Yüksek sesler: Kediler, yüksek seslerden oldukça korkan canlılardır. Patlayan sesler, şiddetli gürültüler ya da ani çıkışlar gibi sesler, kedilerde korku yaratabilir.
Kediler aslında kanıtlanan bir durum olmasa da, müzik dinlemeyi severler. Ancak bu müziğin tonu önemlidir. Yüksek sesli müzikler onları rahatsız edebilir. Ancak dinlendirici meditasyon müzikleri onları rahatlatır.
Kediler Kalabalık Ortamdan ve Yüksek Seslerden Nefret Eder
Tıpkı bir çocuk gibi yüksek ses konusunda hassastırlar ve yanlarında sesli konuşulmasından olumsuz etkilenirler.
Yüksek Ses
Bir kedi sürekli tetiktedir ve sürekli olarak çevresini dinler. Günlük hayatta kedilerin kaynağını algılayamayacağı araba kornası, süpürge sesi, havai fişek ya da gök gürültüsü gibi çeşitli sesler kediler için korkutucu olmaktadır. Bu seslerin önemli bir kısmı insanlar için bile korkutucudur.
Sağır kediler miyavlar, üstelik yüksek sesle miyavlamaları mümkündür. İşitemedikleri için çıkardıkları sesin farkında olmazlar, nasıl ki işitemeyen insanlar yüksek sesle konuşurlar; aynı durum kediler için de geçerlidir.
İlgili 16 soru bulundu
Yüksek sesler: Kediler, yüksek seslerden oldukça korkan canlılardır. Patlayan sesler, şiddetli gürültüler ya da ani çıkışlar gibi sesler, kedilerde korku yaratabilir.
İnsanların duyabildiği en yüksek frekans 20 -20,000 hertzdir, kediler ise 100 ila 60.000 hz kadar çıkan tiz sesleri duyabilirler.
Kediler hangi sesi sevmez? Kediler çivi çakma, tıraş makinesi, sayfa çevirme ve ıslık sesi gibi sesleri sevmezler. Bu gibi sesler etrafında çıkarıldığında saldırgan tavırlar sergileyebilirler. Çünkü seslerden oldukça rahatsız olurlar.
Kedi korkusu olanlarda köpek, kuş, böcek gibi hayvanlardan korkma da yaygındır. Bazen de kediden korkulur köpekten korkulmaz. Mesela bazı kadınlar kediye yaklaşamazlar ama evlerinde köpek besleyebilirler.
Kedilerin Sevdiği Sesler
Kediler tiz sesleri sever. Bunun nedeni muhtemelen iletişim kurmak için konuşmaya başlamış ve konuşmacı hislerini gizlemeye çalıştığı zaman bile insan seslerindeki küçük değişim ve ipuçlarından söylenenlerin duygusal içeriğini anlama becerisi geliştirmiş olmamızdır.
Bir kedinin karnındaki ve kuyruğundaki kıl kökleri dokunmaya karşı çok hassastır. National Geographic uzmanları, bu nedenle, kedilerin karınlarını sevmenizi genellikle aşırı uyarıcı ve onları rahatsız edici olarak aktarıyor. Kediler içgüdüleriyle yaşarlar.
Uzun süre televizyon izleyen kedilerin gerçeklik algılarında zayıflama olabileceği düşünülmektedir. Bununla birlikte televizyonda gördükleri ve avcı içgüdülerini tetikleyen nesnelere saldırmaları mümkündür. Ani hareketleri istenmeyen kazaları da beraberinde getirebilir.
Kediniz Size Sevgisini Gösteriyor
Kediler yalama davranışlarını sadece kendini temizlemek için kullanmazlar. Minik dostunuz sizi sevdiğini göstermek için, annesinden olan bir alışkanlık olan yalama özelliğini kullanır. Sizinle kendini güvende ve mutlu hissettiği için.
Özellikle uyurken kediler güvende hissetmek ve kendilerini sıcak tutmak isterler. Bu nedenle çoğu sahiplerinin yanlarında, kucaklarında ve üstlerinde uyurlar. Kediler için güvende olmak en önemli şeylerden biridir. Bu nedenle uyurken sahiplerine yakın yerlerde olmayı tercih ederler.
Kediniz size sürtünerek mırıldanıyorsa bilin ki sizi sevdiğinizi söylüyordur. Bununla birlikte sevimli sevimli mırıldanırken ön patileriyle adeta hamur yoğurur gibi hareketlerde bulunuyorsa sizi “çok çok” sevdiğini anlatmaya çalışıyordur.
Kediler İlgisizlikten ve Yalnız Kalmaktan Nefret Eder
Kedilerin sahipleri ile vakit geçirmek ve sevilmek isterler. Kediler köpeklere kıyasla daha uzun süre evde yalnız kalabilse de bu durum onu huzursuz etmeye başlayabilir. Uzun süre yalnız kalmasının sonucunda olumsuz davranışlar göstermeye başlayabilirler.
Kedinizin, kapı önünde yatması ya da sizi kapıda karşılaması aslında son derece anlamlı bir davranıştır. Kedilerin kapı önünde yatması, sizi ve yaşam alanınızı korumaya çalıştıklarını gösterir. Kendilerini bir koruyucu olarak gören kedi, sizi güvenli bir alana alır ve size olan sevgisini bu şekilde gösterir.
Zira kedilerin yılan ve benzeri yırtıcı hayvanlara karşı ani refleks hareketleri ortaya çıkar. Özellikle bu tür hayvanlardan korktukları için refleks ve irkilme duyuları barındırdıkları söylemek mümkün. Bu sebepten dolayı muz ve salatalık gibi uzun, ince cisimlerden kediler anlık bir tepki vererek korkar.
Diğer bir deyişle "kediler sahiplerini özler mi?" sorusunun yanıtının evet olduğu düşünülebilir, sadece kurdukları bağ ve sahipleri döndükleri gösterdikleri özlem belirtileri onlara özgüdür! Dahası, kediler de tıpkı köpekler gibi ayrılık kaygısı yaşayabilen canlılardır.
Kediler muz, hardal, acı biber, kadife çiçeği, sedef, nane gibi çeşitli bitkilerin kokusunun yanı sıra insanların günlük hayatta sıkça kullandığı pek çok ürünün kokusundan da hoşlanmazlar. Temizlik için kullanılan deterjanların kokuları kediler için fazlasıyla rahatsız edicidir.
Soru sorar gibi. Ne getirdin bana der gibi… Bu tonlamanın aslı hoş geldin demek. Gel buyur, sev okşa, gelmene çok sevindim, allah başımın üstünden eksik etmesin anlamlarına geliyor.
Mırıltı alçak perdeli, sürekli ve nefes alıp verme ile ritmik bir şekilde çıkar. Mırıltı çoğu zaman kedinin mutlu ve hâlinden memnun olduğu zamanlarda çıkardığı bir sestir. Ancak nadiren, hasta olduğunu ve ağrı çektiğini de gösterebilir. Hasta kediler bunu kendilerini rahatlatmak için yaparlar.
Bir kedinin mırlaması, 20-140 Hz aralığında titreşime sahiptir ve stres düzeylerini düşürmek de dahil olmak üzere birçok tedavi edici fayda sağlar. Bu titreşim, solunum güçlüğü olarak da bilinen, nefes darlığı semptomlarını azaltabilir.
Kediler 1,61 km uzaklıkta bulunan kokuları rahatlıkla alabilir. Avcılıklarıyla bilinen kediler, koku alma duyularından her zaman yararlanmışlardır. Kediler için burunları aynı zamanda bir selamlaşma şeklidir.
Gün içerisinde de geceleri de gürültülü ve kalabalık yerler kedilerin uyumalarına engel olabilir. Doğaları gereği sessiz ortamları seven ve yüksek seslere karşı hassas oldukları bilinen dostlarımızın konforlu bir uyku için kendilerine özel alanlarının bulunması büyük bir farklılık anlamına gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri