Ruhsatlı silah sahipleri, 1 yıl içerisinde MKE ve ruhsatlı satış ofislerinden en fazla 1000 adede kadar mermi satın alabilmektedir. Ruhsatlı silah sahipleri, poligonlarda yapacakları atışlar için, silah ruhsatlarını ibraz ederek, tamamını poligon içerisinde kullanmak üzere mermi talep edebilirler.
Ruhsat sahipleri kendi E-Devlet şifrelerinden müracaat ederek mermi şifresi alabilirler. Yıllık her silah için 1000 adet istikak mevcuttur.
En İyi Cevap. Aile & Toplum konusunda 982 cevap paylaştı. Ruhsat gerekli. Mermi satın alımları sisteme işlenip emniyete bildirilmek zorunda.
ç. Kimlik kartı tıpkıçekimi ile ikamet ettikleri yer İl J.K. lığı Lojistik Şube Müdürlüklerine müracaat ederek, düzenlenecek “Mermi Satın Alma Belgesi” ile MKE Kurumundan veya yetkili bayilerden mermi temin edilir.
Websilah. Edevlet üzerinden aldığınız emermi şifresi ile İçişleri Bakanlığı ve il Valiliklerince İlde yetkili Mermi Satışı Yapan Bayilerden Yıllık silah başına 1000 ( bin ) adet mermi satın alabilirsiniz.
İlgili 30 soru bulundu
Silah ruhsat tarihinin dolduğu ve ruhsat yenilemesinin yapılmadığı durumlarda, mermi hakkı oluşmayacağından mermi alma talebi mümkün olmayacaktır. Silah ruhsatına sahip olan kişiler haricinde, mermi satın almak mümkün ve yasal değildir.
Yasalarımıza göre silah bulundurma ve taşıma ruhsatı olmadan mermi satın alma, bulundurma ve taşımak suçtur. 6136 sayılı Kanun md.13/1'e göre ruhsatsız mermi satın alma, bulundurma ve taşıma cezası, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ve otuz günden yüz güne kadar adli para cezasıdır.
Mermi İhtiyaç Belgesi Nereden Alınmaktadır? Sivil vatandaşlar Mülki İdari Amirliğinden. (Hak sahiplerinin ikametgahlarına göre İl Emniyet Müdürlüğü/İl Jandarma Komutanlığı)- TSK Personellerinden çalışanlar bağlı bulundukları Kuvvet Komutanlıklarından, Emekliler ise bağlı bulundukları Askerlik Şubelerinden almaktadır.
SİLAH SATIN ALMA, KAYIT VE TESCİL
Bu belgenin geçerlilik süresi düzenlendiği tarihten itibaren bir yıldır. Bu belge ile bizzat belge sahibi tarafından silah satış yetkisi olan kamu kuruluşundan silah ve bu silaha ait mermiler satın alınır.
1 KUTUDA 50 ADET 9X19 MERMİ BULUNMAKTADIR. 1 KOLİDE 20 KUTU 1000 ADET 9X19 MERMİ BULUNMAKTADIR.
Mutat sayıda merminin ev veya işyerinde bulundurulması halinde bir yıldan iki yıla kadar hapis ve yirmi beş günden yüz güne kadar adli para cezası verilir. Sayı ve nitelik bakımından vahim miktarda mermi bulundurulması, satın alınması, taşınması halinde verilecek ceza m.13 f.2'ye göre belirlenir.
Mermi Şifresi Talep İşlemleri
1 yıl içerisinde bir silah için en fazla 1000 (bin) adet mermi satın alınabilmektedir. Verilen şifreler her yılın sonuna kadar geçerlidir.
Suçun Konusu Ruhsatsız Silah: Silah ticareti suçunun oluşması için suça konu silahın da 6136 sayılı Kanun kapsamında yasak niteliğinde olan ateşli silahlardan olması, diğer bir deyişle silahın ruhsatının bulunmaması gerekir. Silahın ruhsatı varsa, silah veya mermileri satılsa bile silah ticaretinden bahsedilemez.
Genellikle toplular altı adet fişek aldığı için halk arasında bu silaha Altıpatlar denilir. Ancak toplusu 5 ile 8 arasında değişen fişek kapasitesi olan silahlar da mevcuttur. Özellikle .22 kalibre gibi küçük çaplı fişekler için toplu kapasitesi 12 adet fişeğe kadar çıkabilir.
Çünkü gerçek şahsa satış da şahıs, İl Emniyet Müdürlüklerinin vermiş olduğu şifreyle mermisini alacakken, diğer satış türlerinde böyle bir durum söz konusu değildir. Ayrıca ilgili mensup kurumlara bağlı olanlara istihkakı doğrultusunda doğrudan(şifresiz) mermi satışı yapabilecektir.
Silah ruhsatı almasına engel hali bulunmayan, yirmi bir yaşını doldurmuş her Türk vatandaşı bulundurmak amacıyla silah satın alabilir. Bulundurmak amacıyla silah ruhsatı almak isteyenler, ikamet ettikleri il valiliğine müracaat ederler.
Taşınmasına izin verilen ruhsatlı silahı; park, meydan, cadde ve sokak gibi herkesin girebilme imkanının olduğu yerlerde başkaları tarafından kolayca görülebilecek şekilde taşıyan kişiye 200 lira idari para cezası verilecek.
Genel olarak ruhsatsız tabanca yakalatma cezası 1 yıldan 3 yıla kadar hapis, vahim nitelendirilen ruhsatsız tabanca yakalatmanın cezası 5 yıldan 8 yıla kadar hapistir. Ayrıca ruhsatsız tabanca için 30 günden yüz güne kadar adli para cezası uygulanır. Bu miktar günlük 20 TL olarak belirlenerek hesaplanmaktadır.
(7) Şarjör Kapasitesi : 15 Fişek. (2) Ağırlığı (Boş) : 1000 gr. (3) Uzunluğu : 204 mm.
Uzar, “Ülkemizde genel olarak kullanılan 9 mm bir mermi, namlu çıkış hızıyla 90 derecelik bir atışla 1250 metreye ulaşır. Benzer olarak 75 derecelik atışlarda 1200 metre, 60 derecede ise 1000 metre yükseklik kazanır” dedi.
İçişleri Bakanlığı'nın 14 Mart 2018 tarihli genelgesi ile, yurttaşların yıllık mermi alma hakkı, beş kat arttırılarak 200'den 1000'e çıkartılmıştı.
Türkiye'de susturucu kullanımı kesinlikle yasaktır ve birçok paintball silahı susturucusu ateşli silahlar için de kullanılabildiğinden bunlar da yasa dışıdır.
TBMM'de silah ruhsatı sahibi olan milletvekili sayısı ilk defa ortaya çıktı 548 milletvekilinin bulunduğu TBMM'de, 256 milletvekilinin silah ruhsatı bulunduğu ortaya çıktı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri