Sağlık sigorta sistemi özellikle estetik hiçbir girişimi karşılamamaktadır. Çünkü estetik operasyonlar elzem girişimler değil daha çok keyfi girişimlerdir. İster Devlet Hastanesinde olun ister Özel Hastanelerde olun, estetik amaçlı yapılan operasyonlar hiçbir sigorta kapsamına dahil edilmez.
Burun kırıksa ve müdahale edilmesi gerekiyorsa ya da hasta rahat nefes alamıyorsa SGK bu tür operasyonların maliyetini karşılar. Ancak yalnızca estetik operasyon yaptıracaksanız devlet bu tür giderleri kesinlikle karşılamıyor.
Burun Estetiği Ameliyatı Maliyeti
Burunda yapılacak ufak revizyonlar 500,00-1.000,00-TL arasında değişirken kemer yok etme ameliyatları 1.500,00–3.500,00-TL arasında değişmektedir.
SGK, bazı koşullarda burun estetiği masraflarının tamamını karşılıyor. Bunun içinse hastanın burnunun kırılmış olması veya fizyolojik bir durumdan dolayı rahat nefes alamıyor olması gerekiyor. Fakat hasta, sadece estetik kaygılarda operasyon geçirmek istiyorsa SGK ameliyat giderlerini karşılamıyor.
Estetik ameliyatlar SGK tarafından karşılanır mı sorusunun yanıtı ile başlayalım. Hayır, estetik ameliyatlar SGK kapsamında yer almaz. SGK kapsamında yer almayan bir ameliyat, tamamlayıcı sağlık sigortasının kapsamında da yer almaz.
İlgili 21 soru bulundu
Estetik amacıyla burun ameliyatı olacak kişide, Devlet kişinin sağlığı için gerekli bir ameliyat olmadığından kişinin masraflarını karşılamamaktadır. Burada hastanın sağlık sigortası yokmuşcasına hastanedeki masrafı cebinden karşılamak durumundadır.
Devlet hastaneleri genellikle acil ve zorunlu tıbbi müdahaleler için hizmet veren kurumlardır. Burun estetik ameliyatları gibi seçimli işlemleri ücretsiz olarak sunmayabilirler.
Devlette Burun Estetiği Yaptıranlar
Bunun için Kulak Burun Boğaz (KBB) uzmanına başvurmanız gerekmektedir. KBB uzmanı, burununuzun estetik açıdan düzeltilmesinin mümkün olup olmadığını değerlendirecektir.
Hemofili gibi bir kanama bozukluğu olan bireyler burun estetiğine aday olamayabilir. Bu süreçte doktor kan testleri gibi laboratuvar testleri de dahil olmak üzere tam bir fiziksel muayene yapacaktır. Ayrıca burun estetiği adayının yüz özelliklerini ve burnunun içiyle dışını inceleyecektir.
Erkekler de burun büyümesi bazı kişilerde 25 yaşına kadar da devam edebilmektedir. Kadınlarda genellikle 16-18 yaşları arasında tamamlanır.
Kemerli burun yapısına bağlı olarak detaylı bir muayenenin ardından operasyon türüne uzman bir hekim tarafından karar verilmektedir. Kemerli burun ameliyatsız olarak hyalüronik asit uygulaması ile geçici dolgu; kök hücre tedavisi ile kalıcı dolgu olarak uygulanmaktadır.
Kemerli burun ameliyatı olmak için kaç yaşında olmak gerekir? Kişinin 18 yaşına kadar gelişimi devam ettiği için burun yapısal olarak tamamlanmamış haldedir. Bu sebeple burun 18 yaşına kadar büyümeye devam edebilir. Bu sebeple kemerli burun estetiğinin 18 yaşından sonra yapılması uygun görülür.
İşlemin ne kadara mal olduğunu ve kişinin bilmesi gereken tüm detayları kişiye uzman doktor söyleyecektir. Estetik cerrahi uzmanlarının belirttiğine göre rinoplasti değişken bir değere sahiptir. Ancak bu tip ameliyatların değerinin 55000 ile 75000 lira arasında bir değere sahip olduğundan bahsedilir.
Estetik açıdan oldukça rahatsız edici seviyelerde olabilir. Ancak kemerli burunlar egzersizlerle düzeltilememektedir.
Estetik görünümünden hoşnut olmayan kişiler, kemerli burun estetiği olarak da bilinen rinoplasti ameliyatı ile bu sorunu düzeltebilirler. Bu estetik operasyonda, burun sırtındaki kemeri düzeltmek veya azaltmak için cerrahi müdahale yapılır ve burunun genel şekli ve oranları düzeltilir.
Devlet hastanelerinde estetik 7500, hacamat 50 TL
Bakanlık, bu yıl tüm hastanelerde geleneksel tıp yöntemleri ile tedaviye başlıyor.
Burun için ameliyatlarında, kaza ve kırılma gibi zorunlu hallerde SGK burun estetik ameliyatlarını karşılar.
Burun estetiği fiyatı araştırırken birçok kişi taksit konusunda bilgilenmek istiyor. Ancak herhangi bir ameliyatın taksitlendirilme durumu olmadığı gibi burun estetiğinde de bu durum söz konusu değildir.
Vücut gelişimi de aynı şekilde gerçekleşir ve erkeklerde boy ve yüz ve burun uzaması 18 yaşına kadar sürer. Ancak kız çocuklarında genellikle 16 yaşında büyüme durur. Bu nedenle kız çocuklarında 16 yaşından sonra, gerekli görüldüğü takdirde burun ameliyatı yapılabilir ama erkek çocuklarında bu yaş sınırı 18'dir.
Burun Estetiği Ameliyatı ise hiç bir sigorta kurumu tarfından karşılanmıyor.
Burun ameliyatı genel anestezi altında yapılır ve yaklaşık 2.5 saat sürer. Ameliyat sonrası fazla ağrı olmaz, ilk gün yüze soğuk uygulama yapılır. Hasta 1 gece hastanede kalıp ertesi gün eve döner. Ameliyattan 2-3 gün sonra hafif bir ödem (şişlik) ve morluk oluşabilir ki, bu da sonraki günlerde hızla geriler.
Burun kemerlerine yönelik ameliyatlar genelde 2 – 3 saati aşmamaktadır. Fazla kıkırdak ve kemik yapıları törpü ile alınır. Eğer burun çökmesi yok ise ortalama 2 saatte sonlandırılmış olur. Burun çökmesi var ise kulak veya omurga bölgelerinden kıkırdak – kemik alınarak çöküntünün doldurulması gerekir.
En zor ameliyat; burun estetiği
Biz hem fonksiyonel açıdan bakarız, hem estetik yönünü düşünürüz. Burnun iyi fonksiyon görmesinin çok önemli olduğunu, ama estetik görüntü güzelliğinin ihmal edilmemesi gerektiğini ifade eden Dr. Ulay, şunları söyledi: “Burun estetiği çok zor bir ameliyattır.
Bu yazımızda, hastalarımızdan sık sık aldığımız bu sorunun yanıtını vereceğiz. Burun estetiği operasyonları hem plastik cerrahlar hem de KBB uzmanları tarafından gerçekleştirilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri