Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Peteklerin altı soğuk üstü sıcak sa ne anlama gelir?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Peteklerin altı soğuk üstü sıcak sa ne anlama gelir?

peteğin üstü sıcak altı soğuk, peteklerin yarısı soğuk Kalorifer peteklerinden sadece bir tanesinin altı ısınmıyorsa, petekte hava olabilir. Bu durumda, peteğin havası alınmalıdır. Havası alındıktan sonra da peteğin yarısı ısınmıyorsa, petek içinde tortulaşma sonucu su döngüsü kısmen gerçekleşmiyordur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kammak.com.tr

Kalorifer peteğinin altı neden soğuk olur?

Ancak peteklerin altı ısınmıyorsa peteğin içindeki kanallarda tıkanıklık olabilir. Peteğin altı sıcak üstü soğuksa, üst kısımda sıcak su vardır ancak alt kısımda sıcak su bulunmamaktadır diyebiliriz. Peteğin altı ısınmıyor olmasının temel nedeni petek bakımının yapılmamasıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dinamiktesisat.com

Peteğin üst kısmı neden ısınmaz?

Peteklerin üst kısmının ısınmasını engelleyen şey kaloriferin içinde biriken havadır. Hava kimyası gereği suyun üzerinde duracağı için peteklerin alt değil üst kısımlarında birikir.Peteklerin arasında biriken hava o kısımlardan sıcak suyun geçişini engeller.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: baskenttesisat.net

Merkezi sistem peteğin altı neden ısınmaz?

Petek altı ısınmama sorununun yaşandığı petekler genelde tesisatın sonuna takılanlara denk gelir. Peteğin alt kısmında da hava sıkışması olabilir ve içerisine su girişini engeller. Bu da başlı başına petek altı ısınmama sebebi olabilir. Vana kısmında bulunan bölgeden peteğin içinde oluşan havanın alınması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: rotatesisat.com

Peteklerin daha iyi ısınması için ne yapmalı?

Öncelikle kalorifer tesisatında bulunan peteklerin ortamı daha iyi ısıtması için, belirli aralıklarla peteklerin havası alınmalı, kaloriferlerin reglaj ayarı yapılmalı ve perdelerin boyunun petekleri örtmemesine dikkat edilmeli.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

Peteklerin Altı Neden Soğuk Olur?

İlgili 40 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Petek havası alınırken hangi petekten başlanır?

Eğer satılan tapalardan bulamazsanız, bu durumda üst vanadan peteğin havasını almalısınız. Üst vananın rekorunu gevşeterek hava alabilirsiniz. Böylece döküm peteklerde hava alma işlemi gerçekleştirilir. Unutulmaması gereken bir nokta da; hava alma işleminde üst vana kapatılır, alt vana açık bırakılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kammak.com.tr

Evdeki bazı petekler neden ısınmaz?

Bazı petekler ısınmıyorsa petek kanallarında tıkanıklık vardır. Petekler temizlendi ama ısınmıyor ise petekler ya tam temizlenmemiştir ya da peteklerin ısınma sorunu başka bir nedene dayalıdır. Peteklerin temizliği ilaç ve makine ile yapıldığı halde ısınmayan petekler için ters tesisat bağlantısından da söz edilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bizimtesisatcimiz.com

Peteğin yarısı sıcak yarısı soğuk Neden?

Peteklerin yarısı ısınmıyor diye soranlar bilmelidirler ki bu kirlenmenin bir sonucudur. Peteğin dibinde biriken çamur gibi atıklar peteğin alt kısmının ısınmasına engel olur. Bu sorunu gidermenin tek yolu petek temizliğidir. Peteklerin üst kısmının ısınmaması ise kirlenme değil peteklerde hava olmasıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kombimerkezim.com

Havası olmayan petek neden ısınmaz?

– Peteğin dibinde biriken tortu ve kireçler, Bunlar peteklerin ısıtmasına engel olan ana nedenlerdir. İlk önce ısı vermeyen petekleri ısıtabilmek için, peteklerin havasını almayı deneyebilirsiniz. Peteklerin köşelerinde purjör tapası bulunur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tufantesisat.gen.tr

Kalorifer peteği tıkanıklığı nasıl açılır?

Yerden ısıtma sistemlerinde tıkalı kalorifer borusunu açmak için, kolektörün olduğu kısma kammak petek temizleme makinası bağlanır. Kolektörün sıcak su kısmına tesisat temizleme makinesi bağlanır. Soğuk su kısmı en yakın gider borusuna aktarılır. Kammak petek yıkama makinası çalıştırılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kammak.com.tr

Kombi çalışıyor fakat petekler neden ısınmıyor?

Kombi basıncı dışında, kombi termostatından kaynaklı bir sorunda söz konusu olabilir. Kombi termostatı derecesi düşükse petekler ısınmaz. Bunun için kombi termostat derecesini yükseltmelisiniz. Kombilerin altında kombi filtreleri bulunmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kammak.com.tr

Reglaj ayarı nasıl yapılır?

Reglaj ayarı yapmak için üst vana yani sıcak su girişi vanası kullanılır. Her iki vanası da altta olan radyatörlerde yine sıcak su giriş vanasından ayarlama yapılır. Vana ayarını yaparken kombi açık olduğu halde vanalarının tamamen kapatılması, kombiye ya da pompasına hiçbir şekilde zarar vermez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kammak.com.tr

Yeni kalorifer peteği neden ısınmaz?

Kalorifer peteklerinin ısınmamasının birkaç farklı nedeni olabilir. Petekler ısınmıyorsa; kombi pompasının yetersiz gelmesi, tesisat borularının ters bağlanmış olması, peteklerde hava olması, petek içinde tıkanıklık olması veya tesisat borularında tıkanıklık olması gibi sorunlardan kaynaklanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: protesisat.com

Peteklerdeki 2 vana ne işe yarar?

Üst bölümde bulunan vananın işlevi, sıcak su girişini sağlamaktır. Alt kısımda bulunan vanaysa peteklerin içinde dolaşımda olan suyun soğuması ve alt vana yardımıyla çıkış sağlamaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: garantikombiservisi.com

Kalorifer peteğinin bozuk olduğu nasıl anlaşılır?

Peteğinizin tıkalı olup olmadığını teyit etmek için motor kaputunuzu açarak kalorifer sistemine giriş ve çıkış hortumlarını bularak hortum sıcaklıklarını kontrol edebilirsiniz. Eğer hortumların birisi sıcak, diğeri soğuk ise bu durum, kalorifer peteğinde ısıtılan suyun petekten dışarıya verilemediği anlamına gelir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sigortaladim.com

Peteklerin havası nasıl alınır kombi açık mı olmalı?

Petek havası alınırken kombi kapalı mı olmalıdır yoksa kombi açık mı olmalıdır. Kombi açık veya kapalı olması petek havası almanızda aranan şart değildir ancak kapalı olursa daha iyi olur. Kombi çalışırken petek havası alınır bunda da bir sorun yok.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bizimtesisatcimiz.com

Kalorifer peteği havası alınmazsa ne olur?

Petek Havası Alınmazsa Ne Olur

Petek içerisinde biriken hava boşlukları sebebiyle, petek içerisinde bulunan sıcak su, petek yüzeyine eşit bir şekilde yayılmayacağından ısınma sorununu meydana getirir. Bu da; oda sıcaklıklarında azalmaya, kombinin daha çok çalışmasına ve daha çok enerji harcamasına neden olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: oktaytesisat.com

Peteklerin içindeki siyah su nedir?

Sistem içerisinde suda bulunan kir partikülleri, pasla (demir oksit) birleşir. Bu pas, radyatörlerin, boruların ve lehimli bağlantıların içinden gelir. Bu nedenle, sistem ne kadar eski olursa, bir miktar siyah su birikmesi olasılığı o kadar yüksektir. Kir ve pas, yapışkan bir sıvı ortaya çıkarır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tetrad.com.tr

Petek yanarken havası alınır mı?

Evet kombi çalışırken petek havası alınır. Fakat bir kişi de hava alma sırasında kombiye su takviye ediyor olmalıdır. Hava alınırken purjör birden açılmamalıdır. Yavaşça çıkarılan hava aynı oranda kombiden su basılarak takviye edilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

Petek temizleme ücreti ne kadar?

Genel olarak petek temizleme fiyatları petek adedine göre veya daire tipine göre fiyatlandırılmaktadır ve 25 ₺ ile 195 ₺ arasında değişiklik göstermektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tikaniklikmerkezi.com

Petek vanası nasıl olmalı?

Peteklerin bütün vanaları, daha doğru bütün vanalar (istisnalar hariç) sola, yani saat yönünün tersine çevrilerek açılır. Vanayı kapatmak için ise sağa, yani saat yönünde çevirerek kapatabilirsiniz. Reglaj ayarı yapılırken, üst vanadan veya alt vanadan ayarlama çokta fark eden bir durum değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tesisatdoktoru.com.tr

Merkezi sistem kalorifer peteklerinin havası nasıl alınır?

Kalorifer peteklerinin üst kısmında en sağda veya en solda bulunan çıkışlara hava tahliye purjörü takılır. Bu tahliye purjörlerine hava alma anahtarı veya düz tornavida takılıp çevirilmek suretiyle peteğin içindeki havanın dışarıya tahliyesi sağlanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dehaisi.com.tr

Kombiyi açtıktan sonra ne zaman ısınır?

Merkezi sistem ısıtma kullanılan yapılarda kazan sıcaklığı genel olarak 45-55 derece arasıdır. Eğer yapının ısınması seviyesi 55 derecenin üzerindeyse kazan ya da bina yalıtımı istenilen seviyede değildir. Aynı zamanda bölgeden bölgeye bu dereceler farklılık gösterir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ucay.com.tr

Son petek ısınmıyor ne yapmalıyım?

Peteklerin ısıtmaması kirlenme nedeniyle olursa petek temizliği yapılması gerekir. Eğer peteklerin altında biriken çamurlaşma varsa bunun cihaz ve ilaçla temizlenmesi gerekir. Peteklerde hava varsa fazla havanın alınması sorunu çözümler. Peteklerin havasını yanda bulunan purjör tapasından alabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bizimtesisatcimiz.com

Kombi Isitmiyorsa sebebi nedir?

Kalorifer termostat derecesi düşük olabilir, kontrol etmekte fayda vardır. Kalorifer dönüş hattındaki filtre tıkalı olabilir. Peteklerinizi ve boru hattının temizlenme zamanı gelmiş olabilir. Petekler kapalı olabilir, alt ve üst vana açık olmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aristongebzeservisi.com
Önceki makale
Fatih Kamyon kac beygir?
Sonraki makale
Kestane balı neye iyi gelir?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT