Adaçayı, akdiken, Cezayir menekşesi, kekik, mazı, meyan kökü, ökse otu, pelin otu, ravent (ışgın), rezene, sinameki, yarpuz gibi bitkilerin düşükle veya erken doğumla sonuçlanabilecek rahim uyarıcı etkileri olabilmektedir.
Uzmanlara göre özellikle kekik çayının günde 1 gramın üzerinde tüketimi, hamilelerde düşük riskine yol açıyor.
Hamileler Kekik Çayı İçebilir mi? Hamilelik ve emzirme dönemindeki kadınlar da kekik çayı içmesi risk doğurabilir. Hamilelikte kekik çayı tüketilmesi erken doğum riski taşıdığı için önerilmez. Hamilelikte tüm bitki çayları içilmeden önce mutlaka doktora danışılmalıdır.
Damıtılmış kekik suyu mide ağrısı , sindirim sorunlarının iyileşmesine fayda sağlar, dağ kekiğinden damıtma kekik suyu vücuttaki mikropları temizler, kadınların adet günlerini daha rahat geçirmesini sağlar. Damıtılmış kekik suyu mide üşütmelerinde doğal ilaç olarak kullanıldığı bilinir.
Organik kekik suyunu günde 1-2 fincan (küçük kahve fincanı ile) içebilirsiniz. 2 fincandan fazla içilmesi önerilmez. Tadı oldukça yoğun olduğu için doğal içeceklere ya da suya karıştırarak içebilirsiniz. Eğer tadına alışkınsanız seyreltmeden içmenizi öneririz.
İlgili 45 soru bulundu
Etkili adet söktürücüler arasında yer alan kekik suyu, regl döneminde adetin sökülmesine yardımcı olur.
Limon kekiği demir açısından zengindir, ayrıca C, D ve B vitaminleri içerir. Limon kekiğindeki uçucu yağ, antioksidan ve antiseptik özellikler sağlayan doğal bileşikler içerir. Limonlu kekik çayı, dekonjestan ve gevşetici özellikleri nedeniyle çocuklara genellikle solunum yardımı olur.
Kekik Suyu Günde Kaç Defa İçilir? Kekik suyu, günde 2 fincandan fazla içilmemelidir. 1 hafta boyunca her gün kekik suyu içtikten sonra, mutlaka 10 gün ara verilmelidir. Kekik suyu tüketiminde aşırıya kaçmamanız önerilir.
Kekik suyu direkt olarak içilebildiği gibi keskin tadının azaltılması için suyla karıştırılarak tüketilebilir.
Vajinal ve ağız mantar enfeksiyonları üzerinde oldukça etkilidir.
Adaçayı, akdiken, Cezayir menekşesi, kekik, mazı, meyan kökü, ökse otu, pelin otu, ravent (ışgın), rezene, sinameki, yarpuz gibi bitkilerin düşükle veya erken doğumla sonuçlanabilecek rahim uyarıcı etkileri olabilmektedir.
Hamilelikte içilmesini önermediğimiz bitki çayları şunlardır: Sinameki çayı Kekik çayı Ahududu çayı
Hamileliğin ilk haftası döllenme ve yumurtlama işlemi henüz tamamlanmadığı için bebek oluşmamıştır. Bu sebeple kişide çok açık belirtiler görülmeyebilir. Ancak adet dönemi veya adet gecikmesi kaynaklı karın veya bel krampları, yorgunluk, meme hassasiyeti, mide bulantısı ve duygu değişimleri yaşanabilir.
Düşüğü hızlandırmak için ne yapabilirim sorusunu hastalarımızdan alıyoruz. Ancak biz hastalarımızın doktor kontrolü altında olmadan herhangi bir tedavi almasını önermiyoruz. Ancak doktoru önerdiyse istirahat sırasında bol sıvı tüketerek, ağrı kesiciler kullanarak evde düşüğün sonlanmasını bekleyebilir.
İstenmeyen bir gebeliği sonlandırmak için bir kadın doğum uzmanına başvurulur ve ilk olarak ultrason dahil olmak üzere jinekolojik muayene yapılır. Gebelik sonlandırma işlemi öncesi yapılacak olan bu muayenede gebeliğin yerleşimi ve kaç haftalık olduğu detaylı bir şekilde incelenmelidir.
Adaçayı kadınlarda östrojeni uyararak adet döngüsünü tetikleyen bir etkiye sahip olduğundan gebelikte düşüklere neden olma riski mevcuttur.
Kekik suyu, günde 2 fincandan fazla içilmemelidir. 1 hafta boyunca her gün kekik suyu içtikten sonra, mutlaka 10 gün ara verilmelidir. Kekik suyu tüketiminde aşırıya kaçmamanız önerilir.
Kekik, çay halinde de insan sağlığı için çok etkili sonuçlar vermektedir. Özellikle de bazı hastalıkların iyileşmesine yardımcı olmak adına kekik çayı içilmesi önerilir. Kekik çayı, soğuk günlerde sıcak çay olarak içilmektedir. Yaz sıcaklarında da buzlu ya da limon dilimli haliyle vücudu rahatlatmak için tercih edilir.
Ek olarak kekik çayının kan sulandırıcı etkisi olabilir. Bu nedenle kan sulandırıcı özelliği bulunan herhangi bir ilaç kullananların kekik çayı kullanmadan önce doktorlarına danışması önemlidir.
Aynı zamanda yağlar cilt ile doğrudan temas etmemeli bir pamuk yardımı ile sürülmelidir. Vajina mantarı enfeksiyonu için 3-4 damla yabani kekik yağı ile birlikte 1-2 damla hindistan cevizi yağı karıştırılarak kullanılabilir.
Kekik bitkisinden hazırlanan kekik suyu için ihtiyacınız olan malzemeler kekik yaprakları ve su olacaktır. Birkaç bardak suyu bir tencereye koyun ve kaynatın. Kaynamış suyun içine birkaç yemek kaşığı kekik yaprağı ekledikten sonra 5 ile 10 dakika boyunca kaynatın. Daha sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
tercihen aç karına ılık olarak içilir. Kekik suyu sade olarak içilebildiği gibi, isteğe göre tatlandırmak için bal, pekmez, şeker, limon karıştırılabilir.
Kronik rahatsızlığı olanlar, hamileler, emziren kadınlar, yaşlılar ve çocuklar kekik çayı içmemelidirler.
Zayıflamaya Yardımcı Olur
Öyle ki; kekik çayı içerisinde bulunan bileşenler ve uçucu yağlar sebebiyle vücutta bazı tepkimeler yaratarak metabolizma hızının artmasına yardımcı olur. Bu da kişinin daha kolay ve daha hızlı bir şekilde yağ yakmasını sağlayabilir.
İBRAHİM SARAÇOĞLU KEKİK ÇAYI TARİFİ
Düzenli bir şekilde tüketilen kekik çayının dağ kekiği ile yapılması önerilir. Saraçoğlu'nun kekik çayı tarifi için 2 kaşık dağ kekiğini 2 bardak su 8 dakika kaynatıp sıcak bir şekilde tüketebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri