Duru Koçbaşı Nohut 8 mm 1 kg Koçbaşı nohut, nohut türünün en çok tercih edilen iri taneli türlerinden biridir. Genellikle yemeklerde kullanılan koçbaşı nohut, Türk mutfağının vazgeçilmezler yemelerinden olan nohut yemeklerinde tercih edilmektedir.
- Nohutların sabit sarımsı rengi olmalıdır. Renginde değişiklik olan alacalı bir renge kayan nohutu satın almayınız. - Son tüketimi geçmiş nohutu satın almayınız. Son kullanması tükenmiş nohutun kalitesi olmayacağı gibi faydası da olmayacaktır.
Ubet nohut çeşidimiz diğer nohut çeşitlerine göre hem bölgeye daha uyumlu hem de yüksek verimi ile çiftçiler tarafından yoğun rağbet görüyor. Verim olarak bir dönüme ortalama 300 ile 400 kilo arasında verim verebiliyor.
Koçbaşı nohutlar, köşeli ve iri yapıları ile lüks nohut çeşitleri arasında yer alıyor.
9mm KOÇBAŞI NOHUT
Karaman ve Konya yöresine üretilen bu nohut türü özellikle yemekler için en ideal nohuttur.
İlgili 37 soru bulundu
REİS GIDA. Nohut , yüksek miktarda protein ve nişasta içerir, tahıllardan iki misli daha fazla proteine sahiptir. Koçbaşı, İspanyol, Kıvırcık ve leblebilik çeşitleri vardır.
Bu bakımdan Türkiye'deki nohut üretiminin verimi İç Anadolu Bölgesi'nde daha fazladır. Ancak Orta Akdeniz Bölgesi'nde de nohut yetiştirilebilir. Buna göre, ülkemizde en çok nohut yetiştiren şehirler; Konya, Kırşehir, Uşak ve Antalya olarak listelenmektedir.
Koçbaşı nohutlar, köşeli ve iri yapıları ile lüks nohut çeşitleri arasında yer alıyor. Nohut ile sulu yemekler ve çorbalar hazırlanabiliyor. Mutfak kültürümüzde özel bir yeri olan etli nohut yemeği, pilav türlerini de başarıyla tamamlıyor. Yayla koçbaşı nohut salata tariflerinde de kendisine yer buluyor.
kafa yapisi itibariyle kucuk ve nohut seklinde olan kimseler icin soylenebilecek soz. sevdiginiz kisilere dalga gecmek icin kullanabileceginiz bir baska tamlama.
Beyaz nohut, sarı koçbaşı nohuta göre daha iri ve beyaz renkli bir nohut çeşididir. Ülkemizde az bulunan bir nohut çeşidi olan beyaz nohut, Meksika ve Hindistan'dan ithal edilmektedir. Sofraların klasik bir lezzeti olan nohut yemeğini beyaz nohut tadı ile farklı kılmak isteyenlerin tercih edebileceği bir üründür.
Kalori değeri yüksek olan nohut, A, C, E, K ve B grubu vitaminleri ile fosfor, potasyum, kalsiyum, demir ve magnezyum minerallerini içerir. Karbonhidrat açısından zengindir ayrıca baklagiller arasında en çok protein içeren nohuttur. Besin değerleri açısından zengin olan nohutun faydaları da fazladır.
Nohut bitkisi ülkemizde en çok İç Anadolu Bölgesi'nde yetişmektedir. İç Anadolu Bölgesi Kırşehir, Ankara, Konya, Karaman, Yozgat gibi illerde nohut üretimi oldukça fazladır.
Seçenekler: 500 gr60,50 TL/kg. 1 kg36,90 TL/kg.
Seçenekler: 1 kg55,00 TL/kg. 2.5 kg55,96 TL/kg.
Menşei Türkiyedir. Ancak mercimeklerimizde hem yerli hem de ithal ürün mevcuttur.
Yayla Koçbaşı Nohut iyi bir lif ve protein kaynağı olmasıyla biliniyor. Koçbaşı nohutlar, köşeli ve iri yapıları ile lüks nohut çeşitleri arasında yer alıyor. Nohut ile sulu yemekler ve çorbalar hazırlanabiliyor. Mutfak kültürümüzde özel bir yeri olan etli nohut yemeği, pilav türlerini de başarıyla tamamlıyor.
Dik gelişen, orta derece dallanan, erkenci, yemeklik bir çeşittir.
Nohut iri taneli olmalıdır ve tanelerin renklerinde farklılık görülmemelidir. Genelde ürün alırken son tüketim tarihine bakarız. Ancak özellikle baklagillerde üretim tarihi de önemlidir. Yeni üretim ürünleri almak önerilmektedir.
Eğer serpme olarak ekilecek ise, dekara 15-25 kg tohumluk hesap edilmelidir. Bu miktar, çok iri taneli çeşitlerde biraz daha artabilir. Sıraya ekimlerde, eğer sıra arası mesafesi 25-35 cm arasında ve sıra üzeri de 5-8 cm olacaksa, dekara ortalama 35.000-60.000 adet tohum atılması gerekir.
Sarı Nohut iri taneleri ve ince kabuklu yapısı ile kolay pişer ve haşlanırken besin değerlerini kaybetmez. Lif bakımından oldukça zengin bir yapıya sahip olan nohut, bu sayede uzun süreli bir tokluk hissi sağlar.
Pişireceğiniz nohutu bol su ile önce iyice yıkamanızı, daha sonra kullanmadan bir gece önceden soğuk su dolu bir kaba koyup bekletmenizi öneririz. Bu sayede nohut su çeker, dış kabukları yumuşar ve daha kolay pişer. Ayrıca nohutları beklettiğiniz soğuk suyun içine bir çay kaşığı karbonat da ekleyebilirsiniz.
Eti düdüklüde 7.5 bardak su ile orta ısıda 40 dakika haşladım. Ardından çıkarıp süzdüm ve eti ve suyu bir kaseye koydum. Et haşlandıktan sonra, 5.5 su bardağı et suyu kaldı ve bunu yemeğe su verirken kullandım. Termo marka düdüklü tencerede, koçbaşı nohut yemeğini orta ısı ayarında 30 dakikada pişirdim.
Genellikle Çanakkale ve Balıkesir yöresinde yetiştirilir. Besin değeri ve kalori miktarı oldukça yüksek olan nohut, bol miktarda nişasta ve azot içermesinin yanında, bitkisel protein ve B vitaminleri ile demir, kalsiyum, fosfat ve fosfor gibi mineraller açısından da zengindir.
Koçbaşı: Bu tipe giren nohutlar, çok iri, az çok köşeli ve uzun yapıda olup, şekilleri koçbaşını andırır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri