Hafıza kartını biçimlendirme işlemi, SD kartınıza yeni bir dosya sisteminin atanması ve cihazın gelecek verileri depolamaya uygun halde olması anlamına gelir. Yeni alınan tüm hafıza kartları biçimlenmiş bir şekilde karşınıza çıkar. Kullanım esnasında birçok nedenden dolayı tekrar biçimlendirmeniz gerekebilir.
Yukarıda belirtildiği gibi, SD kartı biçimlendirmek içerisindeki tüm dosyaları siler. Veri kaybını önlemek için önceden SD kartınızı ücretsiz kurtarma yazılımı ile yedeklerseniz daha iyi olur.
Kabul edilebilir SD kartınızı taşınabilir SD kart olarak yeniden biçimlendirme. Önemli: SD kartınızı biçimlendirirseniz veriler kalıcı olarak silinir.
Windows PC ve mobil cihazlarda SD kartın çoğunun biçimlendirme hatası vermesinin nedeni yazma koruması olduğu icindir. Eğer bu durumla karşılaşıyorsanız, cmd'yi veya burada önerilen en kolay yöntemi kullanarak SD karttan yazma korumasını kaldırmayı deneyin.
Bunun için de öncelikle Ayarlar üzerinden Cihaz ve Cihaz Bakımı'na sonra da Depolama / Gelişmiş kısmına erişmeniz şart. Yine Android 10'da olduğu gibi formatlanacak SD kartı seçip Biçimlendir düğmesiyle işlemi gerçekleştirip adımları takip edebilirsiniz.
İlgili 17 soru bulundu
Hafıza kartı; video, belge, fotoğraf ya da daha büyük ölçekli dosyaları saklayabilmek için farklı ölçülere ve çeşitlere sahip bir depolama aracıdır.
Uzun süre yani yıllarca bilgi depolamak için hafıza kartları önerilmez. Genel olarak kaliteli bir hafız kartının garantili kullanım ömrü 2 yıldır. Bu süre, garanti kapsamı dışında ideal bir kullanım için 5 yıldır.
Örneğin, okunamayan / bozuk SD kartı onarmak, bellek kartındaki virüsü kaldırmak veya SD kart dosya sistemini RAW olarak düzeltmek için depolama aygıtını biçimlendirmeniz gerekir. SD kartı biçimlendirmek için iki yol uygulayabilirsiniz. SD kartın biçimlendirilmesi içindeki tüm dosyaları siler.
Komut penceresine CHKDSK yazdıktan sonra yönlendirildiğiniz sürücü harfini de eklemelisiniz. İki nokta ve /f yazıp arattıktan sonra onarılma işlemi başlayacaktır. Kartınızı kart okuyucuya yerleştirdikten sonra sistem tarafından bir sürücüye yönlendirilmesi gerekir.
Genelde, biçimlendirilen SD karttan veri kurtarmak için uygulayabileceğiniz kanıtlanmış iki yöntem vardır. Daha basit yolu profesyonel SD kart veri kurtarma yazılımı - EaseUS Data Recovery Wizard'ı kullanmaktır. Komut satırına aşinaysanız, CMD kullanarak da biçimlendirilmiş SD kart kurtarma işlemini yapabilirsiniz.
Android telefonlarda kullandığımız SD kartlar bilgisayarlarımızda kullandığımız harddisk veya flash bellekler gibi değiller. Kolayca cihazlar arasında aktarma işlemi yapamazsınız. Bu yüzden yeni bir telefona geçmek veri kaybına veya sıfırdan bir düzen kurmanıza sebep olabilir.
Adım 1: Hafıza kartını veya SD kartı sisteminize bağlayın. Adım 2: Windows Gezgini'ni açın, Araçlar'a gidin ve Görünüm sekmesindeki Klasör Seçenekleri'ne tıklayın. Adım 3: Şimdi 'Gizli dosyaları, klasörleri ve sürücüleri göster' seçeneğini işaretleyin.
Adım 1: Telefonunuzun Ayarlar bölümüne gidin ve Cihaz Bakımı/Cihaz Bakımı'nı seçin." Adım 2: Devam etmek için Stoklama > İlerlendi'yi seçin. Adım 3: "Taşınabilir" depolama menüsü altında SD Kartı seçin. Adım 4:"Biçimlendir" düğmesine basın, beraberindeki mesajı okuyun ve "SD Kartı Biçimlendir"i seçin.
Silme işleminden sonra bile SD kart video kurtarma mümkündür. Ancak, hafıza kartınız bozulur bozulmaz, onu kullanmayı hemen bıraktığınızdan emin olun. İçine başka bir video, fotoğraf veya diğer önemli belgeleri kaydetmeyin. Aksi takdirde, silinen videolarınızın üzerine yazılmasına neden olur.
Bellek kartının cihazınıza takılı olduğundan emin olun. Ana ekranınızdan, Uygulama ekranı simgesine dokunun. Ayarlar > Uygulamalar öğelerine dokunun. SD kartta sekmesine dokunun.
Genellikle, USB sürücü gibi, 32 GB veya daha düşük depolama alanına sahip SD kartlar varsayılan olarak FAT32'ye ayarlıdır. ExFAT, 64GB veya 128GB'lık daha büyük SD kartlar için varsayılan dosya sistemi olarak ayarlanır.
SD kartınız veya USB'niz hasar gördüğünde veya bozulduğunda, verileriniz genellikle erişilemez olur. Bilgisayarınızda açmayı denerseniz, dosya veya dizin bozuk olduğu ve okunamadığı için Windows kartın erişilemez olduğunu hatırlatır.
16 GB veya 32 GB hafıza kartları: Küçük dosyalar için uygun. 64 GB hafıza kartı: HD videolar için uygun. 128 GB veya daha yüksek kapasiteli hafıza kartları: Yüksek çözünürlüklü medya dosyaları için uygun.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri