Ağaç reçinesinin fosilleşmiş hali olan kehribar taşı bebekler ve yetişkinler için faydalı takı üretiminde kullanılır. Kehribar kolye, boğaz bölgesinde görülebilecek rahatsızlıkların iyileştirilmesinde etkilidir. Guatr oluşumunu önlemesiyle bilinen kehribar, bademcik rahatsızlıklarına ve boğaz ağrısına iyi gelir.
Kehribar kolye işe yarıyor mu, faydalı mı gibi sorularla sürekli karşılaşıyoruz. Buna çok rahatlıkla evet faydası var diyebiliyoruz. Kehribarın içinde bulunan süksinik asit hem bir ağrı kesicidir hem de enerji verici ve zihin açıcı özelliğe sahiptir. En bilinir özelliği ise diş çıkarma sürecini kolaylaştırmasıdır.
Bu nedenle çeşitli fıkıh kitaplarında yer alan bilgiler göre bu değerli taşın faydalarından insanların yararlanmasında hiçbir sakınca görülmemiştir. Öyle ki şifayı veren Allah olduğuna göre buna vesile olan ister taş olsun ister başka nesne bunda bir sakınca yoktur.
Bir diğer ismi amber olan kehribar antik çağlardan beri tedavi amacıyla kullanılmaktadır. Çeşitli hastalık ve psikolojik sorunlara iyi gelmesiyle pek çok insanın günlük hayatında kullandığı bir ürün olmaktadır. Sarı ile turuncu arasında bir renge sahip olan ürün, en çok kullanılan şifalı taşlardan biri olmaktadır.
İlgili 18 soru bulundu
Genellikle kehribar kolye takıldıktan sonraki 2-3 gün içerisinde etkisi görülmeye başlanır. Kehribarın içerisinde mevcut bulunan doğal yağ ve asitler vücuda nüfuz etmeye başladıkça takan kişinin daha huzurlu ve mutlu bir ruh haline büründüğü görülür.
En iyi damla kehribar, tek parça kayadan elde edilen ve tercihen başta Litvanya olmak üzere Baltık bölgesinden çıkarılan kehribardır.
Kehribar saf bir kroma rengidir ve renk çarkında turuncu ile altın rengi arasında yer alır. Renk ismini kehribardan almıştır, Kehribarın rengi; sarı kahverengi kırmızı ve turuncunun karışımı gibidir.
Kehribarı diğer taşlardan ayırabilmek için en etkili yöntem tuzlu su ile test yöntemidir. Bu yöntemde bir çay bardağına atacağınız 6-7 çay kaşığı tuzu karıştırmanız ve tamamen eridikten sonra kehribar taşını suyun içine atmanız yeterli olacaktır. Kehribar gerçekse taneler su yüzünde yüzecek, sahte ise dibe batacaktır.
Nazardan korur. Sindirimi düzenler. Ayrıca kehribar statik elektriği de topladığı için çocuğumuzu negatif enerji akışından da korur. Kehribarın bakımı kehribar kolye ve bileklikleri akan ılık suyun altında tuttuktan sonra yumuşak pamuklu bir bez ile silebilirsiniz.
Kehribar taşları, düzenli bakım gerektirir. Kehribar takılarının birkaç haftada bir, toprağa gömülerek temizlenmesi önerilir. Toprağa gömülen kehribar taşları, topraktaki mineraller sayesinde temizlenir ve enerjileri yenilenir.
Kehribar Taşı Hangi Burcun Taşı
ikizler Burcu'na rahatlama verir, Aslan Burcu'na planlarını gerçekleştirmede yardımcı olur. Bütün sarı taşların Aslan Burcu insanına iyi geldiği bilinir.
Kehribar Kolye ve Kehribar Bilekleriniz kesinlikle gerçek, test edilmiş Baltık Kehribar taşı olmasına çok dikkat ediniz. Baltık kehribar taşı süksinik asit olarak en yüksek orana sahip kehribardır. Kehribar kolye ve kehribar bileklik gibi takıların mutlaka %100 gerçek baltık kehribarından yapılması gerekmektedir.
Kehribar tesbihlerin böylesine değerli olmasının en başlıca nedeni, kehribarın bir taş olmayıp yıllarca fosilleşmiş canlı kalıntılarının oluşturduğu reçine olmasından kaynaklanır.
Kolye ve bilekliklerin kullanımında en önemli dikkat edilmesi gereken konulardan biri sabun ve benzeri kimyasalların kehribar taşına zarar vereceğinden banyoda çıkarılması gerekmesidir.
Kehribar Bileklik Hangi Kola Takılır? Orijinal kehribar taşı kullanılarak yapılan bileklikler süs amacıyla her iki kola da takılabilmekle birlikte, sağlığa katkı sağlamak adına sol kola takılmalıdır.
Gerçek kehribar tesbihlerinin kendine özgü bir kokusu bulunuyor. Hatta sıcaklığından dolayı kehribar, ısınarak hoş bir çam ağacı kokusu yayıyor. Sahte kehribar tesbih çeşitleri ise bir koku yaymıyor veya yapay bir koku içerebiliyor.
Kehribarın gerçek olup olmadığını anlamanın yolu, kehribarı yakmaktan geçmez. Şimdi soru cevapla konuyu toparlayıp son noktayı koyalım; Soru: Kehribar Yanar mı? Cevap: Evet kehribar ateşle temas etmesi halinde yanar.
Baltık Denizi'den çıkarılan kehribar, yüzyıllardır süs eşyası tasarımlarında kullanılır. Dünyadaki kehribar yataklarının yaklaşık %90'ı Rusya sınırları içinde yer alır. Rusya dışında Ukrayna, İsveç, İngiltere, Hollanda ve Romanya gibi ülkelerde de zengin kehribar rezervleri bulunur.
Türkiye'de ise az da olsa Bayburt, Erzurum, Erzincan gibi bölgelerde kehribar bulunuyor. Hatta yıllarca Bayburt'ta yerel halk buldukları kehribarı kömür ve çıra diyerek yakmışlardır. Kehribarlar deniz kıyılarında, akarsularda, bataklık ve alüvyonlar arasında toplanmışlardır. Özel sondajlarla parça parça çıkarılırlar.
Bunun için öncelikle bir miktar suyun içine katılmış sofra tuzuyla hazırladığınız solüsyonu yaklaşık 30 dakika boyunca karıştırmanız gerekir. Taşı tuzlu suyun içerisine koyduğunuzda gerçek kehribarlar suyun üzerinde kalırken sentetik olanlar batar.
Faydaları saymakla bitmeyen kehribar taşının zararları da olabilmektedir. Özellikle son dönemlerde bebeklere diş kolyesi adı altında takılan kehribar kolyeler, sanılandan çok daha zararlı olabilmektedir. Kolyedeki kehribar taşların yutulması halinde bebeğin nefes borusu tıkanabilir ve ani ölümlerle karşılaşılabilir.
Şu bir gerçektir ; Ukrayna kehribarının fiyatı Baltık kehribarına oranla 3'de 1'i fiyatınındadır. Çıkan kehribarın %95'i yontulmaya elverişlidir. Yasal kaynaklara göre senede çıkarılan kehribar miktarı 4 ila 5 ton arasında değişmektedir.
Sıkma kehribar ürünlerin taneleri daha dolgun ve damarlı bir görünüme sahip iken, ateş kehribar ürünler şeffaf ve pürüzsüz bir yapıdadır. Ateş kehribarı çektikçe kızaran tesbih olarak bilinir. Sıkma kehribar ise çektikçe daha tok bir renk alır.
Dünya kehribar yataklarının %90'ı Rusya'nın Kaliningrad Bölgesinde bulunmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri