Şekerli olduğu için kan şekerini yükseltir, balın her türlüsü direkt kana karışma özelliğine sahiptir. Günde en fazla 2 tatlı kaşığı kestane balı tüketilmesi uygun olacaktır. Kronik hastalığa sahip olanlar ve bir yaşından küçük bebeklerin kestane balını tüketmesi uygun değildir.
Kestane balı fazla yenirse baş dönmesi, mide bulantısı, halsizlik ve tansiyon düşüklüğü yapar. Kan şekerini yükselttiği için şeker hastaları tarafından çok az miktarda tüketilmelidir. Gebeliğe bağlı diyabet sorunu yaşayan ve polikistik over sorunu olan kadınların, doktora danışmadan yemeleri doğru değildir.
B ve C vitaminleri açısından zengin olan Kestane Balı kasları kuvvetlendirici, kan dolaşımını düzenleyici, mide ve karaciğer yorgunluğunu giderici, bağışıklık sistemini güçlendirici etki yapar. Kestane Balı solunum ve sindirim sistemlerine olumlu etkiler getirmektedir.
Mide ağrısını kısa sürede geçiren kestane balını gece yatmadan önce ılık su - süt ile karıştırıp tüketilebilir. Bunun yanı sıra direkt olarak da 1 tatlı kaşığı kestane balı da ülser ve gastrite iyi gelmektedir.
Çünkü siyah bal, öksürük ve hırıltıyı önlemeye yardımcı olabileceği gibi göğsünüzdeki gerginliği de giderebilir. Tüm ballar akciğer ve solunum yolları ile ilgili rahatsızlıklarda kişiye yardımcı olur, ancak daha zengin bir içeriğe sahip olmasından dolayı koyu renkli ballardan çok daha fazla fayda sağlayabilirsiniz.
İlgili 30 soru bulundu
6-KURU ÖKSÜRÜK (gıcık): 1 Yemek kaşığı ORGANİK KESTANE BALI´na yarım limonu sıkın ve öksürük nöbeti geldiğinde 1 tatlı kaşığı ağzınıza koyun ve akşam yatarken de 1 tatlı kaşığı ağzınıza koyun üstüne bir şey yiyip içmeyin veya büyük bir turp alın kabuğunu ince bir şekilde soyun ve sonra turpunuzun içini vazo misali oyun ...
Bal doğal öksürük kesicidir. Ilık limonlu su içmek. Yatmadan önce mentollü veya ballı boğaz pastili almak. Nane-limon, zencefil, kekik, zerdeçal veya hatmi kökü gibi bitki çayları içmek.
Süzme Kestane Balı 240 g.
oranı %85 - %91 değerlerinde gerçekleşebilmektedir. Tüm analizler sonunda kalitesi onaylanan ürün sizlere sunulmaktadır. Uyarılar: Doğal olduğu için kristalize olabilir. 45°C sıcak suda çözülebilir yada doğal haliyle tüketebilirsiniz.
Derinin hızla iyileşmesini sağlar. - İshale bağlı oluşan karın ağrısında faydalıdır. - Kestane balı reflü ve ülser nedeniyle oluşan mide yanmasına karşı etkilidir. - Basur sorununa karşı kullanılır.
Kestane balı, antioksidan yani vücuttaki oksidatif süreçleri durduran bir nevi paslanmayı önleyici özelliğe sahiptir. Bu nedenle akciğer hastalıklarına iyi gelebilir. Bütün koyu renkli ballar gibi antioksidan etkisi sayesinde kansere karşı koruyucudur.
Kestane balı, bağışıklık sistemimizi güçlendiriyor, bu sayede vücudun hastalıklara karşı direncini artırıyor. Özellikle kış hastalıkları diyebileceğimiz grip, nezle, soğuk algınlığı gibi sorunlara hızlıca çözüm oluyor. Bitmek bilmeyen öksürüğün kesilmesini sağlıyor, balgam söktürücü bir etki gösteriyor.
Kestane Balı Nasıl Kullanılır? Kahvaltılarda tatlandırıcı olarak kullanımı dikkat çekerken günde en fazla 1 yemek kaşığı tüketilmesi tavsiye edilir.
Hakiki Kestane Balı (1Kg) - 907.41 TL + KDV.
Sindirim sistemini güçlendirme özelliği ile yiyeceklerin daha hızlı hazmedilmesini sağlar. Bunun yanı sıra bağırsaklarda su tutarak kabız olmanın önüne geçer. Kan şekerini düzenleme özelliğine sahip olup diyet listelerinde bulunması gerekir. Buna ek olarak tok tutma özelliğiyle de zayıflamaya yardımcı olur.
Kan dolaşımını hızlandıran kestane balı vücuda doğal yoldan enerji yüklemesi yapar. Sindirim problemlerinde ve bağırsakların çalışmasında olumlu etkileriyle bilinen kestane balının gaz sorununu da ortadan kaldırmaya yardım ettiği biliniyor.
Kestane balının olumlu etkilerinden biri midedeki sindirimi kolaylaştırmasıdır. Özellikle reflü ve ülsere bağlı olarak meydana gelen mide yanmalarında etkilidir. Dolayısıyla kestane balı, mideye iyi gelen bir bal türüdür.
MİDE DOSTU:
Midenizle ilgili herhangi bir sorun yaşıyorsanız ballı su buna çözüm olacaktır. Mide bulantısı ve mide ağrısına iyi gelir ve ülser, gastrit gibi rahatsızlıkların da iyileşmesine yardımcı olur. Her sabah aç karnına bir bardak ballı su tüketmeniz yeterli olacaktır.
Meşe balı, bağışıklık sistemini güçlendirici, üst solunum yolları enfeksiyonları ile sindirim sisteminde gastrit, ülser, reflüye sebep olan Helicobacter pylori'ye karşı oldukça etkilidir.
Kestane balı da bunlardan biri. Bu bal türünün doğal antibiyotik olarak adlandırıldığının altını çizen Prof. Dr. Sevgi Kolaylı, kestane balının karaciğer hasarını tedavi ettiğini de söyledi.
Yurt dışından getirilen kestane balı vatandaşlarca test edildi. Uzmanlar balın gerçek olup olmadığının şu şekilde anlaşıldığını belirtiyor; "Bal buzdolabında şekerleniyorsa gerçektir. Gerçek bal kaşıkla alındığı zaman kesintisiz gelmesi.
Kestane balının bu denli önemli faydalarından bahsederken altını çizmemiz gerek bir başka nokta var. Sıraladığımız tüm bu sağlık sorunlarının çözümünde önemli etkisi olan kestane balını, kan şekeri düzeninde sıkıntı yaşayan bireyler ölçülü şekilde tüketmeli.
Sıradan bir kahvaltılık bal değildir. Metabolizmayı hızlandırmak için bir tatlı kaşığı kestane balını bir su bardağı ılık suda eritip bir tatlı kaşığı sirke katarak içmeniz gerekir.İstenildiğinde çeyrek limonda sıkılabilir.
Balgamlı öksürük şikayetlerinde bol sıvı tüketmek, tuzlu su gargarası yapmak, odayı nemlendirmek ya da sıcak buharlı duş almak, bal yemek, öksürük pastilleri emmek, zencefil, kekik ya da karanfil gibi bitki çayları içmek balgamı söktürmeye yardım eder.
Ihlamur, kuşburnu, adaçayı, zencefil, nane limon gibi çaylar veya içecekler öksürüğün hafiflemesine katkıda bulunur. Ayrıca çaya bal katarak içmek de öksürüğe iyi gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri