İşin denetiminde bulunan kontrol teşkilatı üyeleri, muayene ve kabul komisyonlarında üye olarak görev alamaz.
İşin denetiminde bulunan kontrol teşkilatı üyeleri, muayene ve kabul komisyonlarında üye olarak görev alamaz. Ancak, kontrol teşkilatı üyelerinin muayene ve kabul komisyonu ile birlikte işyerinde, işyeri öngö- rülmeyen işlerde ise sözleşmesinde işin kabulü için belirlenen yerde hazır bulunması zorunludur.
(2) Taşınır kontrol yetkilisi, memuriyet veya çalışma unvanına bağlı kalınmaksızın bu Yönetmelikte belirtilen görevleri yapabilecek bilgi ve niteliklere sahip personel arasından harcama yetkilisi tarafından görevlendirilir.
Personel yetersizliği nedeniyle taşınır kontrol yetkilisi görevlendirilemeyen harcama birimlerinde ise bu görev harcama yetkilisi tarafından yerine getirilir. (3) Taşınır kontrol yetkilisi ile taşınır kayıt yetkilisi görevi aynı kişide birleşemez.
MADDE 7 - ( l) Yetkili makam tarafından; biri başkan, biri işin uzmanı, biri muayene edilecek mal ile ilgili mal sorumlusu olmak üzere, en az üç veya daha fazla tek sayıda kişi ile yedek üyelerden oluşan muayene ve kabul komisyonları kurulur.
İlgili 32 soru bulundu
İşin denetiminde bulunan kontrol teşkilatı üyeleri, muayene ve kabul komisyonlarında üye olarak görev alamaz.
Yukarıdaki hükümler doğrultusunda mali hizmetler biriminde ön mali kontrol görevinde bulunanların dışındaki gerçekleştirme görevlilerinin ihale komisyonu ile muayene ve kabul komisyonlarında görevlendirilmesinde mevzuat açısından herhangi bir sakınca yoktur.
hükmü yer almaktadır. Belirtilen hükümlerden de anlaşılacağı üzere biriminizce görevlendirilen taşınır kayıt ve kontrol yetkililerinin kefalete bağlanarak aylık ve ücretlerinden kefalet aidatı kesilmesi gerekmektedir.
Gerçekleştirme Görevlisi Aynı Zamanda Taşınır Kayıt Kontrol Yetkilisi Olabilir mi? Ödeme emrini düzenleyen sıfatıyla imzalayan gerçekleştirme görevlisi aynı zamanda taşınır kayıt ve kontrol yetkilisi olabilir. Birleşemeyecek görevler 5018 sayılı Kanunda harcama yetkilisi ile muhasebe yetkilisi olarak belirlenmiştir.
Temel eğitim kurumlarında (ilkokul ve ortaokul): taşınır kayıt yetkilisi okul müdürleri, harcama yetkilisi de il/ilçe milli eğitim müdürü olduğundan, taşınır kontrol yetkilisi il/ilçe milli eğitim müdürlüklerindeki aynı zamanda konsolide görevlisi olan şube müdürleri olarak belirlenmiştir.
Harcama yetkilisi adına taşınırları teslim alan, koruyan, kullanım yerlerine teslim eden, Yönetmelikte belirtilen esas ve usullere göre kayıtları tutan ve bunlara ilişkin belge ve cetvelleri düzenleyen ve bu hususlarda hesap verme sorumluluğu çerçevesinde harcama yetkilisine karşı sorumlu olan görevlidir.
Harcama birimince edinilen taşınırlardan muayene ve kabulü yapılanları cins ve niteliklerine göre sayarak, tartarak, ölçerek teslim almak, doğrudan tüketilmeyen ve kullanıma verilmeyen taşınırları sorumluluğundaki ambarlarda muhafaza etmek.
Taşınır Kayıt Yetkilisinin değişmesi halinde, yeni görevlendirilen yetkiliye devir işlemi yapılır. Harcama yetkilisi tarafından belirlenen bir kişinin başkanlığında, Taşınır Kayıt ve Kontrol Yetkililerinin de katıldığı, en az üç kişinin katılımıyla Devir Kurulu oluşur. Sayım işlemi gerçekleştirilir.
Yüklenici tarafından idareye teslim edilen malın veya yapılan işin ihale dokümanında belirtilen şartlara uygun olup olmadığını inceler. Komisyon üyeleri her muayenede hazır bulunmak zorundadır. Kısa sürede bozulabilen maddelerin muayenesine öncelik verir.
Genel Tebliğe göre, ihale komisyonu üyeleri mal ve hizmet alımları ile yapım işleriyle ilgili muayene ve kabul komisyonunda veya kontrol teşkilatında görev alabilir. Ancak, kontrol teşkilatında yer alan görevliler, hizmet alımları ve yapım işleriyle ilgili muayene ve kabul komisyonunda görev alamazlar.
Madde 5- Muayene ve kabul komisyonları, yetkili makam tarafından, biri başkan olmak üzere en az üç (3) kişiden oluşturulur. İşin önemi ve özelliği dikkate alınarak komisyonun üye sayısı, toplam sayı tek olmak üzere yeteri kadar arttırılabilir.
Anılan sırada yer alan puandan daha düşük mali sorumluluk zammı öngörülen kadro ve görevlerde bulunup, aynı zamanda taşınır kayıt ve kontrol yetkilisi veya taşınır mal sorumlusu olarak görevlendirilen Devlet Memurlarına kadro görevleri itibariyle öngörülen mali sorumluluk zammı ayrıca ödenmez." hükmüne yer verilmiştir.
5018 Sayılı Kanunun 33. maddesi gereği; Gerçekleştirme görevlileri, harcama talimatı üzerine; işin yaptırılması, mal veya hizmetin alınması, teslim almaya ilişkin işlemlerin yapılması, belgelendirilmesi ve ödeme için gerekli belgelerin hazırlanması görevlerini yürütürler.
Kurulların ihale yetkilisi olduğu durumlarda da kurul üyeleri ihale komisyon üyesi olamazlar” hükmü bulunmaktadır.
Toplam giriş aidatıdır. Bunu 4 aylık taksitle; 118,96:4=29,74 TL aylık kesilecek giriş aidatıdır.) Aylık aidat; (100) gösterge rakamının memur aylıklarına uygulanan katsayı ile çarpımı sonucu bulunan tutardır.
Giriş aidatı (1500) gösterge rakamının memur aylıklarına uygulanan katsayı ile çarpımı sonucu bulunan tutardır. Giriş aidatı ilk taksiti, kefalete bağlı görevde tam olarak alınan ilk maaş veya ücretten başlamak üzere dört eşit taksitte kesilir.
Taşınır kayıt yetkilisi tarafından Taşınır Kayıt ve Yönetim Sisteminde (TKYS) taşınır işlem fişi düzenlenir. 3. Taşınır işlem fişinin üç suret çıktısı alınarak taşınır kayıt yetkilisi tarafından imzalanır.
Dolayısıyla harcama yetkilisinin müdür olduğu bir harcama biriminde, gerçekleştirme görevlisinin şef yada uzman varsa bunlardan belirlenmesi, yoksa memurlardan belirlenmesi hiç memur yoksa işçi olarak belirlenmesi gerekmektedir.
5018 sayılı yasada Muhasebe Yetkilisi ile Gerçekleştirme Görevlisi yetkilerinin aynı kişide birleşme-yeceğine yönelik açık bir hüküm bulunmamaktadır.
Gerçekleştirme görevlisi, harcama yetkilisi tarafından yardımcıları veya hiyerarşik olarak kendisine en yakın üst kademe görevlisince imzalanan ödeme emri belgesi düzenlemek ve kontrol etmekle görevlendirilen bir veya daha fazla sayıda kişidir (İç Kontrol ve Ön Mali Kontrole İlişkin Usul ve Esaslar md. 12.)
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri