Dua çiçeği olan evlerin bir gün zenginleşeceği inanışı vardır. Bu inanış tamamen batıl bir inanıştır.
Dua çiçeğinin en önemli faydası, sahip olduğu muhteşem ötesi görüntüsü ile ortamları güzelleştiren bir bitki olmasıdır. Aynı zamanda bulunduğu ortama güzel ve ferahlık hissi oluşturan bir bitkidir. Kullanıldığı ortamlara dekoratif açıdan eşsiz bir güzellik kazandırır.
Yağmur ormanı bitkisi olan dua çiçeği nemli ortamları sever. Renkleri ve desenlerini koruması için uygun sıcaklığa ve neme gereksinim duyar. İlkbahar ve yaz aylarında dua çiçeği hızlı gelişim gösterir.
IŞIK: Direkt güneş ışığı almadığı, aydınlık ortamları tercih eder. Direkt gün ışığına uzun saatler maruz kalması yapraklarında yanık lekelerine neden olacaktır. Tam gölge odalarda ise yaprakları gerekli gün ışığı alamadığı için sarıya dönecektir. Az ışıklı ortamlara uyum gösteren bir yapıya sahiptir.
İsmi, İtalyan botanik bilimcileri tarafından konulan bitkinin hareketleri insanlara “dua eden kişi” görüntüsünü vermektedir. Tüm dua çiçeği çeşitleri de “dua” hareketlerini sergilemektedir.
İlgili 41 soru bulundu
Akşam vakitlerinde dua çiçeğinin yaprakları havaya doğru kalkar ve dua etme eylemine benzetildiği için bu isimle anılır. Koyu renkli geçişli yaprakları olan dua çiçeği, kolay bakılması yönüyle bitki sevenlerin evinde yer almaktadır. Gün ışığından dolayı yapraklarını salan ve gerdiren bir yapıya sahiptir.
Adının dua çiçeği olarak bilinmesinin sebebi bitkinin davranışlarından ve gösterdiği hareketlerden kaynaklanmaktadır. Dua çiçeği, gecenin gelmesiyle beraber çiçek şeklini fiziksel olarak değiştirir. Bu değişiklik dua eden bir kişinin ellerini andıran bir görünüme bürünür.
Dua çiçeği için ideal olan ortam sıcaklığı 23 derecedir. Kış aylarında ise 18 dereceye kadar dayanıklılık göstermektedir. Kış aylarında yapraklarda kurumalar meydana gelse de yazın yeniden canlı yapraklar ortaya çıkacaktır.
Dua çiçeği için en uygun sıcaklık ortalama 22- 23 derece arasıdır. Soğuk havalardan kötü etkilenen bir Dua çiçeğinin havaların geri ısınmasıyla veya uygun sıcak bir ortamın sağlanmasıyla kendisine gelmesi mümkün. İklim şartları nedeniyle Dua çiçeği ülkemizde genel olarak ev çiçeği olarak tercih edilmektedir.
Su isteği. Dua çiçeğini sulama zamanınız geldiğini toprağın üst kısmının kurumasından anlayabilirsiniz. Ancak bitkinin büyüdüğü ilkbahar ve yaz aylarında sulamayı daha sık tutarak toprağın çok fazla kurumasına izin vermemelisiniz. Uzun süre sulanmayan ve kuru toprakta oturan dua çiçeği uzun süre hayatta kalamayacaktır.
Dua çiçeğinin neredeyse 20 türü vardır fakat biz sizin için en popüler türlerini araştırdık. Calathea Makoyana: Yaklaşık 45 santimetreye kadar büyüyebilir. Zemininde soluk renkli desen ve üzerinde mürekkep lekesini andıran koyu yeşil şekiller vardır. Calathea Roseopicta: Büyük yuvarlak yaprakları vardır.
Doğada 300'den fazla çeşide sahip olan dua çiçekleri gece gündüz geçişlerindeki yaprak hareketleri, farklı desenleri ve uzun ömürlü olmaları nedeniyle son dönemlerin popüler saksı çiçekleri arasında yer alıyor. 5 farklı çömlek saksı seçeneği ile özel günlerin sıklıkla tercih edilen çiçeği olan dua çiçeklerinin bakımına ...
Genellikle yeşim bitkisi, şanslı bitki, para bitkisi veya para ağacı olarak bilinen Crassula ovata, Güney Afrika'nın KwaZulu-Natal ve Doğu Cape eyaletlerine ve Mozambik'e özgü küçük pembe veya beyaz çiçekleri olan etli bir bitkidir; dünya çapında bir ev bitkisi olarak yaygındır.
İdrar söktürür. Nikris hastalığında faydalıdır. Böbreklerdeki kumun dökülmesine yardımcı olur. Bazı göz hastalıklarında kullanılır.
Direk güneş ışığına ihtiyaç duymayan dua çiçeği için en ideal ortam yarı güneş yarı gölge alanlardır. Eğer tek bir taraftan ışık alıyorsa, bir kaç haftada bir yönünü değiştirmeniz yapraklarının eşit miktarda güneş ışığından faydalanması sağlayacaktır.
Dua Çiçeği bulunduğu mekanı güzelleştirirken aynı zamanda havasını da temizleyerek daha sağlıklı bir ortam yaratır. Dua Çiçeği yenilmesi durumunda hayvan dostlarımız üzerinde toksik etki göstermeyen bir bitkidir. Bu sebeple evcil hayvanlarınızın yaşadığı ortamlarda yetiştirilmeye uygundur.
Bereket, İyi Şans ve Para Çiçeği: Crassula
Latince adı Crassula olan bu bitki, halk arasında para çiçeği, bereket çiçeği, yeşim ağacı ve mücevher çiçeği olarak tanınıyor. Bereket çiçeğini diğerlerinden farklı kılan özelliği bereketin, şansın ve paranın çiçeği olması.
Yılbaşı Çiçeği Neden Büyümüyor? Bakımı nispeten kolay bir bitki olan yılbaşı çiçeği serin ortamda olduğu ve gerektiği şekilde sulandığı sürece her sene çiçek açacak ve büyümeye devam edecektir. Çiçek açtığı dönemde ve sıcak yaz aylarında düzenli sulamalısnız.
Su kadar ışık da bir bitkinin ömrü için çok önemlidir. Çiçeklerinizi evinizin gün ışığı alan bölgelerine yerleştirin. Türlerine göre, direk güneş ışığına ya da gölgeye ihtiyaç duyarlar. Eğer az ışık isteyen çiçekleri direk güneş ışığı alan yerlere koyarsanız, yaprakları kararmaya başlar.
Barış çiçeğine uzun zaman su vermediğinizde yapraklarının boynu bükülmüş olarak bulabilirsiniz. Ancak bu şekilde bulduğunuz barış çiçeğiniz öldü diye düşünmeyin. Yapraklarını bir araya toplayarak bir ip yardımıyla bağlayın ve yarım saat süreyle suyun içerisinde bekletin.
Direkt olarak güneş ışığına maruz kalmayı sevmeyen çiçek, aydınlık odaları sevmektedir. Güneşi direkt olarak almayan, ancak sürekli olarak aydınlık kalan bir odada çiçek, hızlı bir şekilde büyür. Çiçek, gün ışı aldığı yöne eğilim gösterebilir. Gün ışığını yeterince almayan kısmı düzenli olarak güneşe çevrilmelidir.
Bitkinin dal ve yapraklarını temizleyerek, bitkinin daha iyi bir şekilde havalandırılmasını ve güneş ışığının daha iyi emilmesini sağlayabilirsiniz. Nem: Uyku çiçeği, nemli bir ortamı tercih eder. Bitkinin yapraklarını düzenli olarak nemlendirerek, bitkinin nem ihtiyacını karşılayabilirsiniz.
Bu çiçek türü yaz ve kış aylarında ayrı sulama stili ile sulamanız gerekmektedir. Yaz aylarında havaların ısınması nedeniyle haftada 1 veya 2 kez sulama yapabilirsiniz. Kış aylarında ise haftada 1 kez yapmanız yeterli olacaktır. Difenbahya çiçeğinizi sularken musluk suyu kullanmamanız gerekmektedir.
Ezan çiçekleri, güneş battığı anda aniden açmaya başlayarak izleyenlere etkileyici bir gösteri sunar. Ertesi gün, bir önceki gün açmış olan çiçekler kapanır ve aynı çiçek bir daha açmaz. Yani bu çiçeklerin ömrü bir gündür. Çiçek aslında güneşin batışı ve doğuşunu takip eder.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri