9.Süt ve ürünlerini bol tüketin. Ama mutlaka zenginleştirerek tüketin. Örneğin bir bardak süt içmek yerine içine 1-2 yemek kaşığı bal ilave edilmiş bir süt ekstra 100 -150 kalori almanızı sağlar.
İçilen sütün içerisindeki yağ oranı çok önemlidir. Az yağlı sütler, kilo vermeye yardımcı olurken, yağ oranı yüksek olan sütler kilo aldırabilir.
Süt içmek ise protein ve diğer faydalı besinlere ek olarak ekstra kalori sağlayabilir. Süt çok yönlündür; tek başına da tüketilebilir, bu da diyetinizi önemli ölçüde değiştirmeden daha fazla kalori tüketmenizi kolaylaştırır. Bu görüşe göre süt ayrıca kas yapmanıza yardımcı olarak kilo almanıza da yardımcı olabilir.
Günlük alınması gereken kalori oranını neredeyse karşılayan ballı süt, kilo alımına neden olur. İçerisindeki şeker oranı bile başlı başına kilo aldırmaya elverişlidir. Bu sebeple diyetinize ekleyecekseniz, diyetisyeninize danışmanız gerekir.
Sütün kilo aldırmasına neden olan başlıca faktör yağ oranıdır. Az yağlı sütler daha az kaloriye sahiptir bu sayede kilo alışımı da engellenmiş olur. Gece yatmadan süt içmek de oldukça popülerdir. Özellikle uyku sorunu olanlar için gece uyumadan önce süt içmek önerilebilir.
İlgili 27 soru bulundu
Eğer düzenli ve dengeli şekilde ele alınır ise her gün süt içmek sağlık açısından oldukça faydalıdır. Özellikle fosfor ve magnezyum içeriği sayesinde birçok farklı hastalığa karşı önlem alma şansı verir. Bunlar içerisinde özellikle şeker hastalığı riskini önemli oranda azaltır.
Muzda içerdiği lif ve dirençli nişasta sayesinde hem iştahı keser hem de sindirimi kolaylaştırır. Bu nedenle ara öğünlerde muzlu süt tüketmek daha hızlı kilo vermenize yardımcı olacaktır.
Süt ise iyi bir protein ve besin kaynağıdır. Bu sebeple kilo almayı sağlayabilir. Eğer bir günde tükettiğiniz süt miktarı fazla ise almanız gereken miktardan daha fazla kalori almış olabilirsiniz. Bu da size kilo olarak geri dönüş yapacaktır.
Cici Bebe Zararları
Sürekli ve aşırı tüketimde kilo artışına neden olur. Şeker hastalığı olan kişilerin bu bisküviyi tüketmesi tavsiye edilmez. Kan şekerini yükseltebilir.
Uyku öncesinde içilen süt, beyin hücrelerinin gelişmesine ve korunmasına yardım etmekte. Bu yönüyle her yaştan severek içeceği bir besin olmakta. Dinç kalmak, tümörden korunmak, hafıza problemleri yaşamamak için yatmadan önce süt içmeye özen gösterebilirsiniz.
1 litre sütün içinde yaklaşık 1.25 gram kalsiyum bulunur. Günlük 1 gramdan fazla aldığın kalsiyum birçok kasında krampa sebep olacaktır çünkü tavsiye edilen üst tüketim miktarıdır. Unutma ki kalp de bir kastır ve kalbe giren kramplara tıp özel bir ad vermiştir; kalp krizi.
Yapılan araştırmalarda yatmadan önce içilen sütten alınan kalsiyumun kemik erimesini önlediği kanıtlanmıştır. 2. Sütte bulunan bolca kalsiyum, uykuya dalmakta zorlananlar için sihirli bir iksir görevi görmektedir. Yatmadan önce süt içerek uykuya kolayca dalar daha iyi dinlenmiş olarak uyanmanızı garantilemiş olursunuz.
1 ayda 10 kilo almak biraz zorlayıcı bir hedeftir ancak bu hedefe ulaşmak için tam tahıllı ürünlerin, kuru baklagillerin öğünlere dahil edilmesi iyi olur. Ayrıca günde 1 yemek kaşığı kadar bal, pekmez veya reçel ile kuru yemiş ve 1-2 porsiyon meyve tüketmek de destekleyici olacaktır.
Ara öğünlerde kalori değeri ve protein değeri yüksek gıdalar tercih edilmelidir. Özellikle fındık, badem, ceviz gibi kuruyemişler, tost, süt, kek, taze ve kuru meyveler, ayran gibi gıdalar alınmalıdır. Yemekle beraber alınan içecek hızlı doyuma sebep olur. Su tüketimi bile yemekten 45 dakika sonraya bırakılmalıdır.
Süt, kaynatmamak koşuluyla, tercihe bağlı olarak soğuk veya ılık içilebilir. Sütü vücut ısısına yakın, 35-40ºC de ısıtmak uygundur. Besin değerini koruması açısından sütün kaynamamasına dikkat etmek gerekiyor.
Eğer ölçülü ve doğru biçimde tüketirseniz muz kilo aldırmayacak, aksine sindirim ve boşaltım sisteminize katkıda bulunacaktır. Ayrıca muz kalori ve besin değerlerinin yanı sıra düzenli olarak tüketmek isteyebileceğiniz bir meyve.
Akşam Yemeği :
1 porsiyon etli sebze yemeği veya etli kuru baklagil yemeği. 1 porsiyon pilav veya makarna veya börek. 1 kase kaymaksız yoğurt. 2 dilim ekmek.
Sık beslenerek (günde 5-6 kez) öğün aralarında düşük hacimli, yüksek enerjili besinler (fındık, badem, fıstık, kuru meyveler gibi) tercih edilmeli. Yüksek kalorili ancak katkı maddelerini fazla içeren paketli, işlenmiş gıdalardan uzak durulmalı. Yeterli miktarda protein almak (kg başına ortalama 1 g) gerekir.
Yağ hiç bulunmayan muz az miktarda karbonhidrat içermektedir. Günlük yenilen muz miktarı kontrol altında tutulmalıdır. Muz çok fazla tüketildiği takdirde kilo aldırabilir.
Gece yatmadan önce tahin pekmez yemek kilo aldıracaktır. O nedenle tahin ve pekmez karışımının kontrollü bir şekilde tüketilmesi gerekmektedir. Sütlü pekmez içmek çok fazla kilo yapmaz. Süt pekmezin şeker dengesini düşürecektir.
Zengin besin değeri ile severek tüketilen pekmez, yüksek oranda şeker içerdiği için kilo aldıran bir besindir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri