Keşişler, Piskoposlar ve Patrikler evlenemez.
Kadın, kişiyi günaha sevkeden bir varlık olarak kabul edildiği için keşişlerin evlenmesine izin verilmez.
Keşişler manastırda yaşarlar, burada meditasyon yaparak dünyadan uzak bir yaşam sürerler. İçki içmezler, oruç tutarlar ve cinsellikten uzak dururlar. Bireysel olarak yapılan keşişlikle grup keşişliği birbirinden farklıdır. Örneğin; İslamiyet'te Ramazan boyunca herkes oruç tutar.
Ayrıca erkek keşişlere upãsakas, kadın keşişlere upãsikas denir.
- Maddi dünyadan kendini ayrıştırmış kişi, - Ermeni papazı, Bu gibi farklı anlamları üzerinden farklı anlamları ile beraber tek başına ya da cümle içinde kullanmak mümkün.
İlgili 38 soru bulundu
Türkiye'deki Ermenileri üç gruba ayırıyorum. Elbette bunların alt grupları da var. İlki Türkiye'de özellikle de İstanbul'da yaşayan geleneksel Ermeni toplumu veya Hıristiyan Ermeniler. Türkiye'de dini azınlıklar var, Lozan antlaşmasına göre Türkiye'de yaşayan dini azınlıkları azınlık olarak kabul ediliyor.
2011 yılı itibarıyla Hristiyan Ermenilerin çoğu (%97), en eski Hristiyan kiliselerinden biri olan, Ermenistan'ın kendi kilisesi Ermeni Apostolik Kilisesi'ne bağlıdır. MS 1. yüzyılda kurulmuştur ve MS 301'de bir devlet dini haline gelen Hristiyanlığın ilk mezhebi olmuştur.
Budist rahipler neden turuncu giyer? Hindistan'da saygın bir konumu olan Budizm inancında da çok önemli bir yeri olan safran, aydınlanmanın ve mükemmelliğin en yüksek mertebesinin rengidir. Bu renk, keşişler tarafından giyilecek cüppeler için M.Ö. 5. yüzyılda Buda'nın kendisi ve takipçileri tarafından belirlenmiştir.
Doğu Ortodoks Kilisesi'nin çağdaş uygulamasında, keşişler ve rahibeler düz siyah mantolar giyerler. Ayrıca geleneklere ve rütbelere göre farklılık gösteren peçeler de takarlar. Yaygın uygulamada, keşişler silindirik bir şapka olan Kamilavkion'u örten siyah bir peçe takarlar.
Çünkü Budizm'de rahip ve rahibe iken evlenme yasaktır. Budistler arasında en büyük ayrılık, rahipler ile rahip olmayanlar arasındadır. Önceki hayatında rahip olanlar hariç olmak üzere rahip olmayanlar, Nirvana'ya erememektedir.
Zen keşişleri günlerinin bir kısmını başkalarının hizmetinde geçirirler; bu kişiler manastırdaki diğer keşişler veya dış dünyadaki başka insanlar olabilirler. Bu onlara alçak gönüllülüğü öğretir ve hayatlarını başkalarına da adanmış hale getirerek bencilleşmelerini engeller.
Keşiş ise, tek başına yada kendisi gibi olan diğer kişilerle birlikte bir manastırda yaşamayı ilke edinen dindar kişi. Keşişlik, bir yaşama tarzını ve dini kuruluşları ifade eder. Bu kuruluşlara göre, erkekler, kadınlar, taatın, fakirliğin, iffetin çetin kurallarını kabul ederek, kendilerini Allah'a vakfederler.
Alanın Tanımı: Erzincan Ovası ile Otlukbeli Dağları arasında kalan dağ silsilesidir. ÖDA'nın kuzey, güney ve doğusunu Fırat Nehri'nin en önemli iki kolundan biri olan Karasu Nehri ve kolları çevreler. Batı kısmı ise Otlukbeli Dağları'na bağlıdır.
Ortodoks Kilisesinde papazlar sonradan evlenemezler.
İtalyan Katolik kilisesi: Müslümanla evlenmeyin.
Bugün Katoliklerde rahiplerin evlenmeleri yasaklanırken, Ortodoks ve Protestan kiliselerinde rahiplerin aile kurması teşvik ediliyor. Ayrıca Katolik Kilise'inde de 10. asra kadar rahipler evlenip çocuk sahibi olabiliyordu.
Uludağ'ın eski ismi “Keşiş Dağı” bölgeyle o kadar özdeşleşmişti ki İstanbul'un güneydoğusunda kaldığı için esen rüzgara bile bu nedenle “keşişleme” denildiği rivayet ediliyordu. Yüzlerce yıl dağın kimliğini oluşturan manastırlarla ilgili en kapsamlı çalışmayı Bursa'daki Fransız Kilisesi rahibi Bernardin Menthon yaptı.
Trappist rahipleri sessizlik yemini etmeseler de Aziz Benedikt'in kuralları gereği çok lüzumlu olmadıkça konuşmazlar. Gereksiz konuşmak ve gülmek, bir insanın ibadete yoğunlaşmasını engelleyeceğinden sessiz kalmayı tercih ederler.
Budist Keşişler Topluluğu da denir. Değişik anlamlarda Budist veya Jainist grupları tanımlamak amacıyla da kullanılmaktadır. Geleneksel olarak Sangha Budistlerde iki anlamda kullanılmaktadır: en yaygın olarak rahipler Sanghası, yani rahip ve rahibelerden oluşan topluluk anlamına gelir.
Turuncu hevesli olmayı, merakı, mutluluğu, yaratıcılığı, kararlılığı, çekimi, başarıyı, cesareti ve enerjik olmayı simgeler. İnsan gözü için çık sıcak bir renk olduğundan insanın sıcak hissetmesini sağlar. Kavuniçi rengi beyne oksijen gitmesini sağlar, canlılık hissi yaratarak beyin faaliyetini hızlandırır.
Tarikatlara girişte veya hac ibadetinin bitiminde müritlere ve hacılara uygulanan gönüllü dinî amaçlı tıraş ile; mahkûmlara, kölelere, esirlere uygulanan cebri tıraş arasında onur kırmak, gurur ve bencilliği törpülemek gibi bir ilişki olduğu göze çarpmaktadır.
Renklerin anlamları arasında turuncu rengi; mutluluk, cesaret, canlılık ve güveni simgeler. Dışa dönük insanların favori rengi turuncudur ve turuncu rengi sosyalleşmeyi temsil eden bir renktir.
Türkiye'nin 60 bin üzerindeki Ermeni nüfusunun yaklaşık 50 bini İstanbul'da yaşamaktadır. Bu topluluğun 30 bini ise sadece tek bir ilçede, Bakırköy'de yaşamaktadır. Bakırköy dışında Ermenilerin çoğunlukta olduğu diğer semtler ise; Kurtuluş ve Samatya (Koca Mustafa Paşa).
Ermeniler (Ermenice: հայեր, hayér, Ermenice telaffuz: [hɑˈjɛɾ]), anayurdu Batı Asya'daki Ermeni Yaylaları olan etnik grup ve millettir.
Şuan ülke ahalisinin yaklaşık 96%-sı İslam dini mensuplarıdır. İslam dini Azerbaycan'da hem Sünnilik hem de Şiilik olarak temsil olunmaktadır. Geleneksel olarak Müslümanların 60%-nın Şii, 40%-nın ise Sünni olduğu söylenir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri