Sizler de tarzınızı en iyi şekilde yansıtan kemer modelini tercih ederek kombininizin olduğundan daha şık görünmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca belinizin inceliğini vurgulayan kemerleri takarak olduğunuzdan daha zayıf görünebilirsiniz.
İnce kemer, genellikle görünüm avantajı sayesinde tercih edilir. İnce yapısı sayesinde, beli ve vücudu ince biçimde gösterir. Böylelikle oldukça sık şekilde tercih edilir.
- Kiloları saklamak için A formlu elbiseler ve etekler tercih edilebilir. Böylece basen ve kalçalar kamufle edilirken şık bir görünüş elde edilir. - Düşük bel pantolonlar kesinlikle tercih edilmemeli. Normal veya yüksek ben pantolonlar giyilerek ihtiyaç halinde ince kemerler kullanılmalı.
Kollarınız kalın bir yapıya sahipse kolsuz elbiselerden uzak durmanız tavsiye ediliyor. Kolları zayıf gösteren kıyafetler arasında kolları tül detaylara sahip üstler, kol kısmı bol yapıya sahip elbiseler ya da bluzlar yer alıyor.
İlgili 32 soru bulundu
Örneğin, pantolonlar için deri kemerler, iş ortamlarında ve özel davetlerde tercih edilirken, kumaş kemerler daha rahat bir tarz için idealdir. Eteklerle kombine edilen kemerler ise, genellikle ince ve zarif kemerlerdir. Ayrıca, elbiselerin belinde kullanılan kemerler, elbisenin formuna uygun olarak belirlenir.
Çakmağı, 5 ila 10 saniye boyunca kemerin yüzeyine değdirin. Sonucunda hakiki kemer biraz yanar ve yanan kıllar gibi kokar; yanmış plastik gibi kokuyorsa kemer hakiki deriden yapılmamıştır.
Erkek kemer uzunluğu, bel ölçüsüne bağlıdır ve genellikle bel ölçüsünden 5-10 cm daha uzundur. Bu ekstra uzunluk, kemerin bel hattında rahat oturabilmesi için gereklidir. Bir "L" beden kemer genellikle 100-105 cm uzunluğundadır. "M" beden kemer ise genellikle 90-95 cm uzunluğunda olur.
Farklı birçok renk çeşidi ile size uygun olan kumaş pantolonu kullanım alanına göre tercih edebilirsiniz. Kemerleri, kumaş pantolonlarınıza renk katmak ve tarzınızı yansıtmak adına aksesuar olarak kullanabilirsiniz.
Erkek Kemer Renkleri
Çoğunlukla kemer ile ayakkabı ve erkek cüzdan gibi diğer aksesuarların uyumuna dikkat edilir. Bu yüzden siyah ve kahverengi erkek kemeri kot, klasik pantolon, takım elbise ve her tip kombin için ideal renklerdir.
Krem pantolonunu bordo, lacivert, mor, kahverengi, taba rengi, yeşilin tonları, ve hatta pantolonun rengi olan krem ile rahatlıkla kombinleyebilirsin.
Kemer Yerine Tercih Edilen Pantolon Askıları
Dayanıklı yapısı sayesinde uzun süre kullanılabilen pantolon askısı kadın müşteriler tarafından da sıklıkla tercih edilir. Pantolon askısı satın alarak hem kendiniz hem de çocuklarınızın giysilerini yerleştirebilirsiniz.
Ortalama olarak 165 cm boyundaki birinin 60-65 kilo olması halinde L bedene sahip olduğu söylenebilir. Tüm bunlarla beraber L bedenin kaç numara olduğu, giyim markasına ve vücut yapısına göre değişebilen bir kavramdır.
Bu ölçü, kemer satın alırken tercih edeceğiniz beden ölçüsüdür. Örneğin, 85 cm ölçü aldıysanız, 85 beden veya S (Small) olarak adlandırılan bir kemer tercih edebilirsiniz.
Morun en çok yakıştığı diğer renkler arasında; beyaz, gri, turkuaz ve kahverengi var. Mor rengi kombinlerken saydığımız pembe, sarı, beyaz, gri gibi renkleri rahatlıkla kullanabilirsin.
Beyaz pantolonun en büyük avantajlarından biri, diğer renklerle uyum sağlama kabiliyetidir. Bu nedenle beyaz pantolon üstüne hangi renk gider sorusunun cevabı oldukça geniştir. Örneğin siyah, mavi, yeşil, turuncu, sarı ve pembe gibi canlı renklerle birlikte kullanarak şık bir görünüm elde edebilirsiniz.
Kemer, sıklıkla kullanılan aksesuarlardan biridir. Kemer genel olarak etek, pantolon gibi parçaların belden düşmemesi için kullanılsa da aksesuar olarak da sıklıkla tercih edilir.
Kemerler üzerinde genellikle dört adet delik bulunur. Fakat bazen bu delikler yeterli olmayabilir. Bu durumlarda deri kemere nasıl delik açılır merak edilir. Kemer üzerinde fazladan delik açabilmek için uygulanan yöntemlerden bir tanesi de çivinin ısıtılmasıdır.
Bu bağlamda 1,65 kadın boyu 50-55 kilo 38 beden olarak tanımlanmakta 60-65 kilo 40 beden 70-75 kilo 42 beden 75-80 kilo 44 beden 80-85 kilo 46 beden 85-90 ise 48 beden olarak tanımlanabilir.
XL bedeni Türkiye standartlarına göre kadınlarda 42 bedene denk gelir. Bu bedenin kilo karşılıkları ise şu şekildedir: 1,60 boyda olanlar 60- 65 kilo ise XL bedene denk gelir. 1,65 boyunda olanlar 65- 70 kilo ise XL bedendedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri