Kefir içmek göbek yağlarını eritir mi? Tüm dünyada kanıtlanmış olan kefir içeriğinde bulunan mayalar sayesinde yağ yakımını hızlandırarak kolayca kilo vermenizi sağlar.
Diyet sürecinde kalsiyum tüketimi yağ yakımını hızlandırıp kilo vermeyi kolaylaştırır. Kefir, kalsiyum minerali bakımından zengindir. Bu süreçte en güzel kalsiyum kaynaklarından biri olan kefir iyi bir tercihtir. Kefir; içerdiği protein, yağ ve karbonhidrat sayesinde sizi daha çok tok tutar.
Eğer göbek bölgenizdeki yağları vermek istiyorsanız her gün düzenli olarak kefir tüketmelisiniz. Lahana, karnabahar, bürüksel lahanası, brokoli: Tüm bu sebzeler sağlıklıdır. Diyet dönemlerinde haşlanarak tüketilmeleri tavsiye edilir. Ayrıca zeytinyağlı şekilde tüketilmeleri halinde vücuda oldukça faydalıdırlar.
Diyetisyenlerinde verdikleri beslenme programlarından yer alan kefiri diyet yaptığınız esnada tüketmek kısa sürede zayıflamanıza yardımcı olur. Yapılan araştırmalara göre kefiri sade olarak düzenli bir şekilde tüketirseniz 2 haftada en az 5 kilo verebilirsiniz.
İlgili 16 soru bulundu
Ekmek, bisküvi, cips, kraker gibi işlenmiş tahıllar ve şeker vücutta enflamasyona, enflamasyon da göbek bölgesinde yağlanmaya yol açar. İşlenmiş, hazır gıdalar düzenli egzersiz yapsanız bile göbek yağlarınızdan kurtulmanızı zorlaştırır.
Günlük olarak tüketildiğinde metabolizma üzerinde rahatlatıcı bir etkisi olduğu düşünülen kefirin aynı zamanda karaciğer ve böbrek fonksiyonları üzerinde olumlu etkisi olduğu görülmüştür. İçeriğindeki yoğun mikroorganizmalar ve probiyotik özelliğiyle bağırsak florasının düzenlenmesinde de önemli bir rol oynar.
Uzmanlar, kefir tüketiminin verdiği herhangi bir zarar olmadığını belirterek, ancak kefirin aşırı tüketiminin zararlı sonuçlar doğurabileceğini söylüyor. Kefir, çok nadiren de olsa bağırsak, mide krampları ve kabızlığa yol açabilir. Bir de AIDS ve benzeri hastalıklara sahip kişiler için zararlı olabilir.
Kefirin bilinen bir zararı veya yan etkisi yoktur.
Hekiminiz veya diyetisyeniniz yasaklamadığı sürece kefiri güvenle tüketebilirsiniz.
En az 3 aylık bir süre tanımalısınız ki, vücudunuz da bu değişimi gösterebilsin. 1 aylık ya da 2 haftalık bir sürede bu değişim gerçekleşmez. Genellikle, göbek yağlarının gitmemesinin nedeni kilo veremediğinizi düşünmenizdir. Ancak, vücudunuzdaki gerçek değişim için en az 12 hafta, yani 3 ay zaman tanımanız gerekiyor.
8- Greyfurt: Oldukça sağlıklı bir meyve olan greyfurt, tadının hafif acımtırak olmasından dolayı pek tüketilmese de konu yağ yakımı olduğunda başı çekiyor.
Tarçın kürünü hazırlamak için 1 su bardağı light süt, 1 tatlı kaşığı tarçın ve biraz buzu karıştırın. Hazırladığınız bu kürü uyumadan önce tüketin. Bu kürü düzenli olarak tükettiğinizde gece boyunca metabolizmanız canlı kalıp vücut yağ yakacak ve ayrıca sabahları uykudan tok olarak kalkacaksınız.
Doç. Dr. Oğuz Gürsoy veriyor: 'Uluslararası Sütçülük Federasyonu'nun çalışmalarına göre gramında en az bir milyon yararlı bakteri olan kefirden en az 100 mililitre tüketilmeli. Yani bir gün içerisinde 100 ml de 300 mililitre de kefir tüketilebilir.
Tüketilme şekli ve eklenen diğer besinler sayesinde kilo üzerindeki kontrolü netleşir. Peki, kefir kilo aldırır mı? Kefir tüketerek kilo alacağınız zamanlar da olacak elbette. Genellikle diyet programlarında dikkat çeken kefir, düşük kalorili beslenme listelerinde metabolizmayı hızlandırmak için tercih edilir.
Kefir en çok sindirim sistemine olan olumlu etkileri ile bilinmektedir. Kilo vermeyi dengeli ve sağlıklı bir şekilde sağladığı için diyetlerde yerini almaktadır. Diyetinize az yağlı kefir eklemeniz kilo vermenize katkı sağlar. Kefir, uzun süre tokluk hissi sağlamasına yardımcı olacak protein açısından zengindir.
Sindirim faaliyetlerinin düzenli bir şekilde devam ettirilmesi için bağırsaktaki yararlı bakterilere ihtiyaç vardır. Önemli bir probiyotik olan kefir, bu bakteri florasını destekleyerek ishal, kabızlık, gaz ve şişkinlik, bağırsak krampları gibi sorunların önüne geçilmesine yardımcı olur.
KEFİR GAZ YAPAR MI? Kefir, probiyotik bakımından oldukça zengindir ve bağırsak sağlığını olumlu yönde etkiler. Kefir gaz yapmaz ancak tuvalet sorunlarınızı çözmenize yardımcı olur.
Akşam saatlerinde bu şekilde tüketilen kefir de kabızlık problemine iyi gelecektir. Kefir ürününü her gün düzenli bir şekilde tükettiğinizde sindirim sisteminizin daha sağlıklı çalıştığını ve kabızlığınızın geçtiğini göreceksiniz. Kefir bağırsak dostu ve sindirim sistemi düzenleyicisi olarak bilinmektedir.
Kefir; Balkanlar, Doğu Avrupa ve Kafkasya orijinli, özel bir mezofilik simbiyotik kültür türü olan kefir tanelerinden yapılan ince yoğurt veya ayran benzeri fermente bir süt içeceği. Kefir, Kuzey Kafkasya'dan dünyaya yayılmıştır.
Kefirin içinde aktif bir şekilde büyümeye devam eden bakteri ve mayalar bulunduğundan enfeksiyonlara da sebep olabilir. Emziren ya da hamile kadınların da kefir içmeleri önerilmez. Sindirim sistemi rahatsızlığı yaşayan ya da hastalığı olan kişilerin ise doktor kontrolünde kefir tüketmeleri gerekir.
Sütün fermente edilmesi ile oluşan kefir, ayrana yakın bir tada sahiptir. Altınkılıç kefir, doğal ve prebiyotik yapısıyla vücudunuz için yararlıdır.
Bel ve karın bölgesindeki yağlanmadan yakınanlar dikkat! Hiç ekmek yememek ve öğün atlamak sanılanın aksine zayıflatmıyor; göbeğin büyümesine neden oluyor...
- Göbek eritmek için hangi spor veya egzersizleri önerirsiniz? Yürüyüş, bisiklet ve diğer kardiyo hareketleri yağ yakımının artmasına yardımcıdır. Bunun yanında karın hareketleri bu bölgedeki kas kitlesinin artmasına katkı sağlar. Mekik, plank, crunch gibi egzersizler kas yapılanmasına yardım eder.
Yeterli su tüketimi fazla kilolardan kurtulmayı sağladığı gibi göbeği olup zayıf olan kişilerin bu süreci daha hızlı atlatmalarını sağlamaktadır. · Yağsız yoğurt tüketerek göbek çevrenizde biriken yağlardan kurtulabilirsiniz. Özellikle ev yapımı yoğurtlar tüm doktorlar tarafından tavsiye edilen besinler arasındadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri