Ketojenik diyette 15 gram karbonhidrat miktarı alınmalıdır. Günde 1 ince dilim ekmek yediğiniz takdirde almanız gereken karbonhidrat miktarını tamamlamış olmaktasınız. Tahıllar; sebze, süt ve süt ürünleri tüketimine engel olurlar.
Bu noktada akıllara şu soru geliyor: Ketojenik Diyette Ekmek Yenir mi? Cevap, kesinlikle evet.
Bir ödül gününde 50 gram karbonhidrat sınırını aşmanız çok kolay olacağı içinde tek bir öğün bile kaçamak yapmanız diyeti bozacaktır. Bu durumun yanı sıra bazı uzmanlara göre, ketojenik diyetteyken aniden yüksek karbonhidrat tüketmeye başlarsanız kan damarlarınız zarar görebilmektedir.
Aşağıda listelediğimiz 7 günlük ketojenik diyet, haftada 4 kg'a kadar kaybetmenizi sağlar, ancak bilmeniz gereken birçok dezavantajı vardır. Atıştırmalık olarak ceviz, antep fıstığı ve badem, parmesan, peynirli pastırma ruloları ve diğer birçok yağlı lezzet ve proteini tercih edebilirsiniz.
Doğru planlanmış ketojenik diyette yağ yakımı 3-7 gün arası başlar ve parçalanan yağ hücrelerinden keton cisimcikleri açığa çıkar.
İlgili 30 soru bulundu
Ketojenik beslenme programı ortalama olarak 2 ila 7 gün arasında etkisini göstermektedir. Bu düşük karbonhidrat tükettiğiniz beslenme programının ideal uygulama süresi birkaç haftadır. Bazı durumlarda ise profesyonel sporcular daha uzun süreler bu diyeti devam ettirebilmektedir.
Ketojenik diyet ile 2 haftada 12 kilo verme imkanı bulunmaktadır. Ancak öncelikle hayatınızdan şekeri ve yüksek karbonhidratlı besinleri çıkarmanız gerekmektedir. Orta düzeyde olmak kaydıyla protein tüketimini dengelemelisiniz. Yağsız protein yerine sağlıklı yağlara yönelin.
Vücuda alınan karbonhidrat miktarı azaldıkça ketoz adı verilen metabolik duruma geçiş hızlanır. Bu süreç kişinin yaşına ve vücudunun verdiği tepkiye göre değişir. Ketozise olma ortalama olarak 3 gün sürebilir.
Çok Fazla veya Çok Az Kalori mi Yiyorsunuz? Yanlış şeyleri yemenin yanı sıra, aşırı kalori alımı da ketojenik diyette kilo verememenin bir nedeni olabilir. Aşırı yiyecek tüketimi ve önerilen makroları (yağ alımı dahil) aşmak, yağ kaybından ziyade kilo alımına neden olabilir.
Açlık tablosunun geliştirildiği ketojenik diyetleri uygulayan kişilerde vücut kendini açlığa adapte edebilmek adına metabolizma hızını yavaşlatma eğilimine girer.
İştah azalması, ağız kuruluğu, susuzluk hissi, nefesin kokması, sık idrara çıkma da ketozis belirtileri arasındadır.
Porsiyon büyüklüğünüzü dikkatle izlediğiniz sürece, bitter çikolatayı keto diyetine sığdırabilirsiniz. Bununla birlikte, günlük karbonhidrat aralığınızda kalmak için en az %70 kakao içeren yüksek kaliteli bitter çikolatayı seçtiğinizden emin olun.
Ketojenik diyette spor yapılır mı? Ketojenik diyet egzersiz yapmak için bir engel değildir. Bununla beraber ketozise vücudunuz alışırken bir süre performans kaybı yaşayabilirsiniz. Ketozise adapte olduktan sonra normal karbonhidrat alımı yapan bir birey ile egzersiz performansınız arasında bir fark olmayacaktır.
Ketojenik diyet yüksek yağ, düşük karbonhidrat ve orta miktarda protein içeren bir diyet çeşididir. Bu diyette amaç, vücudu ketozis ismi verilen bir duruma sokmaktır. Normalde enerji için karbonhidrat kullanan vücut, bu diyet esnasında yeterli karbonhidrat almadığından enerji için yağları yakmaya başlar.
Domates ketojenik diyette yenebilir, ancak yine de karbonhidrat oranı biraz yüksek olduğundan ve diğer yiyeceklerle birleştiğinde, çok fazla tüketirseniz günde 20 gramdan fazla net karbonhidrat miktarını aşabilirsiniz.
Kişinin günlük ihtiyacına ve özelliklerine göre değişmekle birlikte günde 3-5 dilim ekmek tüketilebilir, önemli olan miktar ve hangi ekmeği yediğinizdir. Karbonhidrat kaynağı olarak tam tane tahıl seçin yani bulgur, karabuğday, tam çavdar tanesi gibi tabi ekmek seçimlerinizde bu yönde olsun.
Bunlara ek olarak, ayurvedik beslenme, tedavi amaçlı ketojenik diyetler, elminasyon diyetleri de göbek eritmede etkilidir.
Ketojenik diyet bırakıldığında verilen kilolar geri alınır Ketojenik diyet ile ilgili en büyük problem kalıcılık sağlamaması, kişilere beslenme alışkanlığı kazandırmamasıdır. Ketojenik diyeti uygulayanlar kısa sürede hedefledikleri kiloya ulaşmada başarılı olur ancak sonrasında tekrar kilo almaya başlarlar.
OMAD, “One Meal A Day” ifadesinin kısaltmasıdır. Bu diyette planlanan program günde tek öğün beslenme yapılmasıdır. Gün içerisinde sadece 1 saatlik zaman diliminde beslenme penceresi açıktır, geri kalan 23 saatlik zaman diliminde ise açlık durumu olmalıdır.
Kısaca 7 günlük ketojenik diyet listesi özellikleri, atkins, düşük karbonhidrat diyetleri ile benzer olan çok düşük karbonhidratlı, yüksek yağlı bir diyettir. Karbonhidrat alımını büyük ölçüde azaltmayı ve yağ ile değiştirmeyi içerir. Karbonhidratlardaki bu azalma vücudunuzu ketozis denilen metabolik bir duruma sokar.
Ketojenik diyet kilo vermede, az yağ alımını hedefleyen diyetler kadar etkidir. Bunun yanı sıra ketojenik diyette tüketilen yüksek oranda yağ ve protein sayesinde kişide tokluk hissi oluşur. Diğer diyetlere nazaran daha az açlık hissine neden olur ve kalori takibi yapmaya gerek olmaksızın kilo vermeyi sağlar.
Ketojenik Diyette Neler Yenir
3. Yeşil Sebzeler: Marul, maydanoz, roka, tere, ıspanak, semizotu, kuzukulağı, nane, dereotu, salatalık, biber vb. 4. Süt ve süt ürünleri: Süt, yoğurt, kefir, peynir türleri tüketilebilir.
Son zamanların en güncel diyet modellerinden biri olan düşük kalorili ketojenik diyet ile bir haftada 2 kiloya kadar yağ kaybını sağlayabilirsiniz. Bu diyet yağdan kilo kaybında en etkin ve güvenli yöntemdir. Bu diyeti uygularken tükettiğiniz kaliteli ve yeterli protein sayesinde kas kütleniz korunur.
Ketojenik diyette kızartma yenir mi? Yüksek oranlarda yağ barındırsa da, ketojenik diyette sağlıklı yağ ve pişirme yöntemlerini tercih etmelisiniz. Bu sebeple kızartmadan uzak durmalısınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri