Kemerli burun ameliyatsız olarak hyalüronik asit uygulaması ile geçici dolgu; kök hücre tedavisi ile kalıcı dolgu olarak uygulanmaktadır. Uygulanacak olan her iki işlem de ağrısız ve acısız olarak yapılmaktadır.
Ameliyatsız burun kemeri görünümünü düzeltmek için hyarülonik asit ihtiva eden geçici dolgu işlemi ya da kök hücre enjeksiyonu içeren kalıcı dolgu uygulaması yapılabilir. Üstelik bu işlem acısız ve ağrısız olarak gerçekleştiriliyor.
Şekli bozuk olan burunlar için, kemerli burun denilir. Kemerli burunları olanlar, bundan dolayı çok fazla sıkıntı duyabilirler. Fakat bu duruma müdahale edilerek düzeltilebilmesi mümkündür. Kemerli burunun düzelebilmesi için, dışardan uygulama yapmak gerekir.
Kemerli burun nasıl düzeltilebilir? Rinoplasti olarak da bilinen burun estetiği ameliyatı ile düzeltilebilir. Burun estetiği, burunun şeklini, boyutunu ve oranlarını düzelterek istenmeyen kemeri düzeltmek için yapılan bir cerrahi müdahaledir.
Egzersizle veya aparatla büyük burunlar küçültülemez. Eğri burunlar düzeltilemez.
İlgili 29 soru bulundu
Masajlar burun kemiğini inceltemez, burun etini inceltemez, burun kemiğini şekillendiremez, burun etini şekillendiremez. Bu tür içeriklere itibar göstermeyiniz. Bir uzvu – organı küçültebilecek tek seçenek cerrahi girişimlerdir. Tıp biliminde etkisi kanıtlanmış herhangi bir burun küçültücü masaj yoktur.
Burun yapısına masaj ile şekil verilmemektedir. Bazı durumlarda eğri burun yapısı için faydalı olabilmektedir.
Kemerli burun, Afganistan, Dardistan, Pakistan ve Keşmir bölgelerinde yaşayan bazı etnik gruplarda en yaygın görülen burun tipidir ve Gandhara'daki (Üst Indus ve Kabil Nehri Vadilerini kapsayan bölge, günümüzde Kuzey Pakistan ve Keşmir bölgesi) Greko-Budist heykellerde bu burun tipine sıkça rastlanmaktadır.
Burun yapısının gelişme yaşı kızlarda 16-17, erkeklerde ise 17-18 yaşları olabilir. Estetik için bu yaştan sonraki dönemler tercih edilmelidir.
Geniş ama düz bir burnun sosyal olduğu kadar kararsızlığı vurguladığı, kemerli ve iri burnun ise idealistliğe, lider olma isteğine vurgu yaptığını söyleyebiliriz.
Bir diğer sorun ise kemerli burunların bazen düşük burun ucu sorununa da yol açmasıdır. Estetik açıdan oldukça rahatsız edici seviyelerde olabilir. Ancak kemerli burunlar egzersizlerle düzeltilememektedir. Hiçbir egzersiz kemerli burunu ya da herhangi bir burun problemini ortadan kaldıramaz, görünümü iyileştiremez.
Kemerli burun şekli doğuştan olabileceği gibi sonradan oluşan bir travma (kaza, darbe vb.) sonrası da gelişebilir. Ama ülkemiz geneline bakıldığında kemerli ve karakteristik burun yapılarına sık rastlandığını düşünürsek daha çok genetik kökenli olduğunu söyleyebiliriz.
Ameliyatsız burun estetiğinde amaç, dolgu enjeksiyonu ile burnu yeniden şekillendirmektir. Bu işlem acısız ve kesisiz olduğu için hastaya anestezi yapılmamaktadır. Ancak işlem sırasında hedef bölgeye anestezik krem uygulanır. Ardından, uygulama öncesi belirlenen alanlara dolgu maddesi enjekte edilir.
Her iki cinste de nasal büyüme ergenlik döneminde başlar. Kızlarda yine daha erken erkeklerde daha geç dönemde burunun büyümesi durur. Erkekler de burun büyümesi bazı kişilerde 25 yaşına kadar da devam edebilmektedir. Kadınlarda genellikle 16-18 yaşları arasında tamamlanır.
İstanbul burun estetiği ücretleri 30.000 TL ile 40.000 TL arasında hastanın beklentilerine göre değişmektedir. Burun estetiği işlemlerine rinoplasti adı verilmektedir. Bu operasyonlarda burun ucu kaldırma işlemleri ya da revizyon burun ameliyatı da gerçekleştirilebilmektedir.
Kemerli Burun Ameliyatı Süresi
Kemerli burun estetiği genellikle 1.5-2 saat süren basit bir ameliyatdır. Hastanın burnundaki kemer görünümü ne kadar fazla ise ameliyat süresi de doğru orantılı olarak artacaktır. Hastaların kafalarında törpüleme sonrası burun yapısıyla ilgili soru işaretleri olabilir.
Devlet hastanelerinde burun estetiği fiyatları 2023 yılında yaklaşık olarak 2.500 TL ile 3.500 TL arasında değişmektedir. Ancak devlet hastanelerinde burun estetiğini SGK karşılamamaktadır. Bu nedenle devlet hastanesinde burun estetiği yaptırmak isteyenlerin tamamını kendilerinin ödemesi gerekmektedir.
Devlet hastanesinde burun estetiği yapılmaktadır. Ancak acil ya da sağlığı doğrudan etkileyen bir durum söz konusu olmadığı için özel hastanelerde olduğu gibi belli bir ücret karşılığında yapılmaktadır.
Memelilerde burundan giren hava filtreden geçer, ısıtılır ve nemlendirilir. Alınan havanın süzülmesi, burun kılları ve mukus sayesinde gerçekleşir. Hava, kılcal damarlar yardımıyla ısıtılır. Havanın nemlendirilmesi ise mukus bezlerinin salgıları sayesinde olur.
Burnunda kemer bulunan veya fındık burunlu olarak nitelendirilen burna sahip kişilerin aynı gözlük yerine daha farklı güneş gözlüklerinden yana olması gerekiyor. Burun yapısına göre güneş gözlüğü özellikle kemeri bulunan kişilerde kalın çerçeveli ve kemeri ön plana çıkartmayacak modellere yönelmek mümkündür.
Kemerli burun yapısı fiziki olarak dış görünüş bazında kişiyi olumsuz etkiler ve ciddi nefes alma problemlerine sebebiyet verebilir. Bu yapı ile meydana gelen hava yolundaki tıkanıklık hali kişinin rahat ve doğru nefes almasına engel olur.
Uluslararası Uzun Burun Yarışmasında 8,8 santimetrelik burnuyla "dünya burun şampiyonu" olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Artvinli Mehmet Özyürek'e, Güney Kore'ye yayın yapan özel bir televizyon kanalı belgesel çekmeye başladı.
Kilo verirken vücudumuzdaki yağlı bölgelerde değişiklik görülebilir fakat burunda böyle bir farklılık oluşmaz. Burnumuz vücuttaki en yağsız bölgelerden biridir.
Kızlarda 14-15 ,erkeklerde 17-18 yaştan sonra estetik burun ameliyatı yapılabilir. Burun Estetiği Ameliyatı olmaya karar verdim. Ne yapmalıyım? Burun Estetiği Ameliyatı öncesi burnunuzun içi ve dışı, endoskopik cihazların yardımı ile detaylı bir şekilde muayene edilir.
Burun Şekillendiricinin pratik kullanımı en büyük avantajlarından biridir. Düzenli kullanım halinde kısa sürede etkisini görmek mümkün. Bu sayede burnun daha küçük ve kalkık bir şekle sahip olması sağlanabilir. Burun Şekillendirici Aparat burun kemiğini zaman içerisinde düzleştirerek çıkıntıları azaltır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri