Kekik suyu, günde 2 fincandan fazla içilmemelidir. 1 hafta boyunca her gün kekik suyu içtikten sonra, mutlaka 10 gün ara verilmelidir. Kekik suyu tüketiminde aşırıya kaçmamanız önerilir. Kekik suyunun zayıflatıcı etkilerinden faydalanmak için, aç karna tüketilmesi önerilir.
Kekik suyu günde 2 bardaktan fazla tüketilmemesi önerilir. Yan etkilerini görmemek için doğru oranda tüketmek önemlidir. Bunun için 1 hafta süresinde her gün içtikten sonra 15 gün süreyle ara verilebilir. Metabolizmaya etki etmesini istiyorsanız kekik suyunu aç karna günün herhangi bir zamanında tüketebilirsiniz.
Kekik suyunu günlük olarak tüketebilirsiniz. Bunun için birkaç yemek kaşığı kekik suyunu bir bardak su içerisine ekleyip karıştırın. Bu karışımı sabahları aç karnına içmek faydalı olabilir. Ayrıca, kekik suyunu yemeklerinizde kullanabilirsiniz.
Sindirim sisteminde ortaya çıkan sorunlar için kullanılabilen kekik suyu mide yanması, ekşimesi ve bulantısına faydalıdır. Ayrıca kekik suyu düzenli olarak tüketildiğinde hazımsızlığı önler ve şişkinlik ile kabızlığı engeller. Antiseptik ve antioksidan özelliğe sahip olan kekik suyu sivilce tedavisini destekler.
Kekik çayı kekiğin taze yapraklarından hazırlayabileceğini gibi aynı yöntemle kuru kekikten de çay demleyip tüketebilirsiniz. Herhangi bir kronik sağlık probleminiz yoksa kullanım amacınıza uygun olarak taze olarak demlediğiniz kekik çayını günde 2 fincana kadar tüketebilirsiniz.
İlgili 39 soru bulundu
Antiviral özelliği sayesinde vücuttaki mikrobiyal yükü azaltabilen kekik çayı, fibromiyalji, kronik yorgunluk sendromu, romatoid artrit, haşimato, lupus, vertigo, kulak çınlaması ve multipl skleroz gibi hastalıklarla savaşta destek olur.
Kekik Çayı Ne Kadar Tüketilmeli? Her besinde olduğu gibi, kekik tüketiminde de aşırıya kaçmamak oldukça önemlidir. Birçok uzman tarafından tavsiye edilen bitki çayı tüketimi miktarı günde 1 ila 2 fincan arasıdır.
Kekik, çay halinde de insan sağlığı için çok etkili sonuçlar vermektedir. Özellikle de bazı hastalıkların iyileşmesine yardımcı olmak adına kekik çayı içilmesi önerilir. Kekik çayı, soğuk günlerde sıcak çay olarak içilmektedir. Yaz sıcaklarında da buzlu ya da limon dilimli haliyle vücudu rahatlatmak için tercih edilir.
13) Kekik. Kekik idrar yolu enfeksiyonuna iyi gelir mi diye merak ediyorsanız bu bitkinin öncelikle idrar söktürücü olduğunu belirtelim. İdrar yolu enfeksiyonunun iyileşmesinde vücudun temizlenmesi önemlidir ve kekik bunu destekler.
İBRAHİM SARAÇOĞLU KEKİK ÇAYI TARİFİ
Düzenli bir şekilde tüketilen kekik çayının dağ kekiği ile yapılması önerilir. Saraçoğlu'nun kekik çayı tarifi için 2 kaşık dağ kekiğini 2 bardak su 8 dakika kaynatıp sıcak bir şekilde tüketebilirsiniz.
Kekik suyu, günde 2 fincandan fazla içilmemelidir. 1 hafta boyunca her gün kekik suyu içtikten sonra, mutlaka 10 gün ara verilmelidir. Kekik suyu tüketiminde aşırıya kaçmamanız önerilir.
İşte kekik çayı günde kaç bardak içilir sorusunun cevabı… Kekik çayını tüketme tavsiyesi olarak alternatif tıp uzmanları, Günde 2 fincan kekik çayı, yıl boyunca,10 günlük aralarla 2 veya 3 haftalık kürler dahilinde içilmesini gerektiği belirtiyorlar.
Limon kekiği demir açısından zengindir, ayrıca C, D ve B vitaminleri içerir. Limon kekiğindeki uçucu yağ, antioksidan ve antiseptik özellikler sağlayan doğal bileşikler içerir. Limonlu kekik çayı, dekonjestan ve gevşetici özellikleri nedeniyle çocuklara genellikle solunum yardımı olur.
Kekik çayı, yemeklerden önce veya sonra tüketilebilir, ancak aşırı tüketimden kaçınılmalıdır.
Kekik suyu direkt olarak içilebildiği gibi keskin tadının azaltılması için suyla karıştırılarak tüketilebilir.
KEKİK SUYU AÇ KARNINA MI TOK KARNINA MI İÇİLİR? Kekik suyunun genellikle gün içerisinde aç karnına içilmesi önerilir. Gün içinde aç olduğunuz herhangi bir vakitte kekik suyunu içebilirsiniz.
Antioksidan özelliği bulunan kekiğin güçlendirici, iltihap giderici, ağrı dindirici, balgam söktürücü, bağışıklığı destekleyici, mikroorganizmalara karşı vücudu koruyucu etkisi bulunur. Ayrıca sindirim sistemi üzerinde de olumlu etkileri vardır.
Vajinal ve ağız mantar enfeksiyonları üzerinde oldukça etkilidir. Maya enfeksiyonu ile savaşır, kısa sürede yok olmasına yardım eder.
Ek olarak bağışıklık sistemini de güçlendirmeye yardımcı olduğu düşünülen kekik çayı isteğe göre limon ve bal ile birlikte karıştırılarak tüketilebilir.
Doğanın mucizevi bitkilerinden birisi olan kekik, cilt sağlığına olan faydalarıyla da bilinmektedir. İyi bir antioksidan kaynağı olan kekik, yaşlanma karşıtıdır. Kekiği bir süre kaynattıktan sonra suyu cilde sürülerek kullanılabilir. Düzenli kullanıldığında sivilce ve akne oluşumunu engeller.
Kekik çayının bağışıklık, sindirim sistemi ve kadınlar adet döngüsüne faydaları vardır. Nane limon ile birlikte de tüketilebilen kekik çayının yapılışı da kolaydır. Demleme usulü yapılması kekiğin aromasını ve faydalı etkilerini korumasını sağlar.
Kekik toz olarak kullanıldığında yemeklere baharat katar. Aynı zamanda kurutularak çay olarak da tüketimi mümkündür. Yağ olarak da balık, et ya da çorbaların içerisine katıp yenebilir, salatalarla tüketilebilir. Kekiği doğrudan kaynatıp suyunu da içebilirsiniz.
Kekik suyu, günde 2 fincandan fazla içilmemelidir. 1 hafta boyunca her gün kekik suyu içtikten sonra, mutlaka 10 gün ara verilmelidir. Kekik suyu tüketiminde aşırıya kaçmamanız önerilir. Kekik suyunun zayıflatıcı etkilerinden faydalanmak için, aç karna tüketilmesi önerilir.
Soğuk algınlığını, öksürüğü ve boğaz ağrısını tedavi etmektedir. Taş kekiği, antiseptik ve antibiyotik özelliklerinde olup, öksürük ve soğuk algınlığı için kusursuz bir ilaçtır. Taş kekiği ayrıca bronşit tedavisi içinde de kullanılmaktadır. Kekik yağı en kuvvetli doğal antimikrobiyallerden birisidir.
Kekik ve Kekik Çayı
Antispazmodik, antimikrobiyal ve balgam söktürücü olan uçucu yağlar açısından zengin olan Kekik, mukusun dışarı atılması ve nefes darlığının giderilmesindeki etkinliği nedeniyle genellikle gözden kaçan yaygın bir yemeklik bitkidir. Ayrıca kekik çayı akciğerlerin iyileşmesine de yardımcı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri