanır. Sizinle kendini güvende ve mutlu hissettiği için.
Bir kedinin karnındaki ve kuyruğundaki kıl kökleri dokunmaya karşı çok hassastır. National Geographic uzmanları, bu nedenle, kedilerin karınlarını sevmenizi genellikle aşırı uyarıcı ve onları rahatsız edici olarak aktarıyor. Kediler içgüdüleriyle yaşarlar.
Yavru her 3-4 saatte bir beslenmelidir. Yavruyu beslemek için kucağınıza bir havlu serin ve yavruyu bu havlunun üzerine karın üstü duracak şekilde koyun.
Doğum anı yaklaştıkça kedinin vajinasından bir miktar sıvı geldiği görülür, yattığı yerde bir kaç kez dışkısını da yapabilir. Nefes alıp verişleri sıklaşıp ıkınmaya başladığında ise doğum başlamıştır.
Islanan Tüyler Ağırlaşır
Kedilerin tüyleri oldukça sık yapıdadır ve ıslanan tüyler ister istemez ağırlaşır. Bu ağırlaşma kedilerin hareketlerini kısıtlayıcı özelliğe sahiptir. Tüm tüyleri ıslandığında kediler her zamanki hızlarında hareket edemedikleri için doğadaki avcılara karşı savunmasız kalabilirler.
Kedinin yediği artıktan yenir, içtiğinden içilir" buyurduğunu dile getiren Efe, sözlerini şöyle sürdürdü: "Peygamber Efendimiz abdest alırken kedinin biri geliyor su içmek için. Peygamber Efendimiz abdest alacağı o tastaki suyu kediye ikram ediyor.
Uzmanlar, aşırıya kaçıp kedilere sürekli göz teması kurmanın saldırganlık olarak algılanabileceği konusunda uyarıyorlar. Aynı zamanda, kedinizin size karşı bu davranışı sergilememesi onun sizi sevmediği anlamına gelmez; kediler sevgilerini farklı yollarla gösterebilirler.
Kediler, insanlara karşı kayıtsızlıklarıyla tanınırlar: Kedi sahibi olan hemen herkes, onlara seslendiğimizde bize kulak asmadıklarını söyleyecektir. Fakat, perşembe günü Scientific Reports'ta yayımlanan bir çalışmaya göre -duyduklarında oradan uzaklaşıp gitseler bile- ev kedileri isimlerini tanıyor.
ABD'deki Oregon Eyalet Üniversitesi'nden araştırmacılar kedilerin gerçekten insanlarını sevdiği sonucuna vardı. En azından insanlarını ebeveyn ya da bakıcı olarak gördükleri kanıtlandı.
Kediler ön ve arka patilerinin ve özellikle de göbeklerinin okşanmasından hiç hoşlanmazlar. Eğer dostunuzla güzel bir sevgi deneyimi yaşamak istiyorsanız başını ve çenesinin altını nazikçe okşayarak aranızdaki bağı güçlendirmeyi ve onu mutlu etmeyi deneyebilirsiniz.
Mutlu Olduklarında Patileriyle Gösterirler
Bu hareketin bir diğer nedeni de patilerindeki kokuyu sizi üzerinize bırakarak sizi işaretlemesi. Eğer kediniz sizi yoğurmaya başladıysa şanslısınız demektir.
Kediler öpüldüğünü anlamaz. Ancak sevildiğini anlar ve hisseder. Bu nedenle öpücüğün bir sevgi ifadesi olduğunu belirtmek gerekir. Bunun öncesinde de kedinin sizden hoşlandığını anlamalısınız.
Yavru kedi sahiplenen birçok kedi sever kısa ya da uzun süreli olarak onları bir odaya kapatmanın iyi bir fikir olduğunu belirtiyor. Kedilere evin hangi bölümünün ona ait olduğunu ve hangi bölüme girmemesi gerektiğini onları bir odada bakarak öğrettiklerini belirtiyorlar.
Kedinizi uzun bir süre yalnız bıraktığıysanız size karşı tavır alır ve kötü hisseder. Bu durum nedeniyle kediniz size küstüyse onunla daha fazla vakit geçirebilirsiniz.
Genel olarak, yetişkin kediler 8-12 saat boyunca evde yalnız kalmak konusunda problem yaşamıyor. Ancak bu süre içinde tek başlarına kısa sürede sıkılabilir, kafasını dağıtıp meşgul olabileceği bir şey bulamazlarsa yalnız hissedebilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri