Sindirim sisteminde ortaya çıkan sorunlar için kullanılabilen kekik suyu mide yanması, ekşimesi ve bulantısına faydalıdır. Ayrıca kekik suyu düzenli olarak tüketildiğinde hazımsızlığı önler ve şişkinlik ile kabızlığı engeller.
Kekiğin yaygın olarak bilinen en faydalı işlevlerinden biri sindirime yardımcı olmasıdır. İçerdiği fenollerle bağırsak spazmlarını sakinleştiren kekik, hazımsızlığa, şişkinliğe, gaz sancılarına da iyi gelir.
Kekik çayının en bilinen faydası mide bulantısını geçirmeye yardımcı olur. Anti-enflamatuar özelliği sayesinde iltihabı reaksiyonu önlemeye yardımcı olur. Mide ağrısı yaşayanlar için ağrı kesici özelliği vardır. Yemekler sonrası şişkinlik veya kramp şikâyetiniz varsa çay şeklinde tüketmeniz rahatlatıcı olacaktır.
Kekik çayı mide ve bağırsaklar üzerinde etkili bir bitkidir. Mideyi korur. Sindirim sistemini düzenleyen kekik çayı, Gastrit, ülser gibi hastalıklara iyi gelir. Sindirim sisteminin düzenlenmesine yardımcı olarak hazımsızlığa iyi gelir ve öksürüğe faydalıdır.
Kekik suyu nasıl kullanılır? Kekik suyu, günde 2 fincandan fazla içilmemelidir. 1 hafta boyunca her gün kekik suyu içtikten sonra, mutlaka 10 gün ara verilmelidir. Kekik suyu tüketiminde aşırıya kaçmamanız önerilir.
İlgili 45 soru bulundu
Kekik de tıpkı nane ya da zencefil gibi mide bulantısına iyi gelir.
KEKİK ÇAYI Kekik, antiseptik özelliği sayesinde yağlı yiyeceklerden dolayı midede oluşan ekşimeye iyi gelir. Suda kaynatılan kekiğin içerisine, yarım çay kaşığı karabiber ekleyiniz. Yemeklerden sonra mide yanması problemini sık yaşayan kişilerin, günde bir fincan kekik çayı tüketmesi gerekir.
Kekik Çayı: Sürekli olarak gaz sancısı yaşıyorsanız kekik çayı tam da size göre olan bir bitkisel çaydır. Kekik çayı midede ki tüm şişkinliği ve gazı anında götürür. Kişinin gaz sancısı gibi şikayetleri yaşamasını önler. Kekik çayı son derecede faydalı olan bir çaydır.
Kekik çayı yapmak için 2-3 dal taze kekik dalı veya 1 tatlı kaşığı kuru kekik kullanabilirsiniz. Bir fincan su kaynatın. Kaynar suyun içerisine taze kekik dalı veya kuru kekik (ikisinden biri) atın ve 10 dakika demlenmesi için bekleyin. Demlenen çayı süzdükten sonra bal ile tatlandırabilirsiniz.
Baharatlı Yemekler: Özellikle acı biber, kekik gibi yoğun ve yakıcı baharatlar gaz oluşumuna sebep olabilir.
Ayrıca mide ülseri olanların kekiğe karşı dikkatli olmalarını öneririm. Mide kanaması riski taşıyanların kekik tüketimiden kesin olarak uzak durması şarttır. Kan-pıhtılaşma problemi olanların kekikten uzak durmaları gerekir.
Sindirim sisteminde ortaya çıkan sorunlar için kullanılabilen kekik suyu mide yanması, ekşimesi ve bulantısına faydalıdır. Ayrıca kekik suyu düzenli olarak tüketildiğinde hazımsızlığı önler ve şişkinlik ile kabızlığı engeller. Antiseptik ve antioksidan özelliğe sahip olan kekik suyu sivilce tedavisini destekler.
Mideyi Korur
Kekik bitkisi, sindirim sistemi için de faydalar sağlar. Antimikrobiyal özellikleri ile bağırsak sağlığını destekler.
Mide, mide bulantısı, kabızlık, şişkinlik veya kramptan muzdaripseniz, kekik çayı mükemmel bir çözüm olabilir. Doğal anti-enflamatuar özellikleri ve yatıştırıcı doğası ve antibakteriyel etkileri, mide ağrılarının azalmasına ve bağırsak hareketlerinin düzenlenmesine yardımcı olabilir.
Sindirim Sistemini Destekler ve Bağırsak Sağlığını Korur
Kekiğin bu özelliğinin en önemli sebebi; içerisinde yer alan uçucu yağlar ve fenollerdir. Söz konusu bileşenler sayesinde kekik çayı vücuttaki birçok yapıyla birlikte sindirim sistemini de güçlendirmektedir.
Kimyon tohumu çiğnenerek bağırsak gazı giderilebilir. Nane çayı mide gurultusunu azaltmaya yardımcı olduğu gibi bağırsak gazı sorununa iyi gelir. Bal kabağı tüketimi, gaz birikmesine engel olarak sindirimin kolay hale gelmesini sağlar. Bağırsak gazına iyi gelenlerden birisi de papatya çayıdır.
Kekik çayı düzenli bir şekilde tüketildiği zaman mideye iyi gelmektedir. Kekik çayının ayrıca reflü ve ya gastrit gibi mide rahatsızlıklarına çok iyi geldiği bilinmektedir. Buna ek olarak depresyonu önlemektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri