Karbonatın içindeki mineraller midedeki asit seviyesini dengeler ve gaz oluşumunu önler. Not: Yemeklerden hemen sonra değil, en erken 1 saat sonra karbonatlı su içilmesi tavsiye edilir.
6) Karbonat
Vücudun alkali olması gaz sancılarını hafifletir. Dolayısıyla gaz sıkışmasını gidermek için karbonattan faydalanabilirsiniz.
Karbonatlı Su Zararlı Mı? Her gıda maddesinde ya da içecekte olduğu gibi bu karbonatlı suyun da çok fazla miktarda tüketilmesi doğru değildir. Ciddi anlamda mide hastalığı olan kişilerin kullanması yanlış olabilir. Fazla içilmesi midede gaz ve ağrı oluşumuna yol açar.
Mide ekşimeleri ve yanması durumunda kullanılan İngiliz karbonatı kısa süre içinde mide problemlerini giderecektir. Midede oluşan asitleri dengeleyerek rahatsız olmanızı önleyecektir. Ayrıca yemeklerden sonra oluşan şişkinliği yok etmesi de İngiliz karbonatı faydaları arasında yerini almaktadır.
1 SAATTE BAĞIRSAKLARI TEMİZLEYEN TARİF 2 tatlı kaşığı karbonat Üzerine biraz sıcak su ekleyip karıştırıyoruz. Daha sonra biraz içme suyu ekliyoruz. Sabah aç karnına içiyoruz. Bağırsaklardaki tüm zehri dışarı atıyor ve bağırsakları gümbür gümbür çalıştırıyor.
İlgili 41 soru bulundu
Sodyum bikarbonat olarak da bilinen İngiliz karbonatı, mide asidini nötralize ederek mide ekşimesini ve asit hazımsızlığını gidermek için kullanılır. Genellikle ülser gibi mide rahatsızlıklarının tedavisinde yer alan ilaçların içeriğinde yer alır.
Tam tahıllar, meyve ve sebzeler, yulaf ezmesi ve keten tohumu gibi besinler sindirim sistemi çalışmasını düzenleyerek şişkinliği önleyebilir. Bazı baharatlar da mide şişkinliğini hafifletmede etkili olabilir. Zencefil, nane yaprağı, rezene tohumu ve kimyon gibi baharatlar gaz oluşumunu azaltarak rahatlama sağlayabilir.
Karbonatlı su, yüksek pH seviyesi nedeniyle ishalin neden olduğu asidik ortamı nötralize edebilir. 1 bardak suya 1/2 çay kaşığı karbonat ekleyip karıştırarak tüketebilirsiniz.
Bağırsak gazının en sık sebebi yutulan havadır. Hızlı yemek yemek, içecekleri kamış kullanarak içmek, sakız çiğnemek, şeker emmek, sigara içmek ve gevşek takma diş kullanmak hava yutmayı kolaylaştırır. Geğirti ile midede biriken aşırı gaz, yemek borusuna oradan da ağız yoluyla geri atılması ile oluşur.
Günde bir ya da iki kere papatya çayı ya da nane çayı içmek, gaz sancısı nedeniyle oluşan krampları gidermektedir. Vücutta biriken gazın daha kolay çıkması için birkaç kimyon tohumu çiğnemek de gaz sancısının hafiflemesine yardımcı olmaktadır. Zencefil ve bal kabağı da gaz birikmesinde ve sancılarında etkilidir.
Sirke yerine limon da kullanılabilir. Sirke ve karbonat karışımı, tıkalı tuvalet lavabolarının açılmasında etkilidir.
Maden suyu gibi karbonatlı su da tamamen organik bir içecektir ve mide şikayetlerinin dakikalar içerisinde geçmesini sağlar. Tıpkı maden suyunda olduğu gibi karbonatlı suyun da bir anda ve büyük yudumlarla içilmemesine dikkat edilmelidir.
İngiliz karbonatının önemli bir özelliği de normal karbonattan farklı olarak kek, börek gibi yiyeceklerin içerisinde kullanılabilmesidir.
Bunlar; Zencefil tüketimi, kimyon tüketimi, sirke tüketimi, tarçın ve karbonat gibi doğal yöntemlerin yanı sıra sıcak su torbası uygulayarak da gaz sıkışması ve sancılara fayda sağlayabilirsiniz. Vücutta alerji durumlarının yaşanmaması için kişiler öncelikle uzman doktora görünmelidir.
Bu karışım gaz problemlerine ve hazımsızlığı azaltmada yardımcı olabilir. Bir bardak su içerisine 1 tatlı kaşığı limon ve 1 çay kaşığı karbonat eklenip bekletilerek içilebilir. Midede oluşan gazı azaltmada faydalıdır.
Su alımının ve fiziksel aktivitenin artırılması kabızlığa karşı etkili olabilir. Şişkinlik ve gaz sıkışması ayrıca sindirim sistemindeki kasların işlevinin değişmesinden de kaynaklanabilir. Kas spazmlarını azaltmaya yardımcı olabilecek 'antispazmolitik' adı verilen ilaçların yararlı olduğu belirlenmiştir.
Melisa çayı: Limonlu su önerisine ek olarak melisa çayının da şişliklerde oldukça etkili olduğunu ifade eder İbrahim Saraçoğlu. Gün içinde 1 fincan melisa çayı içenlerin karın şişliği şikayetlerinin son bulduğunu söylemektedir. Aynı zamanda her sabah bir fincan yoğurt suyu içilmesinin de iyi geleceğini belirtiyor.
Şişkinliğinin en büyük sebeplerinden biri sindirim sisteminde meydana gelen problemlerdir. Çölyak hastalığı, duedenum'un (onikiparmak barsağı), gastrit, kabızlık, mide ve bağırsak kanseri, safra kesesi problemleri, mide fıtığı gibi rahatsızlıklar bağırsak ve mide de gaz birikmesine yol açar ve şişkinlik oluşur.
İbrahim Saraçoğlu şişkinlik için limonlu su ve melisa çayı önerilerinde bulunmaktadır. Elbette bu öneriler geçici, anlık hazımsızlık yaşayanlar ve sindirim sistemi sağlığını güçlendirmek isteyenler içindir.
Sancı halinde iken 1 bardak sıcak suyun içine 1 tutam kimyon atıp 10 dakika demlendirdikten sonra elde ettiğiniz bu çayı süzerek yemeklerin ardından içebilir, dilerseniz sütün içine 1 çay kaşığı kadar karıştırıp içebilirsiniz. Her türlü kullanımında gaz sancılarının hafiflemesini sağlayacaktır.
Cevap: Merhabalar karbonat ile aynıdır fakat ürünümüz ekstra saf gıda maddesi grubunda olup %99.9 saflıktadır.
Gece yatmadan yarım saat önce Karbonatlı Su içmek, özellikle uyku döneminde bozulan pH değerlerinin dengelenmesine yardımcı olmaktadır. Karbonatlı Su, kronik rahatsızlığı bulunan ve buna yönelik sağlıklarını korumak zorunda kalanlarında kullanabileceği bir tür karışımdır.
Karbonatlı su hazırlarken; 2 lt suya ,1 çay kaşığı eczaneden alınmış karbonat eklenir, karışım birkaç saat bekletilir ve içilir. Bazik su elde etmenin bir diğer yolu ise; pH malzemenin damla ile suya eklenmesidir. Bu süreçlerin tümünde kullanılacak suyun kalitesi önem taşır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri