Fazla kilolu bireylerde; cinsel isteği, uyarılma duyusunu, sertleşmeyi, orgazm olmayı ve boşalma fonksiyonunu doğrudan etkileyen cinsellik hormonu azalmaya başlar.
Kilo fazlalığı ve aşırı vücut yağı ciddi anlamda cinsel fonksiyonları etkiliyor. Özellikle bel çevresi genişliği ve sağlıksız yağ oranının kadınlarda istek, uyarılma ve orgazmı olumsuz etkilediğini gösteren pek çok çalışma var.
Kilo vermek kan bulunan testosteron seviyesini artırır. İstiridye, muz, çikolata, fındık, keçiboynuzu gibi yiyecekler hormonları tetikleyerek cinsel isteği artırmaktadır. Bu yiyeceklerin dengeli ve düzenli olarak tüketilmesi cinsel isteği arttırmakta önemli rol oynamaktadır.
Bunların yanında özellikle göbek çevresinde biriken yağların cinsel gücü azaltıcı etkisi var. Bu yağlar kadınlık hormonları salgıladığından erkek vücudunun ana hormonunu düşürüyor. Sonuç cinsel isteksizlik ve sertleşme kaybı. Yani kilolu erkekler hem cinsel hormon hem de sertleşme işlevi açısından dezavantajlı.
Kilo vermek ve stres cinsel gücü etkiler.Aşırı zayıflık; hipofiz, hipotalamus ve yumurtalıkların işlevini tetikleyerek normal adet döneminin düzenini bozar. Ayrıca yağ, cinsel hormonlarının üretimi için önemlidir bu nedenle diyet döneminde bile zeytin yağı gibi sağlıklı yağların gerekli miktarlarda tüketimi önemlidir.
İlgili 19 soru bulundu
Eğer çok fazla kilo kaybı olursa doğal olarak vajina bölgenizdeki yağlar da azalacağından eskisi kadar etli gelmeyecektir ona. Ama erkek için bence farketmez zevk anlamında. Bunu sorun etmeyin zayıflayınca cinsel hayatınız daha renkli olacaktır. Her pozisyonu rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz o zaman.
Aktif cinsel, yaşam yemek yemekten daha fazla zevk verdiği için hem zayıflatıyor hem de formunuzu korumanızı sağlıyor. Aktif cinsel yaşam zayıflatıyor, formda kalmanızı sağlıyor.
göbek bağının yada göbek deliğinin penisle yada cinsel organlarla hiçbir ilgisi yoktur. göbek bağı oksijen, su ve besin verir, co2 ve dışkıyı alır bebeği hayata bağlar. tek görevi budur.
Yine fazla kilo veya şişmanlıkla sertleşme sorunu arasında doğrudan bir ilişki bulunmaktadır. Fazla kilolu olmak ve obezite, doğrudan kendisi veya yol açtığı diyabetik ve metabolik komplikasyonlar nedeniyle sertleşme bozukluğu açısından risk oluşturur.
"Kadınlarda cinsel isteği ve gücü arttıran yiyecekler; muz, zencefil, çilek, bal, avokado, havyar, istiridye, vanilya, kırmızı biber, kuşkonmaz, yumurta gibi besinlerdir. Bu besinler; kadınlarda cinsel isteği ve libidoyu arttıran besinlerdir.
Yürüyüş, koşma, yüzme gibi düzenli yapacağınız egzersizler, kan dolaşımınızı düzenleyerek libidoyu ve cinsel performansı artırır. Ayrıca Kegel egzersizleri de pelvik taban kaslarını güçlendirerek cinsel yaşama pozitif katkılar sağlar ve orgazm olmayı kolaylaştırır.
Uzun zamandır çiftler arasında yaşanan tartışmaya bilim insanları son noktayı koydu: Evet, birisiyle ilişki yaşamak kilo aldırıyor. Avustralya'daki Queensland Üniversitesi'nde yapılan yeni bir araştırmaya göre, düzenli bir ilişki yaşayanlar kilo alıyor.
Kilolu erkeğin performansı düşüktür, nefes nefese kalır, 5 dakika da elden ayaktan düşer. Pozisyonlara giremez. Seks kondisyon işi olduğu için kilo epey bir önemli faktör oluyor. Hastalık veya istenmeyen etkenler dışında ki kilolu insanların spor yapması gerekir.
Her seks süresinin aynı uzunlukta olmadığını da hesaba katan araştırmacılar ortalama olarak erkeklerin dakikada 4.2 kalori, kadınlarınsa 3.1 kalori yaktığı sonucuna vardı. Erkekler koşu bandında egzersiz yaparken ise dakikada 9.2 kalori, kadınlar da 7.1 kalori yaktı.
Bu noktada doğru bilinen bir yanlışı düzeltmekte de fayda var: “Cinsel ilişki sonrası iştah artmaz.” Yapılan yeni araştırmalar, seks sırasında salgılanan oksitosin hormonunun iştahı azalttığını ve yeme miktarını olumlu etkilediğini göstermektedir.
Obezite, sigara ve alkol tüketimi, hipertansiyon, diyabet, hiperlipidemi, prostatit gibi genital enfeksiyonlar, geçirilmiş radikal prostat ve mesane ameliyatı, kalp hastalığı, depresyon ve bu hastalıkların tedavisinde kullanılan ilaçlar sertleşme sorunu için risk faktörü oluşturur.
Düzenli egzersizlerin sempatik sinir sistemini pozitif yönde etkileyip, genital bölgede kan akımını arttırdığını, ayrıca düşük düzeylerde egzersizin bile pozitif yönde motivasyon sağladığını, günlük 20dk'lık orta ağır egzersizlerin cinsel disfonksiyonu azalttığını çalışmalar göstermektedir.
Dündar Güngör, “Karaciğer yağlanmasında erkeklerde özellikle deri hastalıklarında artış meydana gelir, göğüslerde büyüme ve cinsel fonksiyon bozuklukları oluşabilir, aşırı yorgunluk hissi ortaya çıkar, kronik yorgunluk hali hayat kalitesini bozar, karaciğer yağlanmasında insülin direnci ortaya çıkar, kilo verme ...
Fıtık aynı zamanda cinsel fonksiyonları da olumsuz etkiliyor. Örneğin her iki cinsiyette de cinsel ilişki sırasında ağrıya yol açabiliyor. Ayrıca oluşan şişlik kişileri estetik yönden rahatsız ederek özgüven eksikliği oluşturabiliyor. Bu faktörlerin etkisiyle de zamanla cinsel isteksizlik sorunu başlayabiliyor.
Yazımızın girişinde bahsettiğimiz gibi cinsel ilişki yoğunluğu konusunda belirgin sayısal bir karşılık bulunmamakta, ancak uzmanlar bu konuda yapılan çalışmaların ışığında genç çiftler için haftada 2 kez, orta yaş ve üzeri içinse haftada 1 kez seks yapmanın makul olduğunu söyleyebilmektedir.
Normalde kadınlar haftada kaç kez ilişkiye girmek ister? Kadınlar haftada 3-4 kez seks yapabilir. Bu sayının üzerinde olan cinsel ilişki istekleri aşırı cinsel istek olarak nitelendirilir ve kontrol altına alınması gerekir.
Kadınlarda aşırı cinsel ilişkinin herhangi bir tehlikesi yoktur.
Uzun süre seks yapmayan kadınların vajinaları daralır mı? Uzun süre seks yapmayan kadınların vajinaları diğerlerine kıyasla daha dar değildir. Vajinal kaslar oldukça elastik bir yapıdadır. Cinsel birleşmeden ve doğumdan sonra kasılır ve normal şekillerine yeniden dönerler.
Vajina darlığı belirtileri. Tam bir cinsel birleşmenin olamaması, ağrılı cinsel birliktelikler, jinekolojik muayenede spekulum takamamak veya ultrason probu yerleştirememek vajina darlığının genel belirtilerindendir. Bazı hastalar bunu muayene esnasında öğrenmektedirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri