İzmir'de adı 'Basmane Çukuru'na çıkan Dünya Ticaret Merkezi Projesi Folkart'ın oldu. Proje için 20 yılını veren Kemal Zorlu, ihalenin iptali için dava açtı. Kardeşi Nazif Zorlu ise çözümden yana ve abisini Holding yönetiminden uzaklaştırmak istiyor.
Mazhar Zorlu, 1923 yılında İzmir'in Tilkilik semtinde doğdu.
İzmir'in efsane iş adamlarından Mazhar Zorlu'nun küçük oğlu, Altay Kulübü'nün eski Başkanı Nafiz Zorlu, ağabeyi Kemal Zorlu'nun yönetimindeki Ege Plast'taki yüzde 6.22'lik tüm hisselerini Borsa İstanbul'da satarak şirketle bağını tümüyle kopardı
Biri bünyesinde Vestel'i bulunduran Zorlu Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, diğeri İzmir'in iş ve spor dünyasının en bildik isimlerinden Mazhar Zorlu Holding'in kurucularından Nafiz Zorlu.
Aile şirketi olarak faaliyetlerine başlayan Zorlu Grubu, güçlü bir kurumsallaşma örneği sergileyerek, bugün bünyesinde 34 bine yakın çalışan ve 60'tan fazla şirketi barındıran, 160 ülkeye ihracat yapan bir topluluğa dönüşmüştür.
İlgili 16 soru bulundu
Ahmet Nazif ZorluYönetim Kurulu Başkanı
1994 yılında Vestel markasını Zorlu Holding bünyesine katan Ahmet Zorlu, yeni iş alanlarının da yolunu açtı.
TASARRUF Mevduatı Sigorta Fonu daha önce dört kez pazarlık usulü üzerinden satışa çıkardığı ve alıcı bulamadığı Göcek'teki Zeytin Adası'nı beşinci kez çıktığı ihalede 15 trilyon 250 milyar lira (15 milyon 250 bin YTL) bedelle Zorlu Grubu şirketlerinden Zorlu Grand Hotel İşletmeleri A.Ş'ye sattı.
Vestel'in Sahibi Ahmet Nazif Zorlu Kimdir?
Serveti. Ahmet Nazif Zorlu, Forbes Türkiye'nin 2017'de hazırladığı “En Zengin 100 Türk” listesinde 1.3 milyar dolarlık servetiyle 21. sırada yer almaktadır.
Forbes dergisinin yaptığı milyarderler listesinde 2006 yılında 620. sıradaydı ve serveti 1 milyar dolardı. 2020 yılında ise Hurun Küresel Zengin Listesinde Ahmet Nazif Zorlu 3 milyar dolarlık servetiyle 903. sıradadır.
aydınlatmaya devam ediyor. Grubumuzun temellerini atan Mehmet Zorlu, 1919 yılında, dokumalarıyla ünlü Denizli'nin Babadağ ilçesinde dünyaya geldi. Rüştiye eğitimini tamamladıktan sonra, tekstilin yüzyıllardır tek geçim kaynağı olduğu Babadağ'da, aile mesleği olan dokumacılığa başladı.
1973 yılından beri faaliyet gösteren Egeplast Mazhar Zorlu Holding grubunun amiral gemisi konumundadır.
İş hayatının ilk yıllarında Trabzon'da açtığı mağazayla tekstil ticareti yapan Zorlu, 1970 yılında şirketin merkezini İstanbul'a taşıyarak Zorlu Holding'in temellerini attı. 1976 yılında ilk üretim şirketi olan Korteks'i kuran Ahmet Zorlu, tüm şirketleri 1990 yılında Zorlu Holding çatısı altında topladı.
Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali İbrahim Ağaoğlu Trabzonsporlu, Yaşar Topluluğu Onursal Başkanı Selçuk Yaşar Karşıyakalı, Zorlu Ailesi'nden Ahmet Nazif Zorlu, Zeki Zorlu ve Olgun Zorlu ise Vestel Manisasporlu.
Türkiye elektronik sektörünün son 24 yıldır değişmez ihracat şampiyonudur. Türkiye'nin en çok bilinen markaları arasında yer almaktadır. Dünyada en çok Ar-Ge harcaması yapan Türk şirketlerinden biridir.
Simavi Ailesi de Türkiye'de ada sahibi ünlüler arasında. Haldun Simavi, Göcek'teki 12 adadan biri olan Domuz Adası'nı eşi Belma Simavi'ye hediye etmişti. Domuz Adası, evsahipliği yaptığı partilerle ünlü. Son olarak Zorlu Holding'in patronu Ahmet Nazif Zorlu, Zeytin Adası'nı TMSF'den 15.2 milyon YTL'ye almıştı.
125`inci ve son artırımı yapan Zorlu Grubu temsilcileri, 15 trilyon 250 milyar liraya Zeytin Adası`nın sahibi oldu.
Hürriyet Gazetesi 1990 yılında, Hürriyet'in Genel Yayın Yönetmeni Çetin Emeç'in öldürülmesinin ardından Aydın Doğan'a satılana kadar Simavi ailesine aitti. Bir dönem Hürriyet'in sahibi olan Erol Simavi Göcek'te bulunan 12 adadan biri olan Domuz Adası'nı satın alarak, eşi Belma Simavi'ye hediye etti.
Zorlu Enerji'nin yüzde 12,34'ü, 38 milyon dolara Kuveyt Varlık Fonu iştiraki Wren House Infrastructure LP'ye (WH) devredilecek.
Zorlu Holding, Özelleştirme İdaresi tarafından yapılan ihalede Denizcilik Bankası'nın lisans hakkını satın alarak aynı yıl içerisinde ismini DenizBank olarak tescil ettirdi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri