KERATİN BAKIMI AVANTAJLARI: Elektriklenen, kabaran, kolay şekil almayan saçlarda düzleştirici bir ekti göstermektedir. Uygulama sonrası saçlar parlak ve yumuşak olmaktadır.
Keratin bakımı kabarıklığı alır mı? Keratin bakımı saçlardaki kabarıklığı azaltır ve düzenli kullanıldığında saça sakinlik verir.
Keratin bakımı, saçların düzleştirildiğinde daha uzun süre düz kalmasını sağlar. Saçların dalgalanması veya kabarması azalır, düzleştirme işleminden sonra daha uzun süre pürüzsüz bir görünüm sunar. Keratin bakımı, saçların parlaklığını artırır. Saçlar daha sağlıklı ve canlı görünür.
Saça keratin bakımı yapılması da, yıpranmış, incelmiş, bakımsız görünen saçlarda, yıpranmış kısımları onarmaya yarar” şeklinde konuştu. Keratinin kırılma ve boyanın akmasını da önlediğinin altını çizen Ünlü, “Keratin uygulanan saçlar hem daha ışıltılı, hem daha gür bir yapıya sahip olur. Saç kabarmıyor.
Sadece keratin içeren ürünlerin kullanımı bırakıldığı anda saç eski haline döner. Ancak unutmamak gerekir ki birçok ürün sadece keratin değil birçok farklı aktifi de senkronize olarak içerebilir ve kullanılan diğer aktifler bu ürünlerin daha uzun süren kalıcılıkta memnuniyet seviyesini artırabilir.
İlgili 17 soru bulundu
Fitness Keratin Bakımı saçınızı besler, nemlendirir ve 6 aya kadar düz kalmasını sağlar. Saçınızın yapısını korur ve uzun süreli fön etkisi ile sizi sık sık kuaföre gitmekten ya da fön çekmekten kurtarır. Kuaförde yapıldığı gibi ev ortamında da kolayca uygulanabilir.
Ürünü saçınıza uygulayarak 4 ile 6 ay boyunca düz kalmasını sağlayabilirsiniz.Ürünü saçınıza uygularken kullanım kurallarına bağlı kalırsanız istediğiniz sonuca kolayca ulaşabilirsiniz. Etkileri Ürün, saç düzleştirme işlemlerinde kullanılan keratin kompleksi içerir.
Ev tipi şampuan bakım kremi şeklindeki keratin bakımı günlük bir etki sağlarken, kuaför salonlarında ısı ile uygulanan keratin bakımı 3-4 aylık kalıcı etki gösterebilmektedir. Her gün fön çekmek zorunda olan kişileri bu zahmetten kurtarmaktadır.
Cilt ve saçta istenmeyen oluşumların gelişmesindeki en büyük faktör, yeterli düzeyde nem seviyesine sahip olmamalarıdır. Özellikle duş sonrasında yüksek ısıl işlemle kurutulan saçlar sonrasında saç tellerindeki nem oranı orantısız bir şekilde azalmakta, bu durum da saçın kabarmasına sebebiyet verebilmektedir.
Keratin saç bakımı yaptırdıktan sonra saçların 2 veya 3 gün yıkanmasından kaçınılmalıdır.
Peki keratin bakımı uygulamasını kuaför fiyatları nedir 1000 TL ile 3000 TL arasında değişmektedir. 300 - 500 TL bandında uygulama yapılıyor ise kullanılan ürünün kaliteli olması yada iyi bir keratin markası olma olasılığı yoktur.
Kuaförlerde yapılan keratin bakım işlemi, 2 ile 3 saat arasında sürmektedir.
Keratin Saçta Kaç Gün Kalmalı? Keratin bakımı yaptıktan sonra 48 ile 72 saat son derece önemlidir. Bu sürede saçınızı yıkamamalısınız. Eğer ilk 48 saatte saçınız ıslanırsa saçınızın ıslanan yerini hemen kurutma makinesi ile kurutmalı ve üstünden düzleştirici ile geçmelisiniz.
Birkaç nemlendirici saç kremi ile saç dokunuzdaki kütiküllerin yumuşamasına yardımcı olabilirsiniz. Gliserin ve protein açısından zengin ve nemlendirici bir saç kremi (hindistancevizi yağı veya shea yağı içerenler gibi) kullanarak saçlarınızın parlamasını ve öncekinden hafif hissettirmesini sağlayabilirsiniz.
Hindistan cevizinin ve argan yağının yanı sıra gliserin gibi nemlendirici etkili maddeler barındıran ürünler de saçın kabarmasını önlemek için tercih edilebilir. Saçın kabarmaması için sprey türündeki ürünler de kullanılabilir.
Susam yağı, saç ve saç derisini nem açısından besler. Düzenli kullanıldığında saçları yatıştırır, kabarıklığını azaltır ve kolay şekillendirilmesini sağlar. 1 yemek kaşığı susam yağını saçınıza uygulayın. 20 dakika beklettikten sonra şampuanla durulayın. Elma sirkesi, saçın pH'sını dengeler ve kabarmaların önüne geçer.
Keratin Bakım Konusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler
Çok sık aralıklarla uygulandığı zaman saça zarar verebilir. Bu bakım için gerekli olan malzemelerin doğru seçilmesi çok önemlidir. Saç gözenekleriniz açıldığı için keratin bakım sonrasında silikon içeren şampuan ve saç bakım ürünleri kullanmamanız gerekir.
Keratin bakımı yapmak için üretilen ürünlerin içerisine tuz girdiği zaman keratinin etkisi yok olmaktadır. Bu sebeple keratin bakımı yaptırmak ya da yapmak istiyorsanız tuzsuz şampuan kullanmalısınız.
Saçınızın kurullarına yoğun sürmek koşuluyla saç derisi harici uygulama yapabilirsiniz. Saç kremi, saç maskesi, keratin kıl köklerine değerse genişlemeye sebebiyet verir ve saçlarınızı döker. Ayrıca saç derisi emilimi fazla olduğundan o kimyasalı kafa derinize yedirirsiniz ki bu çok zararlı.
Keratin bakımı genellikle bir salon veya kuaförde uygulanan bir işlemdir. İşlem sırasında, saçlara keratin içeren bir ürün uygulanır ve ardından saçlar ısıyla şekillendirilir veya düzleştirilir. Bu ısıl işlem, keratinin saç tellerine nüfuz etmesini sağlar ve saçı içten dışa besler.
Keratin uygulamasından sonra 72 saat saçınızı yıkamamanız önerilir. Bu süre zarfında saçınıza su ve nem temas ettirmeyin. Saçınızı ilk kez yıkadığınızda, sülfat içermeyen şampuanlar kullanın. Sülfat, keratinin saçtan hızlıca çıkmasına neden olur.
Keratin bakımının ilk evresinde öncelikle saçlarınızı kullandığınız şampuanla yıkamalısınız. Şampuanı saçlarınızdan arındırırken ılık su kullanın ve saçlarınızı ıslak bırakın. Özel olarak aldığınız keratin şampuanını saçlarınıza sürün. Şampuanın 20 dakika saçlarınızda kalmasına dikkat ediniz.
Keratinin saçtaki kalıcılığını uzun süre boyunca devam ettirmek için keratin uygulamasından sonra saçlarınızı 2 gün boyunca yıkamamaktır. 3. Günün sonunda ise saçlarınızı yıkamak için mutlaka sülfatsız şampuan kullanmalısınız.
Her iki işlem de birbirinden farklı olup farklı sonuçlar alınmasını sağlar. Brezilya fönü, saçların içindeki keratin proteinini yeniden yapılandırarak düzleşmesine yardımcı olur. Keratin bakımı ise, saçları besleyerek ve onarıcı özellikler sağlayarak saçların daha sağlıklı görünmesini destekler.
Keratin bakımı saçlarını sürekli boyatan bayanların 3 ayda bir kesinlikle yaptırması gereken bir bakımdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri