Karaciğer ve böbrek dostu bir besin olan kefir ilaç kullananlarda bunların zararlı yan etkilerini önlemeye yardımcı olur. Böbrek ve safra kesesi taşlarının çözülmesine yardımcı olur. Aynı zamanda idrar yolu enfeksiyonları, böbrek ve karaciğer enfeksiyonlarını önleyerek karaciğer ve böbreklerin sağlığını destekler.
Şişkinliği azaltır. Boğazda oluşan iltihapları giderir giderir. Enflamatuvar hastalıklara karşı etkilidir. Alerjiye iyi gelir.
Probiyotik içeren yoğurt, kefir ve bazı peynirler idrar PH düzeyini düşürmekte, güçlü bir antibakteriyel olan hidrojenperoksit üretmekte ve genital bölgenin florasını düzenleyerek idrar yolu enfeksiyonlarının sıklığını ciddi oranda azaltmaktadır.
Vücudunuzu iyi hidrate etmek idrar yolu enfeksiyonunun hafifletilmesine yardımcı olabilir. Günde en az 8 bardak su içmek, idrar yolunun temizlenmesine ve bakterilerin atılmasına yardımcı olabilir. C vitamini, bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olabilir ve vücudu enfeksiyonlara karşı koruma altına alabilir.
Probiyotik içeren yoğurt, kefir ve bazı peynir türleri idrar PH seviyesini düşürmekte, güçlü antibakteriyel olan hidrojenperoksit üretmektedir. İdrar yolu enfeksiyonlarının en önemli kaynağı olan bağırsak ve genital bölgenin florasını düzenleyerek üriner sistem enfeksiyonlarının sıklığını önemli oranda azaltmaktadır.
İlgili 33 soru bulundu
İdrar yolu enfeksiyonu şikayetlerinin yaklaşık %80'i antibiyotik tedavisine yanıt verir. Sıvı alımının artırılması çok önemlidir. Bol sıvı alımı ile birlikte artan idrar miktarı mikroorganizmaların temizlenmesine yardımcı olur.
İbrahim Saraçoğlu, idrar yolu enfeksiyonu şikayetinde olan kişilere karnabahar kürünü önermektedir. Yapmanız gerekenler ise kaynattığınız karnabaharın suyunu günde 3 defa olacak şekilde tüketmek. Karnabahar vücudunuzdaki mikropların atılmasında önemli bir rol oynayacaktır.
– Limon, portakal, muz, guava, kivi, kavun, ahududu, domates ve papaya gibi iyi miktarda C vitamini içeren meyveler de tüketilebilir. Cornelian suyunda bulunan proantosiyanidinler gibi bazı bileşikler, bakterilerin üretra duvarlarına ulaşmasını ve idrar yolu enfeksiyonlarına neden olmasını önlemeye yardımcı olur.
Sirkeli su idrar yolu enfeksiyonuna iyi gelir mi? Elma sirkesi çok konuda olduğu gibi enfeksiyonları yok etme konusunda da faydalıdır. Bir bardak suyun içine birkaç kaşık elma sirkesi ilave ederek içmek idrar yolu enfeksiyonunu idrar yolu enfeksiyonuna iyi gelebilir.
Böbrek yollarında oluşan enfeksiyon yer almaktadır. Antibiyotik kullanımına bağlı olarak bu enfeksiyonlar yaklaşık 10 gün içerisinde tedavi edilmektedir. Fakat kullanılan antibiyotiklere rağmen geçmeyen enfeksiyon çeşitleri genellikle daha ağır enfeksiyon olduğunun habercisidir.
Probiyotikler, bağırsaklarda faydalı bakterilerin üremesine yardımcı olur ve bağırsak florasını dengeleyerek sindirim sistemi sağlığına katkıda bulunur. Ayrıca, probiyotik yoğurtlar bağışıklık sistemini güçlendirerek enfeksiyonlara karşı koruma sağlayabilir.
İdrar yolu enfeksiyonu, genellikle hijyenik olmayan ve ortak kullanılan havuzlar nedeniyle ortaya çıkıyor. Ayrıca, idrar yoluna yapılan operasyonlar ve sonda takılması gibi müdahaleler, hijyene yeterince önem verilmemesi, diyabet hastalığı, bağışıklık sistemi yetersizliği gibi nedenlerden de kaynaklanabiliyor.
Sağlıklı bir içecek olan kefiri emziren ve hamile kadınların tüketmeleri uzmanlar tarafından önerilmez. Bağışıklık sisteminden kaynaklı bir hastalığı olan, sindirim sorunu yaşayan kişilerin de kefir tüketmemeleri gerekir. Günümüzde evde laktozsuz kefir yapmak mümkün olsa da geneli laktozludur.
Vücutta fazla tuz tutumunu önleyerek böbrek hastalıkları, safra bozuklukları, sarılık, çeşitli enfeksiyonlar ve egzama tedavisinde de etkilidir. İyi bir probiyotik kaynağı olarak sindirim sisteminin düzenlenmesinde etkilidir.
Gribe karşı doğal antibiyotik: Kefir
Kefir, gribal enfeksiyonlara karşı korurken, bağırsakta kanser oluşturan etkenleri engeller, probiyotik özelliği sayesinde sindirim sistemine yararlıdır. Ayrıca sinirsel rahatsızlıklara, iştahsızlık ve uykusuzluğa karşı da fayda sağlar.
İdrar yolu enfeksiyonu varsa mutlaka bir üroloji uzmanına başvurulmalı. Bol miktarda sebze, lifli gıda ve meyve tüketilmeli. Tuz tüketimi, günde 3-5 gramı aşmamalı. Fazla miktarda et tüketilmemeli, bunun yerine avokado, karnabahar ve bezelyede bulunan sebze proteinleri alınmalı." ifadelerini kullandı.
Uzmanlar idrar yolu enfeksiyonlarına karşı en etkili koruyucunun limon olduğunu söylüyor.
Aynı zamanda antienflamatuar etkisi sayesinde özellikle idrar yolu enfeksiyonu ve böbrek taşının düşürülmesinde etkileri vardır. Üst solunum yolu enfeksiyonlarına karşı da iyileştirici etkisi olan maydanoz suyunun astım ve nefes darlığı gibi hastalıklara karşı tüketilmesi önerilir.
İşte kekik çayının faydaları:
Zengin veya yağlı yiyeceklerin sindirimine yardımcı olmakla beraber idrar yolu sağlığı için de faydalı. Enfeksiyonları önlemeye ve sağlıklı bakterileri dengede tutmaya yardımcı olan kekik, otlar arasında en yüksek antioksidan seviyelere sahip olanı.
İDRAR YOLU ENFEKSİYONUNA NE İYİ GELİR? İdrar yolları enfeksiyonu olan kişilerin bol su içerek mesaneyi düzenli olarak yıkaması gerekir. Su içmek idrarınızı sulandırmaya ve daha sık idrara çıkmanıza yardımcı olur, böylelikle bir enfeksiyon başlamadan önce bakterilerin idrar kanalınızdan akmasını sağlar.
Sistite karşı koruyucu önlemler alın!
C vitamini kullanın. C vitamini idrarla atılırken idrarın asitliğini de artırır.
İdrar Yolu Enfeksiyon
İki yemek kaşığı toz tarçın ile bir yemek kaşığı balı ılık suya ekleyerek için. İdrar yolundaki mikropları öldürür.
En çok bilinen ve en sık kullanılan idrar söktürücü bitkiler ise şunlardır; Karahindiba: Karahindiba idrara daha rahat çıkmanızı ve böbreklerin daha iyi çalışmasını sağlar. Vücuttan fazla sıvıları atmak için karahindiba çayı çok harika bir çözümdür. Alıç meyvesi: Alıç meyvesi, oldukça güçlü bir idrar sökücüdür.
İdrar lekesinin olduğu alanı öncelikle deterjanlı su ile ovalayın. Ovaladığınızda lekelerin bir kısmı geçmiş olacaktır. Geçmeyen lekelerin üzerine ise karbonat ya da kabartma tozu dökerek lekelerin çıkmasını sağlayabilirsiniz. Hem fazla nemi hem kokuyu hem de lekeyi bu yöntemle çıkarabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri