Kestane ölçülü tüketildiği müddetçe çok faydalı bir besindir. Ancak fazla tüketilmesi ishal, karın ağrısı, kilo alımı gibi istenmeyen sorunlara neden olabilir. 100 gram kestanede 10,6 gr. şeker bulunur.
Şeker hastaları dikkat: Kestane, yüksek karbonhidrat içeriği nedeniyle diyet yapanlarda kontrollü şekilde tüketilmesi gereken bir besindir. Özellikle diyabet gibi hastalıkları olan bireylerde fazla miktarlarda kestane tüketimi, kan şekerinin çok fazla yükselmesine neden olabilir.
Bu nedenle potasyum eksikliği tedavisinde kullanılmaktadır. Ancak şeker hastalığı olanların, kestane şekerini değil, kestanenin kendisini tüketmesi tavsiye edilmektedir.
Kestane bu karbonhidrat yüküne karşılık olarak 100 gr.'da ortalama 3 ila 5 gr. Lif içermektedir. Şeker 10,6 gr.
Kestane şekeri, kalp ve kas sistemini harekete geçirir. Enerji verir ve kan dolaşımını hızlandırır. Yağ oranı yüksek gibi görünse de aslında oldukça düşüktür. Lif ve nişasta açısından zengin bir besindir.
İlgili 26 soru bulundu
Bursa'nın değil Türkiye'nin kestane şekeri denilince ilk akla gelen firmasıdır Kafkas.Yıllardır Bursa'da imalat yapan ve kalitesi ile çizgisini hiç bozmamış olan bir aile şirketidir Kafkas.
Kestane Şekeri Kalori Değeri: Bu besinin 100 gramında 204 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Porsiyon (Orta) yani 463 gramlık miktarında Kestane Şekeri 946 kalori bulunmaktadır.
Kestane şekeri, kestane ve şekerli şerbet karışımı bir tatlı. Bursa'nın meşhur tatlılarından bir tanesidir. Kestane şekeri Bursa ili sınırları içindeki Uludağ'da yetişen kestanelerden yapılmaktadır. Kestane şekeri haşlanmış kestane soyulduktan sonra tülbentlere bağlanarak kaynayan şerbet içine batırılarak yapılır.
Kestane yapısında basit karbonhidratlara oranla çok daha yavaş emilen kompleks karbonhidratlar içerir. Fakat yine de yüksek karbonhidrat içeriği nedeniyle diyet yapanlarda kontrollü şekilde tüketilmesi gereken bir besindir.
Şeker hastalarının kaçınmaları gereken en önemli gıdalar; doymuş yağlar, trans yağlar, kolesterol ve tuzdur. Doymuş yağlar, yüksek oranda yağ içeren süt ürünlerinde, hayvansal proteinlerde, bifteklerde, sosislerde ve salam gibi yiyeceklerde bulunur. İlla ki alınacaksa da belirli orandan fazlası tüketilmemelidir.
Ancak tek başına tüketilen incir, muz, üzüm gibi meyveler kan şekerini çok hızlı yükselteceği için risk oluşturuyor.
Balın doğal bir şeker ve karbonhidrat olması kan şekerinizi etkilemesi olağandır.Sofra şekeri ile karşılaştırıldığında, balın daha düşük bir etkiye sahip olduğu görülmektedir. Bazı araştırmalar bal yemenin insulin seviyesini yükseltirken kandaki şeker oranını azaltabileceğini göstermektedir.
Kestane Çok Yenirse Ne Olur? Çok fazla tüketilmesi kişilerde mide problemlerine yol açabilir. Hazımsızlık sorunu ortaya çıkar ve bazı kişilerde de ishal gibi sorunlara neden olabilir. Ayrıca damar hastalığı bulunan bireylerin tüketmemesi gerekir.
Lif içeriği sayesinde bağırsaklarda yavaş emilir ve kan şekerinin çabuk yükselmesine neden olmaz. Bu özelliği ile şeker hastaları da kontrollü olarak bu besini tüketebilirler.
Yüksek karbonhidrat içeriği nedeniyle, şeker hastalığı, kolit veya obezite hastalarına kestanenin kontrollü tüketilmesi önerilir. Kestane çiğ tüketildiğinde sindirim sorunlarına neden olabilecek bazı aktif maddeler içermektedir. Hazımsızlık veya gastrit gibi bağırsak sorunlarına neden olabilir.
3 kestane = 1 dilim ekmek (Kestanenin azı karar çoğu zarar) Çıtır çıtır kızarmış, sıcacık bir kestaneye karşı koymak çoğumuz için imkansız neredeyse. Ancak kış sofralarının bu cezbedici lezzetine kanarak ölçüyü aşmamak, kararında tüketmek çok önemli.
Kış aylarında akşamların sevilen yiyeceği kestanenin kanser, kalp ve diyabet hastalıklarından koruduğu, tansiyon ve kan basıncını da düzenlediği bildirildi. Kış aylarında akşamların sevilen yiyeceği kestane, sağladığı nostaljik ortamın yanı sıra sağlığa faydalarıyla da dikkati çekiyor.
Kasları kuvvetlendiren ve enerji veren içeriğiyle yorgunluk ve halsizliği engeller.
Bursa Kestane Şekeri; kestane meyvesinin kabuklarının soyulması ve şurup içinde pişirilerek şekerlendirilmesi ile elde edilen bir üründür. Bursa'da 1900'lü yılların başından itibaren meşhur Şekerciler Çarşısında kestane şekeri üretilmeye başlanmıştır.
Kestane Şekeri - Bursa
Uludağ'da yetişen kestanelerden yapılan kestane şekeri Bursa'nın marka ürünlerinden biri olmuştur. Kestanenin dış kabukları bıçakla kesilerek atılır, ince iç kabuğu da sıcak suyun içerisinde yumuşatılarak soyulur.
Kestaneleri sudan alıp ılınınca ince kabuklarını soyun. Toz şekeri başka bir tencereye alıp üzerine su ilave edin. Orta ateşte şeker eriyinceye kadar kaynatıp kestaneleri ilave edin. Kaynatmadan kısık ateşte yaklaşık 2 saat pişirin.
1 adet orta boy kestane 26 kalori. 1 adet büyük boy kestane 56 kalori. Orta boy porsiyon ise 106 kaloridir. Çiğ kestane kaç kalori bilgilerinize, 100 gram için olan bilgiyi de ekleyecek olursak yanıtımız 176 kalori olacaktır.
Üç orta boy kestane, 1 dilim ekmeye eşdeğer niteliktedir. Eğer 100 gr'lık bir kestane kesesini ele aldığımızda, toplam alacağımız kalori miktarı 150 kcal civarında olacaktır. Bu gerçekten bir ara öğüne denk gelmektedir. Orta boy bir kestane tükettiğinizi ele alırsak, 25 gr bir ağırlığı olduğuna kanaat getirebiliriz.
Diyabet hastaları ve zayıflama diyeti yapanlar kestane tüketirken porsiyon konusunda çok dikkatli olmalı. 3 kestane 1 dilim ekmek yerine geçiyor” diyor. Tok tutuyor: Kestanenin 100 gramı yaklaşık 160-180 kalori civarında ve yaklaşık 40 gram karbonhidrat içeriyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri