Sade Kek % 69,14 karbonhidrat, % 9,35 protein, % 19,21 yağdan oluşur. Sade Kek kaç kalori?
100 gram gelen 1 dilimi ise ortalama 380 kaloridir.
En fazla merak edilen 1 dilim ev yapımı kek kaç kalori sorusunun cevabı da içerdiği çeşitli katkı maddelerine bağlı olarak değişmekle birlikte 140 – 180 kalori arasındadır. 1 porsiyon da aynı kalori değerine karşılık gelir. Sade kekin 100 gramında ise yaklaşık 350 kalori bulunmaktadır.
8 Kek Muzlu 55 G.
Kek, ana malzemeleri yumurta, un ve şeker olan, içine isteğe bağlı olarak kuru üzüm, fındık, kakao gibi malzemeler de konan bir tatlı çeşidi. Fırında veya ocakta pişirebileceğiniz kek için yapımı kolay lezzetli bir atıştırmalık diyebiliriz.
İlgili 45 soru bulundu
Şeker ve yumurtanın az çırpılması kabarmasını olumsuz etkilerken şeker erimediği için kekin içindeki şekerin çıtır çıtır ağzınıza gelmesine neden olabilir. Yumurtanın fazla çırpılması ise içine olması gerekenden daha fazla hava girmesine, bu nedenler nemini kaybetmesine ve pişerken kekin çökmesine neden olur.
Yağı az gelen bir kek normalden daha kuru ve sert olur. Ancak yağ dokusu kazanmış kek ağızda dağılarak yumuşak bir his bırakır. Bunun yanı sıra fırını ısıtmadan keki koymak da kekin kurumasının önünü açar. Lezzetli kek yapmanın püf noktaları arasında yer alan bir diğer unsur ise fırının fansız çalıştırılmasıdır.
Sade bir kek hamurunu yaparken temel malzemeler 4 yumurta, arzu edildiği kadar şeker, 1 su bardağı sıvı yağ, 3 su bardağı un ve bir paket hamur kabartma tozudur.
Önceden pişirme ayarlarına gelene kadar yaklaşık 180 derecede ısıtılan fırına kek karışımı verilir. Ortalama 35 dakika ya da 40 dakika gibi bir sürede kek pişmeye başlar.
200 gr ağırlığında olan 2 dilim ev keki yaklaşık olarak 400 (kcal) kaloriye eş değerdir. 3 Dilim Ev Keki Kaç Kalori? 300 gr ağırlığında olan 3 dilim ev keki yaklaşık olarak 600 (kcal) kaloriye eş değerdir.
Portakallı keke ve yediğiniz diğer yiyeceklere, az yağlı malzemeler ve düşük kalorili tatlandırıcılar ekleyin. Küçük değişiklikler ile günde sadece 100-200 kalori azaltmak bile fark yaratabilir. Bu 100-200 kalori, yılda toplam 4-5 kiloya kadar çıkabilir.
1 Dilim (Orta) Tatlandırıcılı Sade Kek 189,38 kaloridir. Tatlandırıcılı Sade Kek içeriğinde 27,29 Karbonhidrat(g), 1,61 Protein(g), 8,15 yağ(g), 0,47 lif(g), 115,36 Sodyum(mg), 38,99 potasyum(mg), 32,58 Kalsiyum(mg), 32,40 A Vitamini(ui), 0,15 C Vitamini(mg), 0,18 ve Demir barındırır.
DİYETTE KEK YENİR Mİ? - DİYETİSYEN BÜŞRA UZUN – ANKARA
Ne kadar sürede, ne kadar kilo vermek/almak istediğimiz etkili bir kıstas ancak birçoğumuzun bildiği gibi sürdürülebilir, yaşam boyu sağlıklı beslenme şeklini hayat tarzı haline getirmek yasaklardan geçmiyor. Yani cevabımız EVET! Yenebilir.
Düzenli olarak yapılan orta tempolu bir saatlik yürüyüş ortalama olarak 250 ile 350 kalori harcanmasını sağlar. Bu da ayda yaklaşık ekstradan 7500 ile 10500 kalori harcanır.
Yenilen kekin ıslak, havuçlu, kakaolu, meyveli, limonlu veya ağlayan kek olması fark etmez. Her kek çeşidinin kalorisi fazla olarak bilinmektedir.
SÜT İLE DAHA YUMUŞAK KEKLER YAPABİLİRSİNİZ
Kekleriniz puf puf kabarsın, yumuşacık olsun istiyorsanız, tarifinizde su yerine süt kullanabilirsiniz. Kek yaparken, kekin hamuruna biraz süt veya yoğurt gibi laktoz içeren ıslak malzemeler eklemek, hamuru daha akışkan bir hale getirir.
Suyla hazırlanan keklerin bir diğer özelliği de daha uzun süre tazeliklerini koruyabiliyor olmaları. İçerisinde süt ürünleri olmadığı için dayanma süreleri daha da uzun olabiliyor. Kek tariflerinizde su kullanacağınız zaman tarifte belirtilen süt ya da yoğurt miktarı kadar ilave etmenizi öneririz.
Kekinizi fırından aldıktan sonra bir tabağın üzerine ters çevirin ve üzerine nemli bir bez koyun. Çıkarır çıkarmaz nemli bir bezin üzerine de koyabilirsiniz. Bu şekilde de rahatlıkla çıkacaktır. Bu işlemi yaparken kenarlardan bir bıçak yardımıyla hafifçe yapışan yerleri ayırmaya da gayret edin.
Kekin içerisinde çok fazla sıvı malzeme kullanırsanız, kek harcı cıvıklaşır ve pişirme esnasında iç kısım çiğ kalabilir. Bu yüzden tarif ölçülerinden fazla sıvı eklemesi yaptıysanız, aynı miktarda un veya kakao ekleyerek dengeleyebilirsiniz. Bir diğer neden ise, gereğinden fazla kabartma tozu kullanmaktır.
"Kek nasıl kabarır" diye soranlara: Kuru malzemeleri eleyerek kullanmak şart. Un, kakao, karbonat, kabartma tozu... Bütün bu malzemeleri eleyerek kullanmak hem malzemelerin havalanıp kabarmasını sağlar hem de arada oluşan topaklar çözülür.
Kek harçlarında genellikle sıvı yağ, kimi zamanda tereyağı veya zeytinyağı kullanılıyor. Bazı durumlarda tereyağı- sıvı yağ, zeytinyağı - tereyağı gibi kambinasyonlar yapılabiliyor. Her birinin kek harçlarına verdikleri kıvam başka başka oluyor.
Bir kekin yumuşacık ve kabarık olmasını sağlayan en önemli unsuru şeker ve yumurta. Yumurta beyazı ve şekerin, yumurta sarısı ve şekerin ayrı ayrı ve iyi bir biçimde çırpılması sonucunda kekiniz doğal olarak kabarır.
Dışı çıtır içi az pişmiş yemekler/yiyecekler elde etmek için kullanılan fanlı program bu nedenle özellikle kabarmasını istediğiniz kek, poğaça, börek gibi hamur işleri için uygun değil.
Yağlanmış ve unlanmış ortası delik kalıpta önceden ısıtılmış fırında 175 derecede pişirin. Bir yumurta ile ne kadar kabardığına inanamayacaksınız. Şeftali yoksa elma ile de olur. Afiyet olsun.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri