Keloğlan, 1971 yapımı Türk filmidir.
Keloğlan (1971) filmi - Sinemalar.com - Sinemalar.com -
Keloğlan, özellikle Türk ve Altay mitolojisinde, masal, fıkra ve benzer halk anlatılarında adı geçen saçsız masal kahramanıdır. Türk masal anlatı geleneği içerisinde olumlu ve olumsuz özelikleri ile halkı temsil eden bir tiptir.
Ancak pek çok Keloğlan masalının sonunda evlendiği kişi, padi- şahın kızı olmuştur.
Suna Belener, sahne adıyla Suna Pekuysal, (1933-2008) tiyatro ve sinema oyuncusu. 1933'te İstanbul'da doğdu. Pekuysal, İstanbul Belediye Konservatu...
İlgili 29 soru bulundu
Keloğlan, Türk masallarının en ünlü kahramanlarından biri olup, saçsız başı, zekası, kurnazlığı, omzundan eksik olmayan çıkını ile tanınmaktadır. Keloğlan masalları Türk mitolojisi ve Altay mitolojisinin ortak figürlerinden biridir.
RÜŞTÜ ASYALI: BİR GARİP KELOĞLAN HİKÂYESİ?
Kars'ın Arpaçay ilçesine bağlı Meydancık Köyü'nde bulunan Keloğlan Türbesi'nin Hikayesi.
7'den 70'e hafızalara kazınan efsane Keloğlan karakterini oynayan Rüştü Asyalı, 25 yaşında ekrana çıkmıştı. Şimdilerde 75 yaşında olan usta oyuncunun son hali ortaya çıktı. Keloğlan hikayesini ekranlara taşıyan usta oyuncu, milyonların gönlünde taht kurdu.
Rüştü Asyalı, Ankara Devlet Konservatuarı'nda tiyatro bölümünü okudu. Üniversiteyi bitirdikten sonra, Ankara Radyosu Çocuk Saati'nde Keloğlan oyunlarını canlandırdı. Rüştü Asyalı 75 yaşındadır.
Rüştü Asyalı, 77 yaşında hala aktif olarak oyunculuk ve seslendirme sanatçılığı yapmaktadır. Çeşitli kurumlarda diksiyon, spikerlik, sunuculuk, seslendirme ve oyunculuk dersleri vermektedir. Ödüller ve Başarılar: Birçok tiyatro ve sinema ödülü almıştır.
Bu serüven dolu kitapta Masalcı Dede tarafından derlenmiş beş Keloğlan masalı bir araya geliyor. Keloğlan bu, ne yapacağı belli olmaz. Bakarsınız padişah damadıdır, bakarsınız altın peşinde bir maceracı... Kâh fakir bir köylü olur, kâh vezir... Bazen bir baş belasıdır, bazen de halk kahramanı...
Keloğlan Türk masalları içerisinde en sevilen ve günümüzde hala anlatılan hikayeler arasındadır. Özellikle Altay ile Türk mitolojisi içerisinde Keloğlan karakterinden çokça söz edilmektedir. Keloğlan saçı olmayan bir karakterdir. Keloğlan halkın içinden çıkan bir karakter olması sebebi ile bütünü ile halkı temsil eder.
Çalışma kapsamında Tahir Alangu'nun Keloğlan Masalları adlı kitabında Keloğlan ile annesinin birlikte yer aldığı masallar taranmıştır.
Aynı zamanda Keloğlanın aşık olduğu kızdır.Uzun Sarı saçları olan Balkız günün büyük bir kızmında Keloğlan ile birliktedir. Keloğlan ve arkadaşları ile maceraradan maceraya koşar.Balkız oldukça zekidir,pratik zekası sayaesinde Keloğlanı birçok tehlikeli durumdan kurtarır.
Suna Pekuysal, kimlik adıyla Adile Suna Belener, (24 Ekim 1933, İstanbul - 22 Temmuz 2008, İstanbul), Türk sinema, tiyatro ve televizyon oyuncusu, seslendirme sanatçısıdır.
Rüştü Asyalı (Keloğlan) Kimdir? - YouTube. Kendisi, herkesin bildiği masal kahramanı Keloğlan'a beyaz perdede hayat veren isimdir.
tuncay opçin on X: "Keloğlan çizgi filminde, Uzun adında bir hırsız vardı. Çizgi film, sırf bu yüzden yayından kaldırıldı.
Rüştü Asyalı; 1947 de Elazığ'ın Ağın ilçesinde dünyaya geldi. Lise öğrencisiyken Ankara'da Halkevleri Genel Merkezi'nde açılan tiyatro kurslarına katılarak mesleğe ilk adımı atan Asyalı, 1963'te Ankara Radyosu Çocuk Saati ekibinde yer alarak "temsil kolu sanatçısı" olarak mikrofonla tanıştı.
Keloğlan Mağarası Denizli İli, Acıpayam İlçesi'nin 18 kilometre doğusunda bulunan Dodurgalar Mahallesi'nin 3 kilometre batısındaki Mallı Dağı'nın doğu yamacındadır.
Meğer Keloğlan'ın Cankız'ı, ünlü oyuncu Alev Oraloğlu'ymuş. Yeşilçam'a damga vuran Alev Oraloğlu, Arka Sokaklar dizisinde Zeynep'in annesini canlandırmıştı.
Keloğlan Masalları İzle TRT Çocuk.
Keloğlan Masalları çizgi filmindeki kötü karakterlerden biri olan Huysuz'un en yakın ve sadık arkadaşıdır.Boyu her ne kadar uzun olsa da aklı için aynı şeyi söylemek doğru olmaz. Yemek yemeyi çok sever, bastırılamayan bir iştahı vardır.Başlarına gelen belaların çoğu Uzun'un doymak bilmeyen midesinden kaynaklanmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri