Özellikle aperatif yemeklere çok yakışan ve olmazsa olmaz denecek türden bir lezzet. Patates kızartması, makarna, hamburger, pizza, köfte, kızarmış tavuk ise ketçap dökülen yiyeceklerden sadece birkaçı…
Bu durumun nedeni ketçabın üzerine bir kuvvet etki edip etmemesine bağlı olarak akışkanlığının değişmesidir. Akışkanlık sıvıların sahip olduğu özelliklerden biridir. Ancak bazı sıvılar, örneğin su kolayca akarken bal gibi viskozitesi yüksek sıvılar daha yavaş akar. Viskozite akmaya karşı direnç olarak tanımlanabilir.
Özellikle de fast food yiyecekler onsuz düşünülemez. Hamburgerler, tostlar, patates kızartmaları, sosisli sandviçler, tavuk kızartmaları! Sanki kızartma lezzetinde hazırlanan fırın patatesler ve eskilerden damaklarda yer etmiş tadıyla patates ekmek de yine bu sosun çok yakıştığı lezzetlerdendir.
Ton balık, mısır ve baharatlar ekleyip harmanlanır.Servis ederken üzerine ketçap ve mayonez dökülebilir. Afiyet olsun.
Tabii ki şimdiki halinden biraz farklıymış o zaman ketçap. Çinliler tarafından bulunan ve kullanılan ketçabın Avrupa'yla tanışması ise 1600'lü yıllara rastlar. İngiliz denizciler Singapur ve Malezya'da yedikleri bu lezzetli sosu çok beğendikleri için ülkelerine götürmüşler.
İlgili 25 soru bulundu
Kısaca, Salça, şeker (glikoz şurubu), sirke, tuz, nişasta ve koruyucuların pastörize edilmesiyle elde edilen bir üründür. Günümüzde ketçap tamamen domatesten yapılmış bir sos olarak tanınır.
Ketçap, domates, acı biber, şeker ve baharatlardan yapılan bir sos.
Kahvaltıların Sevilen Lezzeti Omlet
Herkesin kolaylıkla yapabileceği omlet, ketçap dökülen yiyecekler arasında yer almasa da, ketçap eklenerek yenildiğinde de çok lezzetli bir atıştırmalıktır.
Suyunu çekene kadar pişirin. Daha sonra çırptığınız yumurtaları, baharatları ve ketçabı domateslere ekleyin. Hafif pişirdikten sonra kaşar dilimlerini üzerine dizerek buharda erimelerini bekleyin ve sunuma hazır. Afiyet olsun!
Lavaş ekmeğe tantuni, patates, soğan ve domates konur. Üzerine ketçap ve mayonez sıkılarak durum yapılır. İsterseniz yanına marul salatası da yapabilirsiniz.
* 4 yemek kaşığı ketçap, orta boy bir domatesin besin değerlerine sahiptir. * 100 gr ketçap, 3 mg likopen içerir. Likopen, kırmızı sebze ve meyvelerde bulunan karotenoid ve fito-besleyiciler içerir. Hücrelerdeki DNA hasarını önler, kansere ve kalp hastalıklarına karşı korur, moleküler dejenerasyonu önler.
mayonezi bilmem ama nohutlu ve tavuklu pilava (bildiğimiz seyyar pilavcının pilavı işte) ketçap sıkıldığında çok iyi oluyor çok da güzel iyi oluyor. önce bir deneyin derim.
İçerisinde bulunan bolca malzeme ve baharat var onların tadını almak varken ketçap sıktından sonra yoğun olarak ketçap tadı daha çok hakim olur. Daha doğrusu kettaçlı pizza yemiş olursun.
Örneğin bazı sıvıların sıcaklığı değişmeden yüksek basınç altında katı gibi davranması. Bu sıvılara Non-Newton yani Newton kanunlarına uymayan sıvılar denir. Oobleck, ketçap ve slime böyle sıvılardandır.
Ketçap ve hardal
Açılmamış ketçap 6 ay, açılmamış hardal ise 1 yıl dayanabilir.
Evet çok güzel olur, hatta mayonez daha iyi gider ketçaptan, bence.
İz miktarda yumurta, süt ve süt ürünleri, hardal, gluten ve balık ürünü içerebilir.
görselde pirinç pilavına değil pilav üstü tavuğa ketçap sıkılmış. aynı şey derseniz ağzınıza kürekle vururum. tavuklu pilava ketçap sıkılır. sade pilava sıkılmaz. Tavuklu pilavın üstüne sadece karabiber dökükür. önce karabiber dökülür sonra ketçap.
Karabiber, kişniş, biberiye ve karanfili bir havanda dövün. Bu sayede tüm baharatlar incecik bir yapıya sahip olacaktır. Toz haline gelen baharatların içerisine muskat, kimyon, şeker, tuz, sirke ve sıvıyağ ilave ederek tüm malzemeleri (püreli karışım ile birlikte) karıştırın.
Ketçap ve mayonez eklerim pilava süper oluyor.
Soğuyan bulgurun üzerine önce nar ekşisi, ketçap, limonu sıkıp ,pulbiberi de ekleyip karıştıralım. En son yeşilliği ve kornişonu da ekleyip bir iki kez karıştırdıktan sonra dolapta biraz soğutup servise hazırlayalım.
Mayonez, çoğunlukla ketçap ve hardal gibi soslarla tüketilir. Kızartmaların yanında sos olarak kullanılan mayonez aynı zamanda meze, salata veya ana yemeklerin içerisinde de kullanılır. Bu sos, hızlı tüketilebilen yemeklerin yaygınlaşmasıyla birlikte hemen hemen her ülke mutfağında kendine yer edinmiştir.
Bazı şekerler, sindirim sistemini bozarak müshil etkisi yaratabilir. Sakız, diyet gazozlar, diyet içecekler, şekersiz şekerlemeler, kahve kreması, ketçap, bazı diş macunları ve gargaralar buna örnektir.
Ketçap sıklıkla patates kızartması, hamburger, sandviç, makarna ve kızartılmış veya ızgara et ile birlikte kullanılmaktadır. Ketçap, ayrıca likopen açısından zengin bir kaynaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri