Spor yaparak kilo almak için ilk etapta yürüyüş, hafif tempolu koşu, yoga ve pilates gibi hafif egzersizleri tercih edin.
Egzersiz yapmak aynı zamanda kişinin sağlıksız yağ kütlesini azaltmasına yardımcı olarak kas kütlesinden kilo almasını sağlayabilir. Fakat yapılan spor sonrası vücutta bir kalori açığı meydana gelir. Bu kalori açığı doğru besinler ile karşılandığında kişi kilo vermek yerine kilo almaya devam eder.
Düzenli egzersiz yaptığınızda, vücudunuz bu egzersize yakıt sağlamak için daha fazla glikojen depolar. Suda saklanan glikojen, kası yakma işleminin bir parçası olarak suyla bağlanmak zorundadır. Bu da az miktarda da olsa ağırlık artışına sebep olur.
Bacaklardan kilo almak için beslenme şeklinizi besin değeri yüksek gıdalar ile sağlamanız gerekmektedir. Öncelikle bacaklarınızın kilo alması için diyet programınızda protein ağırlıklı besinlere, süt ve süt ürünlerine yer verebilirsiniz. Diyet ile birlikte bacak egzersizleriyle kaslarınızı güçlendirebilirsiniz.
İlgili 23 soru bulundu
Aşırı karbonhidrat ve protein alımı da bacaklarda yağlanmalara sebep olur. University of Georgia'nın araştırmalarında, yağ hücrelerinde gelişebilme özelliğine sahip bir hücre kültürüne omega 3 yağ asitleri eklendiğinde yağ hücrelerinin aktivitelerinin durduğu vurgulanıyor.
Ancak aşırı zayıf olan kişiler gece yatmadan 2 saat önce, bir bardak ılık ballı süt, haşlanmış sebze veya peynir gibi hafif şeyler yiyebilirler. Bu sayede öğün sayısı da artacağından alınan kalori miktarı da artacaktır.
1 günde 1 kilo alınır mı? Glikojen depolarını doldurulduktan ve vücudun enerji ihtiyacı da karşılandıktan sonra, aldığın fazladan enerjiler ise yağ olarak depolanacaktır. Yani 1 kilo alabilmek için ortalama 7000 kalori daha fazla alman gerekiyor ve bunu da bir gecede yapman neredeyse imkansız.
Protein bar gibi lif ve protein oranı yüksek gıdaların tüketimi yüzü dolgunlaştırır. Yüksek oranda protein ve lif alınırsa kasların gelişebilmesi mümkün olur. Buna ek olarak karbonhidrat tüketimi de yüzün kilo almasını sağlar. Ancak karbonhidrat tüketimine dikkat edilmelidir.
Piştiğinde ilk kalori değerini koruyamadığı için yüksek kalorili bir yemek haline gelir. 1 porsiyon pilav ortalama 360 kaloridir. Bu değer 100 gramlık pilav için ölçülmüştür. Eğer her öğünde, yardımcı yemeklerle beraber 100 gram pilav tüketirseniz; zamanla kilo alımı gerçekleşir.
Cici Bebe kalorisi yüksek bir besindir. Özellikle de çocuklarda kilo artışı için tercih edilmektedir. Kilo alma problemi yaşayan kişilerin de süt ile tükettiği bilinmektedir. Lif ve nişasta içerdiği için kilo alımına neden olur.
1 ayda 20 kilo verme gibi sağlıklı olmayan hedefler koymak yerine, ay ay düzenli kilolar vermek sağlığınız açısından daha olumlu olacağı gibi, aynı zamanda da daha fit, formda ve sağlıklı bir şekilde kilo vermenize yardımcı olur. 20 kilo vermek istiyorsanız bunun için 6 aylık bir süreç gerekir.
Hiçbir zaman yediğimiz yemeğin kütlesinde bir kilo artışı yaşayamayız. Besinleri ağız yoluyla aldığımız andan itibaren fiziksel ve kimyasal sindirim reaksiyonları başlar. Bu reaksiyonlar sayesinde vücut hücreleri aktivitelerini devam ettirirler.
Haftada 5 kilo alma gibi bir durum, daha genel bir bakış açısı ile bakmak gerekirse kısa zaman dilimlerinde yüksek kilo artışı hedeflerinin belirlenmesi, çoğu zaman için mümkün değildir. Bu hedeflere ulaşmak mümkün olsa da sağlık açısından zararlı sonuçlar doğurabilir.
Tam yağlı süt ve süt ürünleri: Tam yağlı süt, peynir, yoğurt gibi süt ürünleri, yağ oranı yüksektir ve kilo almaya yardımcı olur. Kırmızı et: Kırmızı et, yağ oranı yüksek bir protein kaynağıdır. İşlenmiş gıdalar: Fast food, dondurulmuş pizza, cips gibi işlenmiş gıdalar, yüksek kalori ve yağ içeriğine sahiptir.
Yağlı tohumları tüketmek, karbonhidrat ağırlıklı beslenmek, yağlı protein kaynağı tüketmek en çabuk kilo aldıran besin gruplarındandır.
İştahı artırarak kilo alımına yol açan diğer bir ilaç grubu ise antikonvülzan ilaçlardır. Antikonvülzan ilaçlar arasında başta valproik asit olmak üzere vigabatrin, gabapentin ve daha az kilo alımına neden olan karbamazepin ilaçlar yer almaktadır.
Kilo almanın sık görüldüğü hormon hastalıkları, sıklıkla tiroit bezi yetmezliği , insülin direnci, prolaktin yüksekliği, kortizol fazlalığı veya böbreküstü bezinin aşırı çalışmasıdır.
Makarna kilo aldırmaz.
Makarnanın vücut ağırlığı üzerindeki olumlu etkisi doygunluk hissini pekiştirici etkisi ile ilişkilendirilmiş ve bu da içerdiği dirençli nişastanın açlık hormonlarını azaltıcı etkisine bağlanmıştır2. Açlık hormonları azalınca besin tüketim eğilimi azalır ve iştah kontrol altına girer.
Squat, lunges ve deadlift gibi egzersizler, bacak kaslarını çalıştırır ve zamanla kalınlaşmasını sağlar. Yağ Transferi: Bu prosedür, vücudun bir bölgesinden alınan yağın, bacaklara transfer edilmesini içerir, böylece bacaklar daha dolgun bir görünüme kavuşur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri