Jandarma Genel Komutanlığının ihtiyaç duyması durumunda JÖH alımı yaptığı bilinmektedir. Hem erkek hem kadın astsubay ve subayların başvurabildiği bu alımlarda birbirinden zorlu mülakatlara girmek gerekir. Tüfekli koşu, kır koşusu ve mukavemet koşularını tamamlayabilmek.
JÖH olabilmek için Jandarma Genel Komutanlığı'nda çalışıyor olmak gereklidir. Bu durumda erkekler; askerlik bitimine minimum 180 gün kaldığında JÖH için başvuru yapabilir. Kadınlar; astsubay ve subay alımlarına istedikleri zaman başvuru yapabilirler. Daha sonra Jandarma bünyesinde görev yapmaya başlarlar.
Eğitim 26 hafta sürer. Muhabere harita silah bilgisi ve atışları patlayıcı madde ve tuzaklara mücadele eğitimi verilir. Jandarma Komando Temel kursunu tamlayan personel "Jandarma Asayiş Komando" unvanı alır.
2023 yılı itibari ile 94 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama Jandarma Astsubay maaşları 34160 TL'dir. En düşük Jandarma Astsubay maaşı 27330 TL iken, en yüksek Jandarma Astsubay maaşı 68550 TL'dir. Güncel Jandarma Astsubay maaşları çalışanların paylaştığı maaş bilgilerinden yola çıkarak hesaplanmıştır.
İlgili 30 soru bulundu
JÖH'ler terörle mücadelede aktif
Jandarma bünyesinde 21 Jandarma Özel Harekat Taburu (JÖH), terörle mücadelede ve sınır ötesi harekatlarda önemli rol oynarken, çok sayıda komando taburu ve bölüğü de iç güvenliğin sağlanmasında aktif rol oynuyor.
Askerde Doğu görevi hizmetine giden askerlerin hizmet süresi 2 ila 3 yıl arasında değişmektedir. Batıda görev yapan askerlerin hizmet süresi ise 4 ila 5 yıl arasında değişmektedir.
Bunun yanında KPSS şartı da aranmaktaydı. Ancak artık bu şartlar aranmamaktadır. Yani askere gitmeden ve KPSS'ye girmeden de adaylar JÖH alımına başvurabilir.
- Adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekir. - Adayların en az lise mezunu olmalıdır. - Askerlik hizmetini tamamlamış olmak ya da askerlik hizmeti sırasında başvurmak gerekir. - En az 164 cm boy uzunluğunda olmak gerekir.
Jandarma Genel Komutanlığı dahilinde çalışan askeri personeller, belirli şartları taşıdıkları zaman yapabilecekleri bir meslek grubudur. Jandarma Genel Komutanlığının ihtiyaç duyması durumunda JÖH alımı yaptığı bilinmektedir.
Özel Harekât Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün banka soygunu ve terör eylemlerine müdahale, rehine kurtarma gibi olağanüstü durumlar ve baskınlar için özel taktik ve silahlar kullanan merkez teşkilatına bağlı olarak görev yapan birimidir. 1983 yılında kurulmuştur.
2023 Yılı Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu ve Güvenlik Bilimleri Fakültesine öğrenci temin edilecektir. Başvurularınızı 03 Temmuz - 25 Temmuz 2023 tarihleri arasında https://vatandas.jandarma.gov.tr/ptm/giris internet adresinden yapabilirsiniz.
PÖH olarak görev yapabilmek için boy ve kilo şartları ise; erkeklerde 1.67, kadınlarda ise 1.62 cm ve üzerinde olması gerekir. Aynı zamanda bu boy oranına sahip olan erkek ve kadınların uygun bir vücut kitle endeksine sahip olması gerekir. Silah kullanma ya da silah taşımakla ilgili bir engel taşımamak gerekir.
Uzman, astsubay ve subay rütbelerinde JÖAK personeli bulunmaktadır. Her rütbeye göre eğitim ve başvuru şartları bulunmaktadır. Örneğin subay olmak için lisans mezunu olmak gerekirken, astsubay için ön lisans ve uzman olmak için lise mezunu olmak şartı aranmaktadır.
Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencileri, aynı zamanda eğitimlerine devam ederken özel harekat polisi olmak için tercih eder. Bunun yanında da mesleğine polis olarak devam eden kişilerin de PÖH olabilmek için başvuru yapma hakkı bulunur.
Buna ek olarak PÖH eğitimi kaç ay sürüyor bundan da bahsedelim. Özel harekât polisi olarak göreve başlayacak kişilerin alacağı eğitim 15 haftalık bir süreçtir. Sonrasında becerileriniz dikkate alınarak farklı branşlarda uzmanlaşmanız sağlanıyor.
Fiziksel yeterlilik parkurunu 40 saniye ve daha aşağı sürede tamamlayan erkek adaylar, 45 saniye ve daha aşağı sürede tamamlayan kadın adaylar 100 tam puan alırlar. Fiziksel yeterlilik sınavı sonucunda 60 puanın altında alan adaylar yönetmelik gereği başarısız sayılırlar.
Eğitim. JÖAK mensupları gönüllü Jandarma Genel Komutanlığı'ndaki subay, astsubay, uzman jandarma ve uzman erbaşlar arasından Jandarma Komando Okulu'nda aldıkları 16 haftalık Jandarma Komando Temel eğitiminin ardından Ilgaz Dağları'nda 14 hafta süreyle alınan ihtisas eğitiminin sonunda seçilmektedirler.
(1) Adaylar 2022-2023 KPSS puanı ile başvuru yapabileceklerdir. KPSS puanı olmayan adaylar başvuru yapamayacaklardır. Adayların 2022-2023 yılına ait KPSS puanının 50 ve üzeri olması gerekmektedir. Lisans mezunu adaylardan her iki yıl için sınav notu olanların yüksek olan puanı kullanılacaktır.
(4) Jandarma branşına, bölüm ve program şartı aranmadan tüm lisans, ön lisans ve ortaöğretim(lise) mezunları, 2020-2021 yıllarından birine ait KPSS'den 50 ve üzeri puan almak şartıyla başvurabileceklerdir.
KPSS ORTAÖĞRETİM JANDARMA VE UZMAN ERBAŞ PUANIYLA ALIM YAPIYOR MU? Eylül ayında başvuruları yapılan Sözleşmeli Uzman Erbaş alımına ilişkin Jandarma Genel Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada adayların “ Ortaöğretim(lise), ön lisans ve lisans mezunu adaylar KPSS puanı ile başvuru yapabileceklerdir.
Hakkari Yüksekova'da bulunan üs bölgesinde kış neredeyse 7 ay devam ediyor. Kar kalınlığının yer yer 6 metreyi bulduğu, 2 bin 800 metre yükseklikte bulunan üs bölgesine, kış aylarında karadan ulaşım neredeyse imkansız.
Haber Merkezi – Depremlerden etkilenen illerden Maraş, Hatay, Antep ve Malatya'da polisin yapacağı görevler, "şark hizmeti" olarak kabul edilecek. 2024'te yürürlüğe girmesi planlanan "şark hizmeti" yerinin 4 bölgeye ayrıldığı uygulama kaldırıldı. Mevcut "batı" ve "doğu" şeklindeki 2 bölge uygulaması devam edecek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri