Kireçli bir kettle temizlemek için, öncelikle kettle'ın fişi çıkarılmalı ve içindeki su boşaltılmalıdır. Kireç sökücü, üretici talimatlarında belirtildiği şekilde seyreltilmeli ve sonra kettle'ın içine dökülmelidir.
Kettle temizliği
Ama hiçbir bulaşık makinesi kireci çözemez. İlk ve en basit yöntem; hızlıca alabileceğiniz bir kireç çözücü, yani kimyasal çözüm. Hızlıca ulaşabileceğiniz Porçöz Pas ve Kir Çözücü, hızlı bir temizlik için oldukça ideal ama daha önce dediğimiz gibi kimyasal bir çözüm.
Yine de kireç çözücü kullanmak isterseniz de ısıtıcınızın içerisine önerilen miktarda kireç çözücüyü koyarak üzerine su ilave edip birkaç dakika bekledikten sonra iyice yıkayarak ısıtıcı içerisindeki kireçlerden kurtulmuş olursunuz.
Pas ve kireç lekelerinin kesin çözümü Porçöz Pas ve Kireç Çözücü'yü, kireç bağlamış çaydanlık ya da su ısıtıcısına doğrudan dökün. Porçöz, kireçli bölgeye etki ederken bir ses çıkarır. Bu etki sesi kesilene kadar bekleyin. Daha sonra çaydanlığı veya su ısıtıcısını bol suyla birkaç defa durulayın.
Püf noktalarıyla çaydanlık kireci temizleme yöntemlerinden biri de, bir kireç sökücü kullanın. Ürünü su ile seyreltin ve kaynatın, kaynadıktan sonra birkaç dakika daha etki etmesini sağlayın ve soğuk akan su ile durulayın. Diğer yöntemlerden biri de sitrik asittir.
İlgili 18 soru bulundu
Sirke sayesinde tüm kir ve parmak izleri kısa süre içerisinde yok edilebilmektedir. Kettle dışı ise limon ile parlatılabilmektedir. Bu işlem için bir bardak su ile bir adet limonun suyu kettle içerisine boşaltılmaktadır. Karışımın su ısıtıcının içerisinde yaklaşık olarak yarım saat kalması gerekmektedir.
3. Calgon'u çamaşır makinemde nereye koymalıyım? Tüm Calgon ürünleri, çamaşır makinenizin deterjan çekmecesine yerleştirilmelidir.
Bunun yanı sıra kettle hiçbir şekilde bulaşık makinesinde yıkanmamalıdır. Su ısıtıcısını her zaman elde yıkamalı ve mümkünse doğal kireç temizlik yöntemlerini tercih etmelisiniz. Eğer yeni bir kettle almışsanız, deterjan ve sünger yardımıyla ilk temizliğini gerçekleştirebilirsiniz.
Porçöz Pas ve Kireç Sökücü Uygulama:
Kirli yüzey üzerine püskürtünüz ve daha sonra nemli bir bez veya sünger ile siliniz. Sildikten sonra yüzeyi su ile durulayınız. Zor ve inatçı kirler için ürünü yüzey üzerinde 2-3 dakika bekletiniz.
Yaklaşık 30 ml kadar limon suyunu kettle'a ekleyin, üzerine 500 ml su ilave edin ve kaynamaya bırakın. Kaynama işlemi tamamlandıktan sonra bir süre karışımı içinde bekletin. Ardından tüm karışımı lavaboya dökün ve kettle'ın içini bir güzel durulayın. Kettle'ın dış kısmını da ıslak bir bez yardımıyla temizleyin.
KULLANIM ŞEKLİ: Porçöz Pas ve Kireç Çözücü'yü çaydanlık veya su ısıtıcınıza doğrudan dökünüz. ETKİ SESİ kesilene ve kireç temizlenene dek bekleyiniz. Daha sonra çaydanlığınızı, su ısıtıcınızı bir kaç kez bol suyla durulayınız. Gerekirse işlemi tekrarlayınız.
Temizlik bezinizin üzerine az bir miktar elma sirkesi ya da limon dökerek kireçlenmiş bölgeyi ovalayarak silmeye başlayın. Sirke ya da limon hangisini kullanırsanız kullanın bu ürünlerin asit içeriyor olması nedeniyle kireçli bölgeler kolaylıkla temizlenecektir.
Sıvı kireç çözücünün kullanımı çok kolaydır. Örneğin, bir kahve makinesi için standart kireç çözme fonksiyonu: 125 ml seyreltilmemiş kireç çözücü ve 500 ml suyla birlikte su tankına doldurulur ve cihaz çalıştırılır.
Karbonat, limon, bulaşık makinesi parlatıcısı, un, beyaz sirke, diş macunu, balon ve sirke kullanılarak musluk yüzeyindeki kireç sökülebiliyor. Musluk temizliğinde kullanılabilen güvenilir ürünlerden ilki karbonat olarak öne çıkıyor. Karbonat ile musluk kireci temizliğinde, fırça ve karbonata ihtiyacınız oluyor.
Kettle kireci temizleme yöntemlerinden birini uyguladıktan sonra daha etkili bir temizlik ve parlaklık için içerisine bir miktar karbonat serpip nazik bir bezle ovalayarak son dokunuşu yapabilirsiniz.
Bunun için kireç olan kısma kadar su doldurulmalı su ısıtıcısının içine bir tatlı kaşığı limon tuzu atarak çalıştırılmalıdır. Kaynadıktan sonra otomatik kapanacak olan ısıtıcının içi yavaşça çalkalanarak yumuşayan kirecin çıkması sağlanır. Bu işlem sonrasında bol su ile durulanan kettle tertemiz olacaktır.
Tuz Ruhu ile Çaydanlık Kireci Temizleme
Banyo, fayans, lavabo, küvet, duşakabin gibi yerlerdeki kireçleri söker fakat mutfak ürünlerinde asla kullanılmaması gereken çok güçlü bir kimyasaldır.
Beyaz sirkenin kireç sökücü özelliği vardır. Kireçlenen cihazlara zarar vermeden ve kireçli yüzeyleri yıpratmadan temizler. Beyaz sirke ile temizlik, kimyasal madde içermeden hijyenik ortamlar yaratmanızı sağlar.
1 çay kaşığı kadar sirkeyi çaydanlığın içine dökün. Ardından 1 yemek kaşığı, eğer kireçlenme çoksa 2 yemek kaşığı sofra tuzunu sirkenin üzerine ekleyin. 10 dakika kadar bekleterek kirecin ortadan kaybolmasını sağlayın.
Suyun içerisinde bulunan mineraller, zaman içerisinde su ısıtıcısının iç yüzeyinin ve rezistansının kireçle kaplanmasına neden olur.Kettle içerisinde biriken kireç parçaları, ısınan suyla birlikte suyun kullanıldığı çay, kahve ya da yemeklere aktarılarak kötü bir tat oluşturur.
Porçöz Çay ve Kahve Makinesi Temizleyicinin Kullanım Alanları Nerelerdir? Ürün; su ısıtıcısı, çay makinesi, kahve makinesi ve ütü ile beraber kullanılabilir.
Su ısıtıcısı elektrik akşamlara sahip olduğu için kesinlikle suya daldırılmaması yani bulaşık makinesinde yıkanmaması gerekir.
Endüstriyel kireç çözücüler, sanayi tipi olarak üretilen bulaşık makinelerinin içinde biriken tortulların temizlenmesinde etkili olan kimyasallardır. Bu tarz kireç çözücüler güvenli bir şekilde endüstriyel bulaşık makinelerinde kullanılabilirler. Bunların kullanımı makineye herhangi bir zarar vermemektedir.
Özellikle Bulaşık makinenizde ve parçaları üzerinde zamanla biriken yemek artıkları,yağ ve kireç kalıntılarını temizlemek üzere geliştirilmiştir. Özel formülü sayesinde bulaşık makinenizi ve içerisindeki parçaları temizler,tıkanıkları da temizler.
Çamaşır makinesi kireç çözücü kullanın. Kireç kalıntılarının birikmesini engellemek ve makinenizin ömrünü uzatmak için Siemens tarafından test edilmiş ve onaylanmış çamaşır makinesi kireç çözücü kullanmanız önemle tavsiye edilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri