Kekik Balı (350 gr) - 145,00 TL - TKV Bal.
850 gr 349,31 TL/kg.
Nefes açıcı olması, göğsü yumuşatması, özellikle sigara tiryakilerinde akciğerleri temizlemesi gibi faydaları vardır. Soğuk algınlığı, öksürük, bronşit, zatürre, astım, egzama, mide hastalığı olanlara özellikle tavsiye edilen bir baldır. Grip ve öksürüğün kısa sürede iyileşmesini sağlar.
Kekik balı genellikle Çankırı, Kastamonu, Trabzon, Amasya ve Kütahya şehirlerimizde yetişir. Bunun nedeni kekik balının kırsal bölgelerde ve yüksek rakımlı yerlerde doğal olarak yetişmesidir.
Kendine has aroması ve lezzeti mevcuttur. İçerisinde herhangi bir yabancı madde , şeker , fruktoz vb kimyasal kesinlikle bulunmamaktadır. Analiz raporlarımız mevcuttur. Nasıl Tüketilmeli: Tüm bal ürünlerinin günde en fazla 1 kaşık olarak tüketilmesi tavsiye edilmektedir.
İlgili 40 soru bulundu
Kekik balı, arıların ağırlıklı olarak kekik nektarlarından toplayarak elde ettiği bir monoflora bal (tek çiçek balı) çeşididir. Altın rengi ile öne çıkan bu bal, kekik aromasının yoğun olarak hissedildiği buruk bir tada sahiptir. Tropik meyveleri anımsatan lezzetiyle ise oldukça keyifli bir tüketim sağlar.
Geçtiğimiz birkaç yıl içerisinde yapılan önemli araştırmalarda ise kanser hastalarında Kırklareli Meşe Balı (Siyah Bal) kullanımının son derece faydalı olduğu anlaşılmıştır. Ayrıca kanser önleme özelliği sayesinde de antioksidan deposu olarak bilinen siyah balın (meşe balı) faydaları tıp hekimlerince onaylanmıştır.
Kekik Balı Nasıl Anlaşılır? Berrak bir görünüme sahip olan kekik balının kendine has özel ve yoğun bir kokusu vardır. Yoğun kıvamı olan kekik balı diğer ballara göre daha az akışkan, Altına yakın sarılıkta renk tonuna sahiptir. Tat olarak ise daha baskın olan kekik balı, ağızda burukluk hissi verir.
Türkiye'de hemen hemen her bölgede bulunan kekik bitkisinin çiçeklerinin nektarlarından arılar tarafından yapılan, her geçen gün daha çok kişinin tercih ettiği kekik balı, çiçek balı türlerinden biridir.
Bileşiminde Timol bulunan uçucu bir yağa sahiptir. Bunun aroması, kokusu ve lezzeti oldukça güzeldir. Doğadan elde edilen bal türleri arasında kekik balı en özellikli olanlardan biridir.
Kekik çayı, 2 bardak kaynamış suyun içerisine 2 tatlı kaşığı kekik ekledikten sonra 10 dakika beklenir ve demlendikten sonra tüketilebilir. Kekik çayını hazırladıktan sonra 1-2 damla limon ve 1 tatlı kaşığı bal eklemek, bağışıklığın güçlenmesine ve özellikle burun tıkanıklığı ve kronik öksürüğe iyi gelmektedir.
Süratle kana karışan, hızlı bir enerji kaynağıdır. Kan yapıcı özelliğe sahiptir. Kalp adalesine faaliyet ve zindelik vermnesiyle kalp hastalarına önerilir.
Kekik balı tüketimi, genellikle vücudun gerekli besin maddeleri ihtiyacını karşılamada büyük rol oynamaktadır. Sade bir şekilde yada çeşitli yiyecek ve içecekler ile karıştırılarak tüketilebilir.
Kekik otu çiçeklerinden elde edilmekte olan kekik balı şeffaf bir renge sahiptir. Yalnızca kahvaltılarda değil ara öğünlerde de tüketilen bal, yalnızca Türkiye'de değil dünyada da sıklıkla tüketilen bir bal türü olarak da bilinmektedir.
Hakiki Kestane Balı (1Kg) - 907.41 TL + KDV.
Balın yaraları çabuk iyileştirmesini sağladığı bilinmektedir. Öksürüğe, uykusuzluğa, astım ve bronşit hastalıklarına iyi gelir. Vücut içerisinde ve deride meydana gelen enfeksiyonları kolaylıkla ortadan kaldırabilir. 12 aydan küçük bebeklere verilmemesi veya doktoruna danışılarak verilmesi önerilir.
Organik kestane balı vitamin, mineral ve antioksidanlar açısından zengindir. Bu nedenle bağışıklık sistemini ve kasları güçlendirmesi, kan dolaşımını hızlandırması gibi faydalara sahiptir. Mide ve karaciğere iyi gelir. Bu bal çeşidi aynı zamanda iyi bir enerji deposudur.
Çiçek balı ile çam balının besin değeri karşılaştırıldığında; çam balının daha faydalı olduğu gözlemlenir. Çam balını tüketirken, damağınızı rahatsız eden bir tat oluşmaz. Çam balının tadı, çiçek balına göre daha hafiftir. Her iki bal türü de sağlık için faydalıdır.
En iyi bal sıralaması yapılacak olursa başlıca olarak Meşe Balı (siyah bal), Anzer Balı, Kestane Balı, Ihlamur Balı gibi seçenekler sayılabilmektedir. En iyi bal çeşidi olarak da yine Meşe, Anzer, Kestane gibi türlerin adı sıklıkla doktorlar tarafından tavsiye edilmiştir.
Ilık su içerisine eklediğiniz bal, çözünmeden kalıyorsa gerçektir. Gerçek bal, kaşığınıza aldığınızda uzama yapar, eğer katı bir şekilde kaşığınızda kalıyorsa sahtedir. Gerçek bal, şekerlenir. Buzdolabında uzun süre bekletildiğinde krem, tereyağ kıvamına geliyorsa gerçektir.
Sedatif (yatıştırıcı) etki sağlar. Astım tedavisinde ve saman nezlesinde kullanılır. İştah açıcı, idrar söktürücü, hazımsızlık azaltıcı ve sindirim kolaylaştırıcıdır. Kan dolaşımını hızlandırır.
Bir bardak sıcak su içerisine konulacak 1 tatlı kaşığı bal suyla hemen etkileşime geçmez; yani suyun içinde hemen dağılmaz. Gerçek bal, kristalize olur ve donar. Gerçek, katkısız bal ateşe dayanıklıdır ve kolay kolay yanmaz. Balı yedikten sonra tadı 15-20 saniye daha damağınızda kalıyorsa, o bal gerçek baldır.
1- ASTIM: Kestane balı astım hastalığının tedavisinde kullanılır ve hasta ergenlik çağına girmemiş ise hastalığı 1 yılda tedavi edilebilir.
Bu sonuçların ışığında kanser hastalarında özellikle bal tüketilecek ise kestane balı (Çalışmada sedir balı da kullanılmıştır, etkisi kestane balı ile aynı bulunmasına rağmen sedir balı Türkiye'de nadir bulunur) tercih edilmesi gerektiği, kestane balı bulunamaz ise çam balı da kullanılabilieceği belirlenmiş oldu.
Düzenli ve yeterli miktarda tüketilen su, sırt ve eklem ağrıları, bağırsak kanseri, meme kanseri ve mesane kanseri riskini ciddi oranda azaltır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri