Bugün size Kemalpaşa tatlısı ile bir muhallebi hazırladım. Aslında orijinal adıyla Mustafakemalpaşa Peynir Tatlısı demeliyiz çünkü bu leziz tatlı adını Bursa ilinin Mustafakemalpaşa ilçesinden almıştır. 1950'li yıllardan beri üretimi devam eden tatlı özel bir peynirle yapılmaktadır.
Özelliği. Aslı Mustafakemalpaşa peynir tatlısı olan ve yaygın adıyla Kemalpaşa tatlısı olarak bilinen tatlı ilçede günlük üretilir ve taze olarak tüketilir. İlçe dışında ise raf ömrünün kısalığı nedeniyle peynir oranı düşük ve kurutulmuş tatlı satışı yapılmaktadır.
Ve çukur bir çanağı andıran bu ilçe mutlu bir şehre dönüştü... İlk önceleri Uludağ'ın karlarından yaptığı dondurmalarla adı "Dondurmacı Ahmet" e çıkan Ahmet TABAK, daha sonra bu tatlıları insanlara sunacaktı. Kemalpaşa Tatlısının hikayesi Mustafakemalpaşa'da başlıyor.
Dünya savaşı başlarında ilçeye gelen (o zamanki adı Kirmasti) muhacır (göçmen) ailelerin bu lezzeti ilçeye getirdikleri rivayet edilir. O dönemlerde sadece koyun sütünden senenin belli zamanları evlerde tüketilmek için yapılmış bir tatlıdır.
Kemalpaşa tatlısı ne zaman bulundu? Kemalpaşa Tatlısı'nın hikâyesi Bursa, Mustafakemalpaşa'da başlıyor. Tarihi 1920'li yıllara dayanan peynir tatlısı, kısa sürede ilçenin simgesi ve mirası haline gelmiş.
İlgili 42 soru bulundu
Yüksek besin değerine sahip olan tatlı, binlerce yıllık geçmişiyle Türk lezzetleri arasında geleneksel bir değer haline geldi. Geleneksel Türk lezzetlerinden biri olan aşure, BBC tarafından efsanelere dayanan geçmişi ve temsil ettiği kültürel kodlarla 'dünyanın en eski tatlısı' olarak nitelendirildi.
Hep Kemalpaşa tatlısı ve peynir tatlısı arasındaki farkı merak etmişimdir ikiside birbirine benzer ve aynı şekilde pişer. Meğer esas olanı yani meşhur Kemalpaşa tatlısı zaten peynirle yapılırmış. Diğerleri , içerisine peynir koyulmadan yapılan taklit tatlılarmış..
Hazırladığınız Kemalpaşa tatlısını ortadan ikiye kesip arasına sıkma torbasına doldurduğunuz krem şanti sıkabilirsiniz. Üzerine toz Antep fıstığı ve Hindistan cevizi çok yakışır. Tatlınızın üzerine tahin döktükten sonra üzerine kırılmış tuzsuz yer fıstığı serpebilirsiniz. Yanına bir top dondurma harika gider.
Önce hazır kemal paşa tatlısının şerbeti kaynatın. Kaynayan şerbete tatlıları ekleyin. 1 pakette genelde 25 adet oluyor.
Tatlıları ikiye böldüm sıkma torbasına aldığım kremayı hem aralarına hem de üstlerine sıktım. Tabağa yerleştirdim. Ben tahin ve fıstık ile servis yaptım. Deneyeceklere afiyet olsun.
Şekerpare. Farsça şakar (şeker) ve bûre (börek) kelimelerinin birleşmesiyle ortaya çıkmıştır bu tatlının adı. Osmanlı mutfağında şekerli kurabiye olarak da adı geçer.
Şanal Kemalpaşa Tatlısı 140 G - A101. ₺250 ve üzeri siparişinize ücretsiz kargo!
Paket içi 285 adet.
Bayat ekmeklerle hazırlanan server paşa tatlısı, Osmanlı'dan günümüze kadar ulaşan şerbetli tatlılardan biridir. İsteğe göre kaymak veya dondurma ile sunulabilir. Özellikle kalabalık sofralarda sunulmasıyla bilinir.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Kemal paşa tatlısı dolaba konur mu? Buzdolapları tatlıları soğuttuğu için şekerlenmesine neden olacaktır. Yani şerbetli tatlınızı buzdolabına koyduğunuzda tatlınıza büyük kötülük yapmış oluyorsunuz. Bu nedenle tatlınızı temiz, kuru ve güneş almayan bir yerde saklamanız gerekir.
Peynir helvası sıcak tüketilen bir tatlı türüdür. Çanakkale'ye ait bir tatlıdır.
Kemal Paşa tatlısı Bursa'nın Kemal Paşa ilçesinde üretimi çok olduğu için adını buradan alır. Ama aynı tatlının bir boy büyüğü Edirne ve hatta tüm Trakya'da Hayrabolu tatlısı olarak yapılıyor.
1/2 paket kemalpaşa tatlısı Şerbeti İçin: 500 gr toz şeker (2 su bardağı) 500 ml su.
Tatlınız sıcaksa soğuk şerbet, tatlınız soğuksa da mutlaka sıcak şerbet ilave etmelisiniz. Soğuk tatlı - soğuk şerbet ya da sıcak tatlı - sıcak şerbet olduğu durumlarda tatlı kolay kolay şerbetini çekmez.
Kemalpaşa, Türkiye'nin İzmir ilinin bir ilçesidir. İlçenin batısında Bornova ve Buca, güneyinde Torbalı ve Bayındır ilçeleri, kuzeyinde Manisa ilinin Yunusemre ve Şehzadeler, doğusunda Turgutlu ilçeleri bulunmaktadır.
Tereyağını, vanilyayı, limon kabuğunu koyup karıştıralım . Bu şekilde şerbeti çekene kadar kısık ateşte 30 dk dk pişirelim .
Kemalpaşa tatlısı taze peynir içerdiği için çok dayanmıyor ne yazık ki. Raf ömrü neredeyse 4-5 gün.
Hayrabolu Tatlısı; Tekirdağ ili Hayrabolu ilçesinin Trakya şivesinde söylenişi Hayrabol ismiyle de bilinen ana malzemesi irmik ve tuzsuz peynir olan şerbetli bir yöresel tatlıdır.
Sütlü Kemalpaşa Tatlısı ( Hafif Lezzet ) Tarifi İçin Malzemeler. Ölçüleri 2,5 bardak süte 1.5 bardak su ve şeker ilave ederek NGS marka ile yaptım muhteşem oldu.
Taze tuzsuz peynir, biraz un ve biraz irmikle çarçabuk hazırlayıp pişiriyor, şerbette bekletiyor ve üstüne mis gibi kaymakla tahin gezdirip, kırık cevizle süsleyip afiyetle yiyorsunuz. Afiyetler diliyoruz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri