Öncelikle pişirme esnasında etin içine defne yaprağı veya kereviz yaprağı koymak kokuyu giderebilir. Yemeğe göre içerisine havuç, soğan, sarımsak gibi sebzeler eklemek de kokuyu hafifletecektir. Bazı baharatlar koyun etinin kokusunu hafifletir.
Kemikli etimizi tenceremize koyalım üzerine 3 bardak suyumuzu koyup ateşe koyalım. Kaynamaya çıkınca kısık ateşte veya düdüklü tencerede pişirelim. Pişen etlerin suyu kalmışsa süzelim,sana margarinimizi ete ilave edip tavada arkalı önlü kızartalım. İster pilav ile ister sade servis edebilirsiniz.
Öncelikle eti güzelce temizleyip yıkıyorsunuz, kanlı suyu iyice çıksın içinden. (Suda bekletmede yapabilirsiniz). Sonra orta boy tencerede eti yaklaşık 45 dakikada haşlayın. Zamanı olmayan düdüklü tencerede kullanabilir.
Tencereyi ocağa alıp iyice ısınmasını sağlayın. Daha sonra tereyağını alıp eritin. Yağ eriyince etleri de tencereye ekleyerek kavurma işlemine başlayın. Etler suyunu salıp çekince baharatları ekleyerek, kısık ateşte 10 dakika kadar kapağını kapatıp pişirin.
Salça, tuz ve karabiber ile eti ovalım, zeytinyağını ekleyelim. Soğan, patates, biber ve domatesi iri iri doğrayıp sarımsaklarla birlikte üzerine ekleyelim. Sebzelerin üzerine biraz tuz ve yarım çay bardağı kadar su ilave edelim. 250 derece sıcaklıkta önceden ısıtılmış fırında 1, 5 saat pişirelim.
İlgili 45 soru bulundu
Kırmızı et kemikli ya da kemiksiz olması önemli olmaksızın düdüklü tencere içinde rahatlıkla pişirilebilir. Yeterli oranda su koyduğunuz düdüklü tenceredeki etiniz yaklaşık 40 dakika içinde pişmiş olacaktır.
Donmuş etler tencere ya da düdüklü tencere içine alınır. Eğer aroma vermek isterseniz, tencere içine havuç dilimleri ve baharat ekleyebilirsiniz. Etin büyüklüğüne göre üzerini geçecek kadar sıcak su ilave ediniz ve düdüklü tencerede ise 30 dakika kadar; normal tencerede ise 70 dakika kadar kaynatınız.
Etiniz oda ısısındayken (buzlu ve donmuş şekilde olmamalı) bir tencerenin içerisine aktarın. Üzerine su ilave edin. Ocağın üzerine alın ve kısık ateşte pişirmeye başlayın. Eğer kemikli ya da büyükçe bir etiniz varsa suyu ekleyip ocağın üzerine aldıktan sonra ara ara kontrol ederek 1 - 1,5 saat arasında pişirin.
Öncelikle pişirme esnasında etin içine defne yaprağı veya kereviz yaprağı koymak kokuyu giderebilir. Yemeğe göre içerisine havuç, soğan, sarımsak gibi sebzeler eklemek de kokuyu hafifletecektir. Bazı baharatlar koyun etinin kokusunu hafifletir. Nane, kimyon ve kekik en çok tercih edilenlerdir.
Sıcak su ekleyin ve haşlamaya bırakın. Haşlanan etlerin içine küp küp doğradığınız sebzeleri, tuz ve karabiberi ilave edin. Ardından bu şekilde etler ve sebzeler yumuşayana kadar ortalama 40-45 dakika pişirin.
Fırında kemikli et yemeği nasıl yapılır? Püf noktaları Fırında kemikli et pişirirken kullanacağınız et kuzu eti değilse pişme süresi uzayabilir. Dilerseniz fırın tepsisini sar pişir veya alüminyum folyo ile sararak 200 derecede 1 - 1,5 saat pişirebilirsiniz.
Etli yemeklerinizin daha çabuk pişmesini sağlayacak püf nokta tencerenin içine biraz sirke katmaktır. Böylece yemeğiniz hem daha çabuk pişecek hem de daha lezzetli olacaktır. Ayrıca etlerinizin ve et yemekleriniz pişerken tencereye bir parça ekmek atmanız da etin daha hızlı pişmesini sağlayacaktır.
Eti pişmeden önce 20 dakika soğuk suda bekletin.
Etin piştiğinde yumuşak olması için, haşlama suyuna 1-2 yemek kaşığı sirke ekleyin. Pişmiş et ve çiğ eti birbirine değmeyecek şekilde saklayın. Buzdolabında saklayacağınız zaman çiğ eti alt raflara, pişmiş eti üst raflara koyun.
Limon suyu, sirke ve yoğurt gibi asidik malzemeler etin proteinlerini kırarak yumuşamasını sağlar. Vaktin çoksa, etini bir gece soğan ve elma dilimleri ile beklet ve sonucu gör.
Yapılan araştırmalara göre kırmızı eti yıkadığınız zaman bakterileri yok etmek yerine onları daha çoğaltmış oluyorsunuz. Bu yüzden kırmızı eti yıkanmaması daha doğru olur. Uzmanlara göre eti güvenli bir biçimde tüketmek ve tüm bakterilerin yok olmasını istiyorsanız doğru ısıda pişirmeniz yeterlidir.
Baharat ve salça eklenir. Maydanoz dereotu ve et konup suyu dökülür ve yaklaşık 50-55 dakika düdüklüde pişirilir.
Düdüklü tencere yerine normal tencere kullanacaksanız, etlerin yarısına kadar su koymanız gerekmektedir. Pişirme sürenizde 60-70 dakika kadar olacaktır. Düdüklü tencerede kemikli et yemeğini servis tabaklarına alıp, sıcak olarak servis edebilirsiniz.
Kemikli etleri yarım saat suda bekletin kanı çıksın. Sonra iyice yıkayıp süzün. Düdüklü tencereye alın üzerini 3-4 parmak geçecek kadar soğuk su ilave edip defne yaprağı ekleyin . Kapağını kapatıp düdüğü çaldıktan sonra altını kısıp kısık ateşte 1 saat pişirin.
Baharatı tuzu serpilir. Et ve normal su ile özenmiş salça tepsinin üzerindeki sebze ve etlerin üzerine gezdirilir. En sonra sıvı yağ serpilir ve 220 dereceli fırında yarım saat pişirilir. Daha sonra altı 200 dereceye kısılır ve ayriyeten 15-20 dakika daha pişirilir.
Kemikli etimizi tenceremize koyalım üzerine 3 bardak suyumuzu koyup ateşe koyalım . Kaynamaya çıkınca kısık ateşte veya düdüklü tencerede pişirelim. Pişen etlerin suyu kalmışsa süzelim ,sana margarinimizi ete ilave edip tavada arkalı önlü kızartalım. İster pilav ile ister sade servis edebilirsiniz.
Kurban etini pişirirken tencerenin içerisine yarım çay kaşığı tarçın ve bir adet defne yaprağı koyun. Bu kokuyu dağıtmaya yardımcı olacaktır. Ette belirgin bir defne ve tarçın tadı olmayacaktır. Eti marine etmek kokuyu azaltmak için kullanılan yöntemlerden biridir.
Kuzu eti kokmaz koyun eti kokar. Bu yüzden de insanlar kuzu etine ön yargılı davranır.
Kontrfile, antrikot veya bonfile eti 1-2cm eninde biftek şeklinde kesin. Etin her iki tarafına da tuz, karabiber sürerek bir kaba alın. Üzerine baharatları, zeytinyağını ve sarımsağı ekleyerek streç filmle üzerini sıkıca kapatın. En az 3 saat (ideal süre 8-10 saat) buzdolabında bekletip marine olmasını sağlayın.
Olur da pişmemişse, su eklemeniz gerekirse mutlaka sıcak su ekleyin. Sıcak görmüş ete soğuk su eklenirse sert olur. Haşlamada da aynı ilke geçerli.
Birkaç Damla Sirke Eti Yumuşatır, Pişirme Süresini Kısaltır! Son olarak etleriniz pişerken üzerlerine damlatacağınız bir kaç damla sirke, hem etlerinizin yumuşacık olmasını hem de çok daha kısa sürede pişmesini sağlayacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri