Ancak yara iyileşmesindeki gecikmeler, operasyonu riskli kılmaktadır. Hipertansiyon ve kalp hastalıkları: Her cerrahi müdahale beraberinde riskler getirmektedir. Ancak kalp ve yüksek tansiyon hastaları daha da risk altında olduğundan burun ameliyatı için uygun hasta grubunda yer almazlar.
Hemofili gibi bir kanama bozukluğu olan bireyler burun estetiğine aday olamayabilir. Bu süreçte doktor kan testleri gibi laboratuvar testleri de dahil olmak üzere tam bir fiziksel muayene yapacaktır. Ayrıca burun estetiği adayının yüz özelliklerini ve burnunun içiyle dışını inceleyecektir.
Burun estetiği burunla ilgili talebi, isteği olan herkese sağlık durumu da uygunsa uygulanabilir. Burnun kemerli olması, uzun olması, burun ucunun düşük olması, burun deliklerinin büyüklüğü veya asimetri gibi şikayetlerden dolayı burun estetiği yapılabilmektedir.
Burun estetiği ameliyatı, genellikle etkili ve güvenli bir cerrahi operasyondur. Yine de her operasyonda olduğu gibi, bazı riskler ve yan etkiler taşıyabilir. Bunlar arasında, enfeksiyon riski, yara iyileşmesi sorunları, kanama ve istenen sonuçların elde edilememesi yer alabilir.
İlgili 33 soru bulundu
Burun estetiği ameliyatı öncesi hastaların bir ön hazırlık yapmaları gerekmemektedir. Ameliyat öncesi istenen kan tahlilleri, anestezi muayenesi ile birlikte operasyon sabahı hastanede yapılmaktadır. Bunun dışında MR yada tomografi yada rontgen filmleri burun estetiği ameliyatı öncesinde gerekli değildir.
Ameliyat öncesi kan testleri yapılıyor mu? Evet. Bizim rutin pratiğimizde ameliyatınızdan 3 gün önce (ameliyat olacağınız haftanın pazartesi gününde) ameliyat hazırlığı için geliyorsunuz. EKG, akciğer grafisi ve kanama bozukluklarının da görülebildiği kan testleri yapılıyor.
Burun estetiği ameliyatı, mevcut duruma göre belirlenen ameliyat seyrine göre şekillenecek ve buna göre bir süre sonunda tamamlanacaktır. Bu da 2 ile 2,5 saat arasında bir süre demektir. Kişiden kişiye değişmekle birlikte, ortalama olarak bir burun estetiği ameliyatının bu süre zarfında tamamlanması gerekir.
Burun müdahalesinden 5 ile 7 gün sonra belirgin ödem kalmaz ve şişlikler büyük oranda inmiş olur. Burundaki ödemin tamamen inmesi ve burnun son halini alması ince derili kişilerde 6 ile 12 ay kadar zaman alırken kalın burun derisine sahip bireylerde bu süre daha uzundur ve 1 ile 2 yıl kadar zaman alabilmektedir.
Burun estetiği ameliyatı zor bir ameliyat mı ve ne kadar sürer? Tecrübeli bir uzman tarafından yapıldığında burnun durumuna göre 1-3 saat kadar sürer. Bu sebeple hemen her zaman genel anestezi tercih edilir. Hasta ve hekim açısından zorluğu, ciddi ameliyat kategorisine girmeyecek tipte ki ameliyatlardandır.
Burun estetiği ameliyatı zorlu bir ameliyat olarak lanse ediliyor ancak hastalar için korkulacak ya da zorlanacak herhangi bir durum yoktur çünkü burada yükün büyük bir kısmı cerrahlarda ve sizler sadece psikolojik olarak kendinizi hazırlamalısınız.
En zor ameliyat; burun estetiği
Burnun iyi fonksiyon görmesinin çok önemli olduğunu, ama estetik görüntü güzelliğinin ihmal edilmemesi gerektiğini ifade eden Dr. Ulay, şunları söyledi: “Burun estetiği çok zor bir ameliyattır. Çünkü burun yüzün ortasındadır, en ufak bir hata görünür.
Burun ucu kaldırma işlemini burun dolgusu ile, ameliyatsız gerçekleştirmek mümkündür. Burun dolgusunda, diğer birçok dolgu işlemindeki gibi, hyaluronik asit (link) içeren jel yapıdaki maddeler kullanılır. Hyaluronik asit normalde vücudumuzun doğal olarak ürettiği bir protein ailesidir.
Burun estetiği için herhangi bir mevsim kuralı vb bulunmuyor. Yani yılın 365 günü uygulanabilir bir operasyondur. Ancak yaz aylarına denk gelen operasyonlarda operasyon sonrası konfor ve iyileşme süreci için birkaç noktaya dikkat etmek gerekiyor.
Burun ameliyatı olacak kişilerin birkaç gün önce grip veya nezle olması ameliyatı engelleyebilir. Bunun kesin tanısı için önce kandaki enfeksiyon oranı araştırılmalıdır. Diğer yandan boğazda kızarıklık, yanma ve ağrıyla beraber burunda akıntı olması da ameliyatı ertelemek için iyi nedenlerdir.
Başarısız bir burun estetiği sonrası, aşağıdaki belirtiler ve semptomlar olabilir: Estetik Değişiklikler: Burun şeklinde beklenenden farklı veya hoş olmayan değişiklikler görülebilir. Bu, burun ucu asimetrisi, çökme, burun ucunda veya köprüsünde çıkıntılar veya düzensizlikler gibi sorunları içerebilir.
Estetik burun ameliyatı sonrası ilk hafta yüzünüzde hafif ödem ve morluk olabileceği için işe gitmenizi önermiyoruz. 7. Günün sonunda burun üzerindeki atel çıkarıldıktan sonra normal aktivitelerinize dönebilirsiniz. Fakat yine de çok efor gerektiren işler için ameliyattan sonra 3 hafta geçmesi uygun olur.
Burun Ameliyatı Narkozu Etkisi ne Zaman Geçer? Burun ameliyatı sonrasında narkoz etkisi hastanın bünyesine bağlı olmakla beraber ortalama 2 ile 3 saatte geçer.
Estetik burun ameliyatı olan hastaların çoğu iki gün içerisinde ayağa kalkıp dolaşır ve ameliyattan bir hafta sonra okula veya çok yorucu olmayan iş hayatına dönebilir.
Genel olarak 4 saatlik bir ortalamadan bahsedilebilir. Burun estetiği ile beraber burun içinde bir deformite, sekonder cerrahi gibi işlemler uygulanacak ise, operasyon süresi 6-7 saate kadar sürebilmektedir. Burun estetiği ameliyatları genel olarak iki yöntemle yapılmaktadır.
Burun Estetiği Sonrası Şekil Ne Zaman Oturur? Burun ucu şişliği iyileşme süreci doktorunuzun kullanmış olduğu tekniğe bağlı olup yaklaşık 2-3 hafta kadar devam edebilir. Burun şişliği biraz ameliyatta hangi tekniğin kullanılacağına da bağlıdır.
Burun ameliyatında sonda takılır mı? Burun ameliyatında sonda takılması nadiren gereken bir durumdur. Hastanın idrar çıkışının takip edilmesi gereken bir durum gelişmiş ise sonda takılır.
Ameliyat olacak hastaları servisde, servis hemşireleri ameliyata hazırlar. Hastaların üzerlerinde sadece iç çamaşırları kalacak şekilde soyunmaları ve özel ameliyat kıyafetini giymeleri gerekir. Bu kıyafetler, giydirilmesi ve çıkarılması son derece kolay olan, arkadan bağlanan, bol kıyafetlerdir.
Anestezi verilecek hastaların midesi boş olmalıdır. Hasta anestezi altındayken, dolu midede bulunan gıdalar ve asitli mide sıvısı yemek borusundan geri gelerek, nefes borusuna kaçabilir bu da istenmeyen bir durumdur ve hayati tehlikeye neden olabilir.
Regl dönemi ortopedik veya beyin cerrahi ameliyatınız için engel teşkil etmemektedir. Ancak kullanılan ilaçlar mutlaka gözden geçirilmektedir. Hastanemizde yapılan ameliyatlar açısından adet döneminde olmanız tıbbi olarak engel oluşturmamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri