Sigorta karşılar mı? SGK ya da özel sigortalar burun estetiği ameliyatlarını karşılamamaktadır. Estetik burun ameliyatları ancak kaza sonucu oluşan deformasyon durumuna bağlı olarak özel sigorta şirketleri tarafından karşılanabilmektedir.
Bana sorulan sıkça sorular arasında burun estetiğini Özel Sigortalar veya SGK karşılıyor mu? Sağlık sigorta sistemi özellikle estetik hiçbir girişimi karşılamamaktadır.
SGK, bazı koşullarda burun estetiği masraflarının tamamını karşılıyor. Bunun içinse hastanın burnunun kırılmış olması veya fizyolojik bir durumdan dolayı rahat nefes alamıyor olması gerekiyor. Fakat hasta, sadece estetik kaygılarda operasyon geçirmek istiyorsa SGK ameliyat giderlerini karşılamıyor.
Devlet Hastanesinde Burun Estetiği
Ancak yaptırma nedeniniz oluşmuşsa ve doktorunuz gerekli kontroller sonrasında olur vermişse ücret ödemeden de gerekli tedaviyi olabilirsiniz.
Devlet hastanelerinde burun estetiği fiyatları 2023 yılında yaklaşık olarak 2.500 TL ile 3.500 TL arasında değişmektedir. Ancak devlet hastanelerinde burun estetiğini SGK karşılamamaktadır. Bu nedenle devlet hastanesinde burun estetiği yaptırmak isteyenlerin tamamını kendilerinin ödemesi gerekmektedir.
İlgili 44 soru bulundu
Fakat yalnızca estetik kaygılarla yapılan burun estetiği işlemleri SGK tarafından karşılanmaz. Estetik nedenlerle yapılan ameliyatlar hastanın kendi tercihine ve maddi durumuna bağlı olarak gerçekleştirilir.
Türkiye'deki devlet hastanelerinde burun estetiği operasyonları genellikle ücretlidir. Ancak sağlık sigortası bazı durumlarda ve belirli koşullar altında bu tür prosedürlerin masraflarını karşılayabilir. Devlette burun estetiği genellikle ücretli bir işlemdir.
Kemerli Burun Estetiği Ameliyatında Başarı
Burun ameliyatları toplamda 1- 1.5 saat sürüyor. Akabinde hasta son kez muayene edilip sağlık taraması yapılır.
Devlette Burun Estetiği Yaptıranlar
Bunun için Kulak Burun Boğaz (KBB) uzmanına başvurmanız gerekmektedir.
İşlemin ne kadara mal olduğunu ve kişinin bilmesi gereken tüm detayları kişiye uzman doktor söyleyecektir. Estetik cerrahi uzmanlarının belirttiğine göre rinoplasti değişken bir değere sahiptir. Ancak bu tip ameliyatların değerinin 55000 ile 75000 lira arasında bir değere sahip olduğundan bahsedilir.
Burun ameliyatı gerektiren durum (deviasyon, konka hipertrofisi vb. gibi) özel sağlık sigortasının yaptırılması sonrasında ortaya çıktıysa burun ameliyatı (septoplasti, konka cerrahisi, konka SMR vb. gibi) özel sigorta şirketi tarafından karşılanabilmektedir.
Burnun fonksiyonel cerrahisi temelde kulak burun boğaz uzmanı alanına; burun estetiği, plastik cerrahi alanına giriyor gibi görünüyor olsa da, her iki branş tarafından tecrübeli cerrahlarca yapılabilmektedir.
Burun estetiği fiyatı araştırırken birçok kişi taksit konusunda bilgilenmek istiyor. Ancak herhangi bir ameliyatın taksitlendirilme durumu olmadığı gibi burun estetiğinde de bu durum söz konusu değildir.
Üst solunum yolunun elemanı olan burun eğriliği için de KBB bölümüne başvurulur. Tedavi ya doğrudan KBB bölümü tarafından ya da plastik cerrahi bölümü tarafından gerçekleştirilir.
Dolgu tekniği burundaki hafif deformiteleri ortadan kaldırmak için de uygulanabiliyor. Ameliyatsız burun kemeri görünümünü düzeltmek için hyarülonik asit ihtiva eden geçici dolgu işlemi ya da kök hücre enjeksiyonu içeren kalıcı dolgu uygulaması yapılabilir. Üstelik bu işlem acısız ve ağrısız olarak gerçekleştiriliyor.
Kemerli burun ameliyatı olmak için kaç yaşında olmak gerekir? Kişinin 18 yaşına kadar gelişimi devam ettiği için burun yapısal olarak tamamlanmamış haldedir. Bu sebeple burun 18 yaşına kadar büyümeye devam edebilir. Bu sebeple kemerli burun estetiğinin 18 yaşından sonra yapılması uygun görülür.
Burun estetiği operasyonları hem plastik cerrahlar hem de KBB uzmanları tarafından gerçekleştirilebilir. Ameliyatın başarısı için asıl önemli olan cerrahın branşından ziyade, rinoplasti operasyonunu gerçekleştirebilecek düzeyde donanımlı olmasıdır.
Estetik ameliyat fiyatları; SSK gibi devlet kurumları tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ödemez. O nedenle de hasta istediği ameliyat ile ilgili tüm masrafları cebinden ödemek zorunda kalır.
Öncelikle Uzmana Güvenmek Önemlidir
KBB ve plastik cerrahi uzmanlık branşlarının her ikisi de burun ameliyatı yapıyor. Buradaki ilk kriteriniz doktora olan güven meselesi olarak öne çıkıyor. KBB veya plastik cerrahi hekimi olması fark etmeden önemli olan doğru bir operasyon hazırlığı olmasıdır.
Kemerli burun yapısına bağlı olarak detaylı bir muayenenin ardından operasyon türüne uzman bir hekim tarafından karar verilmektedir. Kemerli burun ameliyatsız olarak hyalüronik asit uygulaması ile geçici dolgu; kök hücre tedavisi ile kalıcı dolgu olarak uygulanmaktadır.
Kemerli burun nasıl düzeltilebilir? Rinoplasti olarak da bilinen burun estetiği ameliyatı ile düzeltilebilir. Burun estetiği, burunun şeklini, boyutunu ve oranlarını düzelterek istenmeyen kemeri düzeltmek için yapılan bir cerrahi müdahaledir.
Kemerli Burun Ameliyatı Süresi
Kemerli burun estetiği genellikle 1.5-2 saat süren basit bir ameliyatdır. Hastanın burnundaki kemer görünümü ne kadar fazla ise ameliyat süresi de doğru orantılı olarak artacaktır. Hastaların kafalarında törpüleme sonrası burun yapısıyla ilgili soru işaretleri olabilir.
Estetik ameliyatlar SGK tarafından karşılanır mı sorusunun yanıtı ile başlayalım. Hayır, estetik ameliyatlar SGK kapsamında yer almaz. SGK kapsamında yer almayan bir ameliyat, tamamlayıcı sağlık sigortasının kapsamında da yer almaz.
Burun estetiği ameliyatı zor bir ameliyat mı ve ne kadar sürer? Tecrübeli bir uzman tarafından yapıldığında burnun durumuna göre 1-3 saat kadar sürer. Bu sebeple hemen her zaman genel anestezi tercih edilir. Hasta ve hekim açısından zorluğu, ciddi ameliyat kategorisine girmeyecek tipte ki ameliyatlardandır.
14 yaşında burun estetiği olmanız tıbben mümkün değildir. 18 yaş tamamlandığında burunun büyümesi tamamlanmış ve son halini almış olacaktır yani 18 yaşından önce burun estetiği ameliyatı yapılmaz. Doğuştan gelen burun şeklinin bozukluğu haricinde travma sonrası da burun şekli bozulabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri