Sebzelere göre daha az karbonhidrat içeren meyveler, kontrollü bir şekilde tüketilirse diyette kilo vermeye yardımcıdır. Lif değeri zengin olan meyveler bağırsak sağlığının korunmasına yardımcı olur iken meyvenin suyu ne yazık ki meyvenin özü kadar fayda içermemektedir.
"Kilo verirken bol bol meyve tüketmemiz öngörülür, ancak belirlenmiş bir sınırı olduğunu ve fazla tüketimin kalori değerlerini alt üst ettiğini bilmeniz gerekir." Metabolizmayı öğün sayısını artırarak hızlandırın. Kuru kayısı, erik, dut, üzüm ve vişne bağırsakları çalıştırır. Meyveleri ara öğünde ve kabuğuyla tüketin.
Diyette hangi meyveler yenir? Diye merak edenler için sıraladık; muz, elma, armut, limon, greyfurt, avokado, yaban mersini, portakal ve mandalina.
Mandalina, portakal, greyfurt ve limon gibi meyveler C vitamini ve çok miktarda lif içerir. İçerdikleri bol su ve düşük kalori değerleriyle, kilo vermek isteyenler için mükemmel bir tercih olacaklardır.
Kilo vermek isteyenlerin özellikle içeriğindeki lif oranı az, şeker oranı yüksek olan meyvelerden uzak durması gerekiyor. Mango, ananas ve kavun gibi tatlı meyveler diyet sürecini zorlaştırıyor. Bu meyvelerin fazla miktarda tüketilmesi vücuttaki yağ ve şeker oranını iki katına kadar yükseltebiliyor.
İlgili 19 soru bulundu
Vücutta enerji olarak harcanmadığında meyvenin içeriğindeki şeker yağ olarak depolanıyor. Bu nedenle sağlıklı diye sınırsızca meyve tüketmek fazla kilo almaya neden olabiliyor. Kontrollü tüketim için, kadınların günde 2 porsiyon, erkeklerin ise 3 porsiyon meyve tüketmesi idealdir.
Yüksek kalorili olmaları ile bilinen muz, ananas, avokado ve mango gibi tropikal meyveler hızlı kilo aldırır. Kuru olarak tüketilme özelliğine sahip üzüm, incir ve kayısı gibi meyveler yüksek kaloriye sahiptir.
Tropikal meyveler özellikle mango, muz, ananas ve avokado gibi meyveler yüksek kalorileri ile enerji vericidir. Yine tropikal bir meyve olan passiflora da kilo almada etkin bir meyve çeşididir. Bunların yanı sıra üzüm, incir, kayısı gibi meyveler özellikle kuru olarak tüketildiklerinde yüksek enerji içermektedir.
Meyve günde 4 porsiyonu geçmeyecek şekilde, yemekten en az 2 saat sonra veya aç karnına yenmelidir. Özellikle akşamları geç vakitlerde tüketilmemelidir.
Bu besin grubunda pek çok meyve çeşidi bulunur ve hepsinin insan vücuduna sağladığı yarar farklı farklıdır. Meyve tüketenler de kilo aldırıp aldırmayacağını merak etmektedir. Meyveyi dengeli, düzenli ve zamanlı bir şekilde tüketmek insan vücuduna kilo aldırmayacaktır.
Elma: İçerdiği yüksek lif sayesinde uzun süre tok kalmayı sağlayan elma, metabolizmayı da hızlandırıyor. Hindistan Cevizi: Açlık hissinin kaybolmasına yardım eden hindistan cevizi, midede uzun süre kalarak tokluğun daha uzun sürmesini sağlıyor.
Saat 6 veya 7 yeme içmenin kesilmesi açısından uygun vakit olabilir. Eğer geç vakit yatmadan önce meyve tüketilirse meyvedeki şekerin yağa dönüşmesi çok daha kolay olduğu için şişmanlamaya, obeziteye zemin hazırlar" dedi. Meyveyi uygun saatlerde 3 veya 5 porsiyon yemek gerektiğini söyleyen Prof. Dr.
Sütlü çikolata % 25 kakao ve % 14 süt tozu içerir. Beyaz çikolata ise ağırlıklı olarak % 20-45 kakao yağı içerir. Bu sebeple kilo verme aşamasında tercih etmemiz gereken çikolata grubu bitter çikolatadır. Bitter çikolata daha az şeker; daha çok kakao içermesi yönüyle sağlıklı bir seçim olmaktadır.
Lezzetleri ile ön plana cipslerin kilo aldırdığı da bilinmektedir. Kalorisi yüksek olan cipslerin yağ oranı da çok fazladır. O nedenle aşırı kilo problemi yaşayan kişilere cips tüketimi önerilmez. Aşırı cips tüketimi obezite gibi sağlık sorunlarına da yol açmaktadır.
Peki diyet yaparken bisküvi yenir mi? Tabii ki bu ürünler diyet yapan kişiler için hazırlanmış ürünlerdir ve bu süreçte tüketilebilir. Ancak diyet bisküviler raf ömrü uzun paketli ürünler olduğundan genellikle diyetisyenler tarafından önerilmemektedir.
Günlük alınan ortalama enerjinin 1.500-2.000 kalori ise 1 orta boy domates 25 kaloridir. İnsan vücudu domates tükettikten sonra sindiriminde daha fazla enerji harcar. Bu durumda domates negatif enerji değerine sahip besinler arasında yer alır" dedi.
Makarnayı akşam saatlerinde yemek eğer porsiyon miktarını aşarsanız size kilo aldırabilir. Porsiyonun yanı sıra makarnayı hazırladığınız sosun ve içindeki tuz ve yağ oranının da etkisi büyüktür. Eğer makarnanızı kepekli, tam buğday tüketir ve porsiyona dikkat ederseniz kilo alma problemi yaşamazsınız.
Elma, bağırsakları rahatlatan ve metabolizmayı çalıştıran bir meyvedir. Elmanın az ya da çok tüketilmesi kilo alımına neden olmaz. Gönül rahatlığıyla elma tüketebilirsiniz.
ilk önce üstten başlar yani omuzlardan... Sonra yavaş yavaş bel kısmı baldır , bacak, bilekler, kollar, kalça en son göbek erir hele ki alt göbekte yağ birikmişse onları vermek daha da zordur ama asla pes etmemek gerek :Eğer daha uzun olsaydı sabahları sevebilirdim...
Sağlıklı kilo verebilmek için mutlaka uyandıktan 30 dakika sonra kahvaltı yapın. Kahvaltınızda mutlaka 1 adet haşlanmış yumurtaya yer verin. Böylece güne daha zinde ve canlı başlamış olursunuz. Bitki çayları özellikle bölgesel yağları kısa sürede yakmanıza yardımcı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri