Akciğer, mide, göğüs üşütmesi sorunu olanlar kekik balı tüketerek bundan kurtulabilir. Kalp ağrısını gideren etkisi vardır. Mide ağrısını ve mide şişkinliğini giderir.
Kendine has aroması ve lezzeti mevcuttur. İçerisinde herhangi bir yabancı madde , şeker , fruktoz vb kimyasal kesinlikle bulunmamaktadır. Analiz raporlarımız mevcuttur. Nasıl Tüketilmeli: Tüm bal ürünlerinin günde en fazla 1 kaşık olarak tüketilmesi tavsiye edilmektedir.
Kekik balı tüketimi, genellikle vücudun gerekli besin maddeleri ihtiyacını karşılamada büyük rol oynamaktadır. Sade bir şekilde yada çeşitli yiyecek ve içecekler ile karıştırılarak tüketilebilir.
Bakteri, mikrop ve virüslere karşı güçlü bir dirence sahip olup, boğaz ağrısı, soğuk algınlığı, nezle, grip, öksürük, balgam, bronşit, zatürre ve astım gibi solunum yolu hastalıklarına karşı tedavi edici özelliği ile de bilinmektedir.
Bir tencerede kekik ve suyu çok düşük ateşte birleştirin. Buharın çıkması için tencerenin kapağını hafifçe açık tutun ve sıvı yarı yarıya azalana kadar hafifçe pişirin. (10 dakika) Karışımı süzün, Balı iyice birleşene kadar karıştırın. Bir cam şişeye aktarın ve buzdolabında saklayın.
İlgili 15 soru bulundu
Nefes açıcı olması, göğsü yumuşatması, özellikle sigara tiryakilerinde akciğerleri temizlemesi gibi faydaları vardır. Soğuk algınlığı, öksürük, bronşit, zatürre, astım, egzama, mide hastalığı olanlara özellikle tavsiye edilen bir baldır. Grip ve öksürüğün kısa sürede iyileşmesini sağlar.
Kekik balı aynı zamanda Karaciğer, mide, astım hastalıklarına bire bir iyi geldiği bilinen bir bal çeşididir.
Balgamlı öksürük şikayetlerinde bol sıvı tüketmek, tuzlu su gargarası yapmak, odayı nemlendirmek ya da sıcak buharlı duş almak, bal yemek, öksürük pastilleri emmek, zencefil, kekik ya da karanfil gibi bitki çayları içmek balgamı söktürmeye yardım eder.
Kekik çayı, 2 bardak kaynamış suyun içerisine 2 tatlı kaşığı kekik ekledikten sonra 10 dakika beklenir ve demlendikten sonra tüketilebilir. Kekik çayını hazırladıktan sonra 1-2 damla limon ve 1 tatlı kaşığı bal eklemek, bağışıklığın güçlenmesine ve özellikle burun tıkanıklığı ve kronik öksürüğe iyi gelmektedir.
Balgam söktürücü bitkiler arasında adaçayı, kekik, zencefil, ısırgan otu ve okaliptüs gibi doğal bitkiler bulunur. Bu bitkilerin çaylarını içmek veya buhar inhalasyonları yapmak, balgamın sökülmesine yardımcı olabilir.
Kekik Balı (350 gr) - 145,00 TL - TKV Bal.
850 gr 349,31 TL/kg.
Kekik balı, arıların ağırlıklı olarak kekik nektarlarından toplayarak elde ettiği bir monoflora bal (tek çiçek balı) çeşididir. Altın rengi ile öne çıkan bu bal, kekik aromasının yoğun olarak hissedildiği buruk bir tada sahiptir. Tropik meyveleri anımsatan lezzetiyle ise oldukça keyifli bir tüketim sağlar.
Süratle kana karışan, hızlı bir enerji kaynağıdır. Kan yapıcı özelliğe sahiptir. Kalp adalesine faaliyet ve zindelik vermnesiyle kalp hastalarına önerilir.
Kekik otu çiçeklerinden elde edilmekte olan kekik balı şeffaf bir renge sahiptir. Yalnızca kahvaltılarda değil ara öğünlerde de tüketilen bal, yalnızca Türkiye'de değil dünyada da sıklıkla tüketilen bir bal türü olarak da bilinmektedir.
Türkiye'de hemen hemen her bölgede bulunan kekik bitkisinin çiçeklerinin nektarlarından arılar tarafından yapılan, her geçen gün daha çok kişinin tercih ettiği kekik balı, çiçek balı türlerinden biridir.
Kekik ve Kekik Çayı
Antispazmodik, antimikrobiyal ve balgam söktürücü olan uçucu yağlar açısından zengin olan Kekik, mukusun dışarı atılması ve nefes darlığının giderilmesindeki etkinliği nedeniyle genellikle gözden kaçan yaygın bir yemeklik bitkidir. Ayrıca kekik çayı akciğerlerin iyileşmesine de yardımcı olur.
Hipertansiyon ve Kolesterole Karşı Savaşır
Dolayısıyla düzenli bir şekilde kekik çayı tüketmek vücudu hem yüksek tansiyona hem de kötü kolesterole karşı koruyarak kalp damar sağlığına pozitif bir etki yapar.
Kekik çayı antiviral, antimikrobiyal ve antioksidan özellikleri sayesinde soğuk algınlığı ve grip semptomlarını iyileştirerek öksürüğe iyi gelir, sindirim sorunlarını düzeltir, uykusuzluğu giderir ve adet ağrıları yanı sıra kilo kaybına da yardımcı olur.
Akciğer ve bronşları etkileyen hastalıklar ve enfeksiyonlar sonucu balgam oluşmaktadır. Akciğer kendini temizleyebilmek için öksürük ile balgamı vücuttan uzaklaştırmaya çalışır.
Akciğerleri her türlü etkilere karşı korur ve refleks olarak gerçekleşir. Öksürük ile dıştan gelen istenmeyen maddelerin insan vücudu solunum yoluna girmesi engellenir ve solunum yolunda bulunan her türlü salgı maddesi dışarı atılır. Aynı zamanda boğazda bulunan balgamın da temizlenmesini sağlar.
Ciğerden gelen öksürük, genellikle altta yatan ciddi bir solunum sistemi sorununun belirtisi olabilir. Bu tür öksürükler, kronik bronşit, astım, pnömoni, akciğer enfeksiyonları veya diğer ciddi sağlık sorunlarının bir sonucu olabilir. Ciğerden gelen öksürüğü hafifletmek için bazı yöntemler deneyebilirsiniz.
1- ASTIM: Kestane balı astım hastalığının tedavisinde kullanılır ve hasta ergenlik çağına girmemiş ise hastalığı 1 yılda tedavi edilebilir.
Ilık su içerisine eklediğiniz bal, çözünmeden kalıyorsa gerçektir. Gerçek bal, kaşığınıza aldığınızda uzama yapar, eğer katı bir şekilde kaşığınızda kalıyorsa sahtedir. Gerçek bal, şekerlenir. Buzdolabında uzun süre bekletildiğinde krem, tereyağ kıvamına geliyorsa gerçektir.
Ağız-diş rahatsızlıklarında veya hijyeni açısından önemli bir etkisi bulunmaktadır. Bronşit, astım gibi rahatsızlıklara iyi gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri